Sokak hayvanları için sosis haşlamak neden ? Bildiğim kadarıyla onların bağışıkları çiğ yiyeceklere alışkın.
Yanlış mı biliyorum ?
Çiğ ete alıştıkları zaman saldırgan olabiliyorlar. Amcam köpeğine et haşlardı hep, bir gün çiğ vermiş köpek yiyince daha kolayına gelmiş herhalde çiğ vermeye başlamış sonrasında. Hayvanın huyu değişti resmen, gelene geçene havlamaya başladı bi kişiye saldırınca uzaklaştırdılar evden.Benim bildiğim bir yerde okumuştum sokakta ki hayvanlara asla çiğ et vermeyin yazıyordu.hatta babam sokaktaki kedilere bakıyor o hep marketlerden çiğ et alırdı onu da uyarmıstim.çiğ et hem onlar hem de çevre için zararlı yazıyordu.
konuyla ilgisi yok belki ama sahibi olan köpekler dışındaki köpeklerden çok korkarım.Mahallede tanıdığım köpeklerden ürkmem ama yabancı köpeklerden korkarım ama bir o kadar da severim. Yenemedim bir türlü korkumu.Isırılmadım da hiç çocukluğumda filan.Kurban olsunlaarrrr
Bugün üzgünlüğümün üstüne tuz biber oldu bu haber.
Arkadaşlar lütfen ama lütfen büyük marketlerde sokak hayvanları için uygun fiyatlı hazır mamalar var, onlardan alıp vermeye çalışın hayvanlara, alamıyorsanız yemek artıklarınızı biriktirip koyun çöp konteynerlarının yanına, bodrumlara, kuytu alanlara kullanmadığınız eski battaniye, kilim, örtülerden koyun, onlar yoksa en azından kartonlar koyun direkt taşa, betona yatmasın hayvanlar, tir tir titriyorlar
Kedi köpek evleri yapın kartonlardan, dışını çöp poşetleriyle kaplarsınız, belli yerlere koyun, içine girsin hayvanlar, mümkünse bahçeniz varsa bahçelerinizi açın sokak hayvanlarına.
Arabaları olanlar lütfen arabalarınızı çalıştırmadan evvel arabanın altına bakın, sağına soluna vurup ses yapın, kediler soğuktan motor kısmına girebiliyor, bilmeden bir kediyi öldürebilirsiniz
konuyla ilgisi yok belki ama sahibi olan köpekler dışındaki köpeklerden çok korkarım.Mahallede tanıdığım köpeklerden ürkmem ama yabancı köpeklerden korkarım ama bir o kadar da severim. Yenemedim bir türlü korkumu.Isırılmadım da hiç çocukluğumda filan.
Sahipli köpeklerden daha çok korkmalısınız aslında. Hem koruma iç güdüsü hem şımarıklık bir arada oluyor bazen, kıllandığı durum/kişi olunca da harekete geçebiliyor.konuyla ilgisi yok belki ama sahibi olan köpekler dışındaki köpeklerden çok korkarım.Mahallede tanıdığım köpeklerden ürkmem ama yabancı köpeklerden korkarım ama bir o kadar da severim. Yenemedim bir türlü korkumu.Isırılmadım da hiç çocukluğumda filan.
Evet kesinlikle onların tek ihtiyacı olan sevgiSahipli köpeklerden daha çok korkmalısınız aslında. Hem koruma iç güdüsü hem şımarıklık bir arada oluyor bazen, kıllandığı durum/kişi olunca da harekete geçebiliyor.
Sokaktaki o kimsesizlerin tüm derdi ise sevilmek, o kadar açlar ki sevilmeye. Çantamda mama taşırım ben, görünce koyarım önlerine. Ama illa sevilmeyi tercih ederler ilk, severim severim, o sırada 1 tane bile atmaz ağzına. Ne zamanki ben yoluma devam ederim katır kutur yer kuzular
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?