Çocuk Hastalıkları Soguk alginligina doktorlarin tutumu

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

kirmizigitar

Guru
Kayıtlı Üye
4 Mart 2011
10.375
11.989
498
İstanbul
Aklim almiyor benim gittigim doktorlarda ve hastanelerde mi bir anormallik var yoksa sistem mi gercrkten bu kadar salak!

14,5 aylik bir bebegim var, ogretmenim ve 3 aylikken is hayatina dondum kis ortasiydi. Dolayisiyla disardan surekli hastalik tasidim ister istemez bebegim (alerjik bir bebek olmasindan da asiri hassas) 3,5 aylikken domuz gribi olarak basladi ve 9 aya kadar her ay bir kere hastalandi.

Semptomlar basladigi gibi ilerlemeden hastaneye gittim, cocugun genel durumu iki burnunu acin 3 gun takip edin gecmezse tekrar gelin diye her seferinde gonderildim. Hic bir seferinde gecmedi ve biz 2-3 gun sonra hastaneye gidip her seferinde bir poset ilacla geri donduk 9 aya kadar her ay bir kutu antibiyotik kullanmak zorunda kaldik cunku antibiyotik almadan grcmiuordu.

Bugun yine ayni sey basimiza geldi, sabahtan beri inanilmaz bir burun akintisi ve hafif ates ile kotulesmesin diyerek hastaneye gittik, alerjik olabilecegini bogaz ve cigerlerin temiz oldugunu 3 gun sonra gecmezse gelmemizi soylediler. Bebegim su an 39,5 derece atesle yatiyor yine. Ates dusurucu fitil verdim basinda bekliyorum

Simdi eminim yarin tekrar gidecegiz ve bir dolu soguk alginligi ve antibiyotik ile geri gonderecekler...

Merak ettigim su, biz yetiskinler soguk alginligi oldugumuzda ilerlemeden doktora gidersek soguk alginligi ilaclari ile antibiyotige gerek kalmadan ayaklanabiliyoruz. Ama cocuklara “gereksiz ilac yuklememek” adina son raddeye gelmeden bu ilaclar verilmiyor. Ama 3 gun sonra cocuk ta bizde perisan oldugumuzda bir dolu ilac kullanmak zorunda kaliyoruz cunku hastalik iyice ilerlemis oluyor. Bunun mantigi nedir cozebilmis degilim! İlk gittigimiz gun bir soguk alginligi ilaci vermis olsalar eminim ilerlemeden atlatilacak olan bir durum antibiyotige kadar gidiyor!

Benim gittigim hastanelerde mi bu uygulama var sizlerin durumu da bu sekilde mi oluyor merak ediyorum.

İnstagramda @dromersaltan, @drsepit, @glutensizdunyacom, @organik_anne, @bktkaptan hesaplarına göz atmanızı tavsiye ederim.

Hassasiyetinizi çok iyi anliyorum. Çaresiz kaldiginiz için antibiyotik almaya razı olmanızi da çok iyi anlıyorum ama antibiyotik ihtiyacı oluşmadan sorunun gerçek kaynagini tespit edip kalıcı bir tedavi uygulamadan her ay ilaç kullanmak sonraki her ay da ilaç kullanmanız anlamına gelebilir. Bağırsaklar ikinci beyin kabul ediliyor artık ve bir kez antibiyotik kullanımı tüm bağırsak florasini olduruyormus. Bu floranin yeniden oluşması ise 2 yılı buluyor. Yani aslında bebek 2 yıl hastalıklara daha açık hale gelmis oluyor.

Yukarida yazdigim doktor Ömer saltan bir çocuk doktoru, varsa imkânınız bir görünün bana kalırsa. Hastalığa bütüncül yaklasip bitkisel tedavi uygulayan, beslenme duzenleyen gerçekten gerekmedikce ilac başlamayan bir doktor takip ettiğim kadarıyla. Diğer hesaptaki doktorun yazilariysa çok çok aydinlatici.

Ufakliga bir omur sağlık dilerim.

Ben ilac kullanilmamasina karsiyim aslinda. Antibiyotik haline gelmeden bir cok soguk alginligi ilsci var onlari verseler en basta antibiyotige gerek kalmadan cocuk duzelecek...

Bak ilac kullanmadik, 1 hafta grcti simdi yine hastaneye gidiyoruz cunku cok fazla balgam olustu simdide, kusuyor balgam cikaricam diye cocuk. Bir haftadir anne baba bile demedi yeni baslamisti konusmaya tum gelisimini durdurdu kendini iyi etmeye bakiuor yavrucum...

Ben ilac bagimlisi degilim, ama hic ilac kullanilmamasini da anlamiyorumz koskoca yetiskinler azicik hasta olacsgimizi anladigimizda nane limon ihlamur ya da basit soguk alginligi ilaclari aliyoruz. 1-2 tane icip genelde hastalanmadan atltiyoruz bzen. Cocuklara bu hak neden taninmiyor daha mi iyi oluyor boyle anlamis degilim

Merhaba geçmiş olsun benim kızım 15 oğlum 6 yaşında evde sürekli soğukalgınlığı ilacı var.Bu tür hafif durumlarda başlarında farkettiğimde birkaç gün soğukalgınlığı ilacı veriyorum geçiyor. Eğer ateş başlar ve düşmezse hastaneye gidiyoruz yoksa ateş olmadığında götürmüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…