• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şok Kubilay olayi gercegi..

Bende bu belgeleri okuduktan sonra anladım ki zihniyet hangi yılda olursan ol değişmiyor.

Birde su var tabi.
Zaten bu olaylarin ortaya cikmasi gercekleri ögrenmek isteyenler ve bu bilgiyide ögrenmek isteyenler icin önemli.

Kisinin derin, hukuksal, bilimsel, felsefi, ahlaki, dinsel, politik, estetik düsüncelerini degistirmek icin yazmiyorum bunlari.
Zira bu derin düsüncelerin degismez oldugunu coook iyi biliyorum.

O dönem bu yazi acik acik bir gazetede yazilmis ve olay böyle anlatilmis, birileride bu bilgiyi imha etmeye calismis bu benim icin önemli!

Tarih boyunca cesitli tiyatro gösterileri ile politikasina, ahlak anlayisina, yasam tarzina, toplum yapisina yön verilen Türkiye `mde ne tür oyunlar oynanmis ögrenmek benim icin önemli, Cünkü ben "tarihi bilmenin var olmak" demek oldugunu bilirim.

Not: Kendimi BBG de gibi hissediyorum, sürekli profilimde, cevaplarimda, hakkimdaki yazilarda gezinmeler cok artti:37::37: Bu kisiler saplantilimi yoksa benim fanim mi bilemedim:37:

Son düzenleme:
Ayrı bi konu olarak açsana bunu...

İşte o adamlar Menderesi asmışlar sedo,(yanlız jandarmamı,yoksa şeriatçi grup mu anlamadım)
İki olay arasında 30 yıl olduğunun farkında mı acaba arkadaş?:26:

Bu arşiv için ayrı konu açmalısın sedulu.
Konuşacak çok şey var, hele ki uydurmasyon haberlerden sonra anladım ki daha da çok... :31:

Ayrı bir konu olarak açtım o günlere dair gazetelerde yazılan belgeler var yalnız milliyetin bu haberi yok.

O dönem bu yazi acik acik bir gazetede yazilmis ve olay böyle anlatilmis, birileride bu bilgiyi imha etmeye calismis bu benim icin önemli!

Bırak şimdi uzun uzun felsefe yapmayı..
Açık açık anlatılan gazetenin tam halini koy buraya..

Gerekiyorsa çıktısını al, git arşivden birleştir gel buraya koy..Özür dilemezsem namerdim..

Burada çakma ve yalan haber yayınlamak ta yasak olmalı artık.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eee zaten paylastigim haberin can alici noktasi o:))
Adamlar arsivlerden bu bilginin oldugu bölümü cikarmis, imha etmis anaaadiiin:)))

Yani birileri arsivlerden o bilgiyi alip saklamasa bugün o bilgiye hickimse ulasamayacak.
Allah tan ki nesillere gercek tarihi ulastirmak icin cabalayan insanlar var!

Tabi bu gerceklik kisiden kisiye degisir dedigim gibi.
Dur birkez daha diyeyim:))
Isteyen inanir isteyen inanmaz.
Zira bazi kisilerin derin, hukuksal, bilimsel, felsefi, ahlaki, dinsel, politik, estetik düsüncelerini degismez.

Not: Bazen diyorum ki " yahu gercekten önemsedigimi falan mi zannediyor"..
Sonra gülüyorum, ne zannederse zannetsin ya ppöfff..

Son düzenleme:
Eee zaten paylastigim haberin can alici noktasi o:))
Adamlar arsivlerden bu bilginin oldugu bölümü cikarmis, imha etmis anaaadiiin:)))

Yani birileri arsivlerden o bilgiyi alip saklamasa bugün o bilgiye hickimse ulasamayacak.
Allah tan ki nesillere gercek tarihi ulastirmak icin cabalayan insanlar var!

Tabi bu gerceklik kisiden kisiye degisir dedigim gibi.
Dur birkez daha diyeyim:))
Isteyen inanir isteyen inanmaz.
Zira bazi kisilerin derin, hukuksal, bilimsel, felsefi, ahlaki, dinsel, politik, estetik düsüncelerini degismez.

Not: Bazen diyorum ki " yahu gercekten kendisini önemsedigimi falan mi zannediyor"..
Sonra gülüyorum, ne zannederse zannetsin ya ppöfff..

Eline sağlık weiss'cim.

Kim kimi neden saplantı haline getirsin ki? Cevap verilecek kelime kalmayınca bu yollara başvurmak çocukça kalıyor. :31:
2 laf ettik borçlu çıkmayalım istiyoruz.
Madem birşeyin yırtıldığı iddia ediliyor, madem şeriatçılar Kubilay'ı şehit etmedi o zaman kim öldürdü Kubilay'ı? :31:

Kim kimi neden saplantı haline getirsin ki? Cevap verilecek kelime kalmayınca bu yollara başvurmak çocukça kalıyor. :31:
2 laf ettik borçlu çıkmayalım istiyoruz.
Madem birşeyin yırtıldığı iddia ediliyor, madem şeriatçılar Kubilay'ı şehit etmedi o zaman kim öldürdü Kubilay'ı? :31:

İttihat ve Terakki:27:

Herkes Kubilay olayini az cok biliyordur..
Seriat istiyoruz diyen bir grup, Genc Yedek Subay Kubilay in basini kesti olarak bilinir..
Peki olay tam olarak bölemi gerceklesti..

Milliyet Gazetesinin 1930 da yayinlanan gazetesinde olay söyle anlatilmistir.

Meydanda toplanan bir grubun yanina gelen Jandarma Kumandani, asilere nasihat verdi.
Asiler evvela Kumandana Kelime-i Sahadet getirtip "Biz bu isi seriat namina yapiyoruz" diyerek nasihat dinlemeyeceklerini söylüyorlar.
Bunun üzerine Jandarma Kumandani meydandan ayriliyor.
Asiler, Kumandanin arkasini dönüp gitmesini alkisliyorlar.
Jandarma Kumandani makamina dönüp, mahiyetindeki jandarma neferlerini odasina alarak kapiyi kilitliyor.
Olay yerine bakan pencereden, kanli olayi seyr ile iktifa ediyor. ( seyretmekle yetiniyor)
Mahiyetindeki bir Jandarma eri, dayanamayip rövelverle ( bir cesit silah) pencereden olsun, hainlere müdahale etmeye tesebbüs ediyor.
Jandarma Kumandani buna engel olarak " bu is sizin bildiginiz gibi degildir" diyor.
Iste o dönem, olayin anlatildigi gazete kübürü.

Eki Görüntüle 952801 Eki Görüntüle 952802

Ben simdi sormak istiyorum.
"bu is sizin bildiginiz gibi degil" diyerek, bu kanli olaya müdahale etmek yerine pencereden izlemek ne demek?
Bu is nasil bir is?
Bu olay kurgulanmis bir tiyatro, Genc Kubilayda kurban miydi?
Neden böyle kanli bir tiyatro sergilendi..
Bu olay bir tiyatroysa, Genc Kubilay in basini kesen hainlerde, kiralanmis figüranlarmiydi?
Bu olaylar sonrasinda, darbeler icin, ülke karistirilmak icin, amaca ulasmak icin ortaya atilan, daha hangi olaylar bir tiyatrodan ibaretti.
Gazetelerin arsivlendigi kütüphane gibi yerlerde bu gazetenin, olayi anlattigi sayfanin bir kismi neden yirtik?

Olayi daha iyi anlamak icin;
Videonun, 01:03:40 - 01: 14: 40 araligini izleyiniz..

http://www.siradisiprogrami.com/422...4--erem-senturk-omer-ozkaya.html#.UueCkbTqg1m
ellerine sağlık weissciğim herkes bir gün doğruları öğrenecek ,uyutulmaya devam etmek yok :47::47::47:

tarihçilere haber verin meger hersey bambaskaymıs
tez kayıtlara bu önemli bilgiler gecilsin
ohh be nasıl içim rahatladı biz megerse hep yanlıs ögrenmişiz
hemen tarih hocamı arıcam
milli egitimi de arayalım
heycan bastı

:52::52::52:

Sakin sakin, ögrenilen hangi tarih gercek tarih ki bu kadar heyecan yaptiniz..

Yazilan tarihi ögrendigimizi herkes biliyor:))

Yani yeni degil bosuna heyecan yapmayin..

Sadece tercih yapilabiliyor bu konuda..

Kimi yazilan tarihi degil, gercek tarihi bilmek istiyor ve onun pesinde kosuyor, kimide "bu kitaplarda yazan bana yeter dogruda bu" diyor:))
O yüzden heyecana gerek yok..

Yazılan tarihle yaşanılan tarihin bire bir örtüşmediği bir gerçektir evet .

Hangi taşı kaldırsan ötekinin eli , berikinin gizlediği , diğerinin eklediği... Her şeyin üzerinde oynanma ve günümüze kadar taşımak o kadar mümkün ki..

Ama ister vatan haini ayaklanmacıları lanetleyin , ister onlar vatan haini değildi işin aslı şudur diyin ; bu olayda ister birilerinin gölgesinde işin içinde başka iş olsun ister olmasın ...

Bağ testeresi ile kafası kopartılmış bir kişinin ölümü üzerinden konuşmak bana doğru gelmiyor . Yazarken içim ürperiyor , konuşmaya yüreği el veren konuşsun tabii ...

Aydınlatılması gereken çok şey var ama işin ucunda böyle vahşete sahne bir ölüm mevzu ise . Ben susabiliyorum sadece .

Bu kadarını da yorumsuz geçmek istemediğim için yazdım .

Weiss ben benim diplomayı sana kargoyla yollayayaım valla sen araştır aydınlat tarihi tek bir gazete örneğine dayanarak.Tey Allahım.

Bir tarihçi olarak cevap veriyorum arkadaşlar yok böyle bir saçmalık...

Yok yok diplomaniz sizde kalsin:))
Zira, zaten biz o diplomalilarin yazdigi tarihi degil, yasanan tarihi bilmek istiyoruz..
Bu olayida nasil isterseniz öyle degerlendirin bak ben kac kez yazdim birdaha yazayim mi?:))))

Kisilerin derin hukuksal, bilimsel, felsefi, ahlaki, dinsel, politik, estetik düsüncelerini degismez.
Yani yazi ideoloji sahiplerine hitap etmiyor.
Arastirmak, sorusturmak, her türlü bilgiyi almak isteyenlere hitap ediyor konu:))

Yani " bu olay böyledir, buna inanacaksin, bunu böyle bileceksin" diye kimsenin kafasina silah dayanmiyor.

Ulasilmis bir bilgi var, üstelik birileri tarafindan imha edilmeye calisilmis bir bilgi, bizde bilmek isteyenlere bunu gösteriyoruz:))

Yok yok diplomaniz sizde kalsin:))
Zira, zaten biz o diplomalilarin yazdigi tarihi degil, yasanan tarihi bilmek istiyoruz..
Bu olayida nasil isterseniz öyle degerlendirin bak ben kac kez yazdim birdaha yazayim mi?:))))

Kisilerin derin hukuksal, bilimsel, felsefi, ahlaki, dinsel, politik, estetik düsüncelerini degismez.
Yani yazi ideoloji sahiplerine hitap etmiyor.
Arastirmak, sorusturmak, her türlü bilgiyi almak isteyenlere hitap ediyor konu:))

Yani " bu olay böyledir, buna inanacaksin, bunu böyle bileceksin" diye kimsenin kafasina silah dayanmiyor.

Ulasilmis bir bilgi var, üstelik birileri tarafindan imha edilmeye calisilmis bir bilgi, bizde bilmek isteyenlere bunu gösteriyoruz:))
Sırf arşivler üzerine ders aldık.Bak sırf arşivler diyorum bu osmanlıca eski arşivlerden tut yakın dönem tüm arşivleri kapsar.Bitirme tezim yakın çağ alanında bir gazeteydi benimde.Ben niye onca yar.doç., doçentten ders dinledim de şu dediğini hiç duymadım.Senin iddia ettiğin gibi yazılmış bir tarih öğrenmedik biz.Aksine hep aynı şeyi söyledik bildiğimiz bir çok şeyi unuttuk.Senin dediğine karşılık benim sözüm hadi bakalım ben tarih mezunuyum ve yüksek lisansa hazırlanıyorum,erkek arkadaşım tarihten master yapıyor ki sülalesi çocuğun tarihçi,etrafımda arkadaşlarım tarihçi hocalarım prof.olmuş biz sustuk weiss tamam sen biliyorsun tarihi.

O zamanlar gazeteler hep dogruyu mu yaziyomus acaba simdi yarisi yalan yarisi hikaye de o bakimdan soruyorum.:ssz:

Son düzenleme:
Bana öyle nereden bulunduğu belli olmayan çakma gazete sayfasıyla gelme bu bir.Arşiv göster kaynak göster,bunun üzerine yazılan tezler göster,kaynaklara geçmiş bilimsel olarak incelenmiş olsun,çakma tarihçilik yapma oradan yani.Önüne gelen aa bak milliyetin eski kaynağını buldum netten diye gelse ortada tarih mi kalır.Biz alt tarafı bir sunum hazırlarken ödev yaparken kaç kaynak inceleyip karşılaştırdık biliyor musun.Her bulduğun kaynakta kaynak olarak gösterilemez.

Arkadasim konuya yorum yazin!
Konu sizin mesleginiz, erkek arkadasiniz meslegi, akraba, es dost meslegi degil.

Burada verilen bilgiye inanmazsaniz inanmayin.
Kimseyi zorlamiyoruz.
" ben tarihciyim böyle birsey yok" diyorsaniz dediginiz.

Ayrica, evet okullarda okutulan tarih hiiiiicccc umrumda degil, zira o tarih yazilmis tarih.
O yüzden ister tarihci olun, ister tarih profösörü, bilginiz o yazilmis tarihten ibaretse benim icin siradan bir insansiniz.

Artik konuya yorum yapin.

Konu; o dönem yayinlanan gazetede " Kubilay olayinin korkunc gercegi" dile getirilmis.
Bununlada kalinmamis, sonrasinda bu bilgi imha edilmeye calisilmis ve arsivlerden bu sayfalar yirtilmis!
Madem bu bilgi dogru degildi, kim neden imha etmeye calisti acebaaaa:)

Son düzenleme:
Back