İnternetten bunu buldum
Resmi belgeler ve basında Menemen Olayı
Zamanı olan varsa okuyup anlayabilir.
Burada hiç bir şekilde milliyetin böyle bir arşivi yok.
http://www.historystudies.net/Makaleler/317719692_9-Bar%C4%B1%C5%9F%20Ertem..pdf
Ayrı bi konu olarak açsana bunu...
İşte o adamlar Menderesi asmışlar sedo,(yanlız jandarmamı,yoksa şeriatçi grup mu anlamadım)
İki olay arasında 30 yıl olduğunun farkında mı acaba arkadaş?:26:
Bu arşiv için ayrı konu açmalısın sedulu.
Konuşacak çok şey var, hele ki uydurmasyon haberlerden sonra anladım ki daha da çok...
O dönem bu yazi acik acik bir gazetede yazilmis ve olay böyle anlatilmis, birileride bu bilgiyi imha etmeye calismis bu benim icin önemli!
Eee zaten paylastigim haberin can alici noktasi o:))
Adamlar arsivlerden bu bilginin oldugu bölümü cikarmis, imha etmis anaaadiiin:)))
Yani birileri arsivlerden o bilgiyi alip saklamasa bugün o bilgiye hickimse ulasamayacak.
Allah tan ki nesillere gercek tarihi ulastirmak icin cabalayan insanlar var!
Tabi bu gerceklik kisiden kisiye degisir dedigim gibi.
Dur birkez daha diyeyim:))
Isteyen inanir isteyen inanmaz.
Zira bazi kisilerin derin, hukuksal, bilimsel, felsefi, ahlaki, dinsel, politik, estetik düsüncelerini degismez.
Not: Bazen diyorum ki " yahu gercekten kendisini önemsedigimi falan mi zannediyor"..
Sonra gülüyorum, ne zannederse zannetsin ya ppöfff..
Kim kimi neden saplantı haline getirsin ki? Cevap verilecek kelime kalmayınca bu yollara başvurmak çocukça kalıyor.
2 laf ettik borçlu çıkmayalım istiyoruz.
Madem birşeyin yırtıldığı iddia ediliyor, madem şeriatçılar Kubilay'ı şehit etmedi o zaman kim öldürdü Kubilay'ı?
ellerine sağlık weissciğim herkes bir gün doğruları öğrenecek ,uyutulmaya devam etmek yokHerkes Kubilay olayini az cok biliyordur..
Seriat istiyoruz diyen bir grup, Genc Yedek Subay Kubilay in basini kesti olarak bilinir..
Peki olay tam olarak bölemi gerceklesti..
Milliyet Gazetesinin 1930 da yayinlanan gazetesinde olay söyle anlatilmistir.
Meydanda toplanan bir grubun yanina gelen Jandarma Kumandani, asilere nasihat verdi.
Asiler evvela Kumandana Kelime-i Sahadet getirtip "Biz bu isi seriat namina yapiyoruz" diyerek nasihat dinlemeyeceklerini söylüyorlar.
Bunun üzerine Jandarma Kumandani meydandan ayriliyor.
Asiler, Kumandanin arkasini dönüp gitmesini alkisliyorlar.
Jandarma Kumandani makamina dönüp, mahiyetindeki jandarma neferlerini odasina alarak kapiyi kilitliyor.
Olay yerine bakan pencereden, kanli olayi seyr ile iktifa ediyor. ( seyretmekle yetiniyor)
Mahiyetindeki bir Jandarma eri, dayanamayip rövelverle ( bir cesit silah) pencereden olsun, hainlere müdahale etmeye tesebbüs ediyor.
Jandarma Kumandani buna engel olarak " bu is sizin bildiginiz gibi degildir" diyor.
Iste o dönem, olayin anlatildigi gazete kübürü.
Eki Görüntüle 952801 Eki Görüntüle 952802
Ben simdi sormak istiyorum.
"bu is sizin bildiginiz gibi degil" diyerek, bu kanli olaya müdahale etmek yerine pencereden izlemek ne demek?
Bu is nasil bir is?
Bu olay kurgulanmis bir tiyatro, Genc Kubilayda kurban miydi?
Neden böyle kanli bir tiyatro sergilendi..
Bu olay bir tiyatroysa, Genc Kubilay in basini kesen hainlerde, kiralanmis figüranlarmiydi?
Bu olaylar sonrasinda, darbeler icin, ülke karistirilmak icin, amaca ulasmak icin ortaya atilan, daha hangi olaylar bir tiyatrodan ibaretti.
Gazetelerin arsivlendigi kütüphane gibi yerlerde bu gazetenin, olayi anlattigi sayfanin bir kismi neden yirtik?
Olayi daha iyi anlamak icin;
Videonun, 01:03:40 - 01: 14: 40 araligini izleyiniz..
http://www.siradisiprogrami.com/422...4--erem-senturk-omer-ozkaya.html#.UueCkbTqg1m
Sırf arşivler üzerine ders aldık.Bak sırf arşivler diyorum bu osmanlıca eski arşivlerden tut yakın dönem tüm arşivleri kapsar.Bitirme tezim yakın çağ alanında bir gazeteydi benimde.Ben niye onca yar.doç., doçentten ders dinledim de şu dediğini hiç duymadım.Senin iddia ettiğin gibi yazılmış bir tarih öğrenmedik biz.Aksine hep aynı şeyi söyledik bildiğimiz bir çok şeyi unuttuk.Senin dediğine karşılık benim sözüm hadi bakalım ben tarih mezunuyum ve yüksek lisansa hazırlanıyorum,erkek arkadaşım tarihten master yapıyor ki sülalesi çocuğun tarihçi,etrafımda arkadaşlarım tarihçi hocalarım prof.olmuş biz sustuk weiss tamam sen biliyorsun tarihi.Yok yok diplomaniz sizde kalsin:))
Zira, zaten biz o diplomalilarin yazdigi tarihi degil, yasanan tarihi bilmek istiyoruz..
Bu olayida nasil isterseniz öyle degerlendirin bak ben kac kez yazdim birdaha yazayim mi?:))))
Kisilerin derin hukuksal, bilimsel, felsefi, ahlaki, dinsel, politik, estetik düsüncelerini degismez.
Yani yazi ideoloji sahiplerine hitap etmiyor.
Arastirmak, sorusturmak, her türlü bilgiyi almak isteyenlere hitap ediyor konu:))
Yani " bu olay böyledir, buna inanacaksin, bunu böyle bileceksin" diye kimsenin kafasina silah dayanmiyor.
Ulasilmis bir bilgi var, üstelik birileri tarafindan imha edilmeye calisilmis bir bilgi, bizde bilmek isteyenlere bunu gösteriyoruz:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?