insan sevmiyorsanız demek gfklgfklfgklgfselamlar.yeni üyeyim,aslında bunu sormak için üye oldum diyebilrim ama uzun zamandır okurum burayı.neyse konuya geçeyim.
ben insanlardan çok çabuk soğuyorum.mesela bi arkadaşım beni bi buluşmada ektiyse ona karşı asla eskisi gibi olamıyorum,içimden gelmiyor.bütün akrabalarım hatta aile üyelerim için bile aynıyım.herkes bazen yanlışlıkla karşısındakini üzecek şeyler söyler-patavatsızlık yani-ben de yapıyorumdur illa(yapmamaya çalışsam da)fakat biri beni üzecek bir laf edince ondan tiksiniyorum resmen.benim gibi olan var mı?ya da bir tavsiyeniz.konu hakkında bilginiz??
Var benselamlar.yeni üyeyim,aslında bunu sormak için üye oldum diyebilrim ama uzun zamandır okurum burayı.neyse konuya geçeyim.
ben insanlardan çok çabuk soğuyorum.mesela bi arkadaşım beni bi buluşmada ektiyse ona karşı asla eskisi gibi olamıyorum,içimden gelmiyor.bütün akrabalarım hatta aile üyelerim için bile aynıyım.herkes bazen yanlışlıkla karşısındakini üzecek şeyler söyler-patavatsızlık yani-ben de yapıyorumdur illa(yapmamaya çalışsam da)fakat biri beni üzecek bir laf edince ondan tiksiniyorum resmen.benim gibi olan var mı?ya da bir tavsiyeniz.konu hakkında bilginiz??
Benim var bir tane başkada yok o da tabiki kusurlarına ragmen sevdiğim bir kardeşim diyebilecegim birisi yanındayken ben ben oluyorum ve benımde kusurlarım vardır elbet ama insan karşıdakini seviyorsa kusurlarını da severevet maalesef.zaten zor arkadaş edinen biriyim.
Aha bu ben. Bi tartışma olur bi kafa sokma en küçük bir ima.. yıllar yılı unutmuyorum hem de hemen soğuyorum. Mecburi beraberlikler oluyor tabi aile hatta arkadaşlıklar da. Ama o sözler davranışlar hep aklımın bir köşesindedir.selamlar.yeni üyeyim,aslında bunu sormak için üye oldum diyebilrim ama uzun zamandır okurum burayı.neyse konuya geçeyim.
Bence de bir sorun yok fakat benden çok başkaları sorun ediniyor.Bunda kötülük görmüyorum ben şahsen
Esasında bu güzel bir şey gerçek dost edinmiş oluyorsunuz. Dostlarınıza karşıda bu soğuma durumunuz var mıevet maalesef.zaten zor arkadaş edinen biriyim.
Benim var bir tane başkada yok o da tabiki kusurlarına ragmen sevdiğim bir kardeşim diyebilecegim birisi yanındayken ben ben oluyorum ve benımde kusurlarım vardır elbet ama insan karşıdakini seviyorsa kusurlarını da sever
Ben abime katlanamıyorum çok yüzeysel birisi ama abim diye kontaktayım eğer akrabadan biri olsaydı anında sileceğim ilk insan abim olurdu
Evet. 3 arkadaşım var ve ikisi ile arkadaşlığımı bitirmek istiyorum bu durumdan ötürüEsasında bu güzel bir şey gerçek dost edinmiş oluyorsunuz. Dostlarınıza karşıda bu soğuma durumunuz var mı
Ben mi çok sorumluluk sahibiyim insanlar mı çok gamsız?Kesinlikle bu durum ince fikirli olmakla ilgili. Bende çocukluk arkadaşlarımın hatalarını önemsemem sadece. Diğer arkadaşlarımdan samimiyetsiz bir tavır görürsem soğurum. Örneğin birine kahve sözü verdiysem mutlaka tutarım, elzem bir durum olursa vaktinde haber veririm. Böyle şeylere uymayanlar da var gayet sıkıcı oluyor bir daha görüşesim gelmiyor. Haa umrumda da olmuyorlar.
Evet çok doğru gerçekten. Bundan sonra böyle düşünmeye çalışacağımBen de böyleydim. İnsanları çok severim, pek kin tutamam ama eskiden en ufak ters yorumda, art niyetli harekette direkt soğurdum. Özür kabul etmezdim. İlişkilerim eskisi gibi olmazdı.
Sonra dedim ki bu böyle olmaz, hayat siyah beyaz değildir çünkü hepimiz insanız, hepimiz çiğ süt emmişiz. Ben nedense kafama "ideal insan" kodlamışım ve ona uymayanları kendi kendime cezalandırıp kınıyorum ama bu ahlakçılık, bu dokunulmazlık neden? Ben çok mu farklıyım? Onlarda nefis var da bende yok mu? Hiç kötü niyetli veya düşüncesizce davranmadım mı? Mükemmel miyim? Alakası bile yok.
Bu tarz eğilimler empati kurarak, çevremizdekilere daha merhametli ve anlayışlı davranmaya çalışarak aşılabiliyor bence. Kesin prensipleriniz olsun, bazı durumlarda elbette karşınızdaki kişiyle iletişimi tamamen kesin ama onun dışında ufak tefek şeyleri görmezden gelin. İçimizdeki kin yalnızca bizi zehirliyor.
1.dereceden akrabalarım için geçerli sayılmaz aslında. Fakat uzak akrabalarım için kesinlikle geçerliAile bireyleri içinde aynı durumu yaşıyor musunuz ?
Evet böyle olmak lazımAyrıca kimseye gereğinden fazla alan açmamaya çalışıyorum, ısırılmayacağım uzaklıkta duruyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?