Soğuk kış günleri için Mucize İçecek

GirLookingForLove

..Kalpler Allah'ın elindedir..
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2013
1.616
1.074
83
Merhaba Kızlar

Ben çok aşırı grip,soğuk algınlığı geçiren biriyim ve çokta ağır geçiriyorum.Bu soğuk kış günlerinde gripten kaçmak nerdeyse imkansız.Bende birde astım var hayat cekilmez oluyor yani..Geçenlerde yine çok hastaydım komşu anneme bir içecek yapıp getireceğini söylemiş.Kızları hastalanınca bunu içiriyormuş 2 güne ayaga kalkıyorlarmış. Karışımı bir içtim ki ertesi gün hiç birşeyim yok.İnanılmazdı.

Daha sonra sürekli anneme bu içecekten yaptırdım ve bol bol içiyorum.Bugün yine hastayım.3.bardağımı içtim inşallah yarına çok çok iyi olacağım. :) Denemek isterseniz burdan size tarifi vermek istiyorum.Tadıda hiç rahatsız edici değil kahve gibi bir tadı var.Soğuk,Sıcak farketmez sürekli içebiliyorsun.

5 bardak kaynar suya 5 karanfil,5 kakule ve 1 silme tatlı kaşığı çörek otu atıyoruz.Sonra ocağa oturtuyoruz.Kısık ateşte kaynamaya başlıyor.Biraz daha kaynadıktan sonra içine 4 tatlı kaşığı siyah çay atıyoruz 3-4 dk bekliyoruz.Ağzını kapatıyoruz,rengi çıkıyor.Sonra oda sıcaklıgındaki 2 su bardağı sütü ilave ediyoruz.İyice kaynayınca içine 2 yemek kaşığı bal ve 2 yemek kaşığı keçiboynuzu pekmezi ilave ediyoruz.Süzgeçten geçiriyoruz. Karıştırıyoruz ve içmeye hazır :) Çaydanlıkta günlerce tazeliğini koruyor.

Allah kk'nın bütün hasta üyelerine acil şifalar versiiin

Bende yeni üyeyim bununla ilgili bilgi edineceğin bölümler var forumu biraz araştırırsan..

Burdan sadece açtıgım konuyla ilgili sorulara cevap vermeyi tercih ederim.Konu dagılmasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…