soğan kürünü anlatabilecek olan var mı?

PrincesaDeLosCielos

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2011
2.648
71
merhabalar :)
öncelikle şunu belirtmek istiyorum konuyu nereye açacağımı bilemedim. heralde buraya açılır die düşündüm ama eğer yanlış yere açmışsam özür dilerim herkesten.
ben 18 yaşındayım ve 15-16 yaşımdan beri pko rahatsızlığım var. doktorum kilolu olduğum için zayıflaman bu rahatsızlığının geçmesi için en önemli etken dedi. pko.yla igili birkaç konu açtım daha önce de.. ben şu anda diyetteyim. umarım hedeflediğim kiloma ulaşırım ve bu rahatsızlığım da geçer. inşallah hepimizin geçer.. bu formda soğan kürünün adet olmaya yardımcı olduğuyla ilgili bişey okumuştum. hatta okuduğum topikte nasıl yapılır,etki ediyor mu die sordum ama sorum cevapsız kaldı:KK14:
ben de burada tekrardan sormak istiyorum. bu soğan kürü nedir? nasıl yapılır? adet olmaya gerçekten bir etkisi var mı???
lütfen cevap veriniz lütfen:KK14:

hepinize şimdiden çok teşekkürler...

İki bardak klorsuz suyu (yaklaşık 250-300 ml) kaynatınız.

Orta boy yemeklik kuru soğanın en dış açık kahverengi ince kabuğunu soyduktan sonra dörde veya altıya bölüp kaynamakta olan suyun içerisine atınız. Ağzı kapalı olarak beş dakika kaynattıktan sonra ocaktan indirip ılımaya bırakınız. Ilıyınca, süzülür ve ılık olarak bir su bardağı öğle yemeğinden on dakika önce içilir. Aynı şekilde akşam yemeğinden önce tekrar taze olarak hazırlanıp on dakika önce içilir.

Bu küre onbeş gün devam edilir ve kür sonlandırılır.

adetin son günü başlanıyo bu küre..kırmızı mor soğan kullanılmıcak..ılık olarak içeceksin birde her defasında taze hazırlayacaksın..geçmiş olsun:KK34:

İki bardak klorsuz suyu (yaklaşık 250-300 ml) kaynatınız.

Orta boy yemeklik kuru soğanın en dış açık kahverengi ince kabuğunu soyduktan sonra dörde veya altıya bölüp kaynamakta olan suyun içerisine atınız. Ağzı kapalı olarak beş dakika kaynattıktan sonra ocaktan indirip ılımaya bırakınız. Ilıyınca, süzülür ve ılık olarak bir su bardağı öğle yemeğinden on dakika önce içilir. Aynı şekilde akşam yemeğinden önce tekrar taze olarak hazırlanıp on dakika önce içilir.

Bu küre onbeş gün devam edilir ve kür sonlandırılır.

adetin son günü başlanıyo bu küre..kırmızı mor soğan kullanılmıcak..ılık olarak içeceksin birde her defasında taze hazırlayacaksın..geçmiş olsun:KK34:

canım çok teşekkür ederim:KK16:
ama bir problem var. ben pko.lu olduğum için ne zaman adet olcağım hiç belli olmuyor. en son geçen ay oldum. daha olmadım. belki bu ay olurum belki 2 ay sonra belki 5 ay sonra... hiç belli olmuyor bu... ben bu kürü yapsam 15 gün içsem olmaz mı ? yoksa illa adet olmayı beklemem mi gerekiyor ?

istediğin zaman başlayabilirsin. bende pkoluyum adetim geçsin diye beklemeden yaptım. ama üst üste 4 aydan daha fazla yapma.

sadece 4 defa mı yapılması lazım yani... daha fazla olmaz mı ???

dk ibrahim saraçoğlu 4-5 aydan fazla içmeyin diyor ayrıca sitesinde ayrıntılar yazıyor aradan araşitır.ben 4 ay içtim iyi geldi.yumurlama düzena girdi.bende senin gibiydim senin yaşlarındayken benimde kistlerim vardı 39 yaşındayım hala var.hiç kafana takma 2 tane cocuğm oldu hemde kistlerim oldığu halde.kistler hamilelikte küçülüyor sen doktorun dediklerini yap ilaçları kullanırken soğan suyunuda içebilirsin.kilona dikkat et,hormon bozukluğundan pikolu isen kilo vermek işe yarıyor.zeten hormonların dengeye girince kendiliğinden kilo verirsin öemli olan hayatın boyunca biliçli olman.evlenincede zaten düzene girer.sakın moralini bozma.psikolojik olarakta kist olabiliyormuş.sağlıcakla kal

evet canım 4 ten fazlası zararlı. rahim tabakasını inceliyomuş. o yüzden sadece 4 defa yap. baktın işe yaramadı 1 yıl sonra gene 4 defa yaparsın.

teşekkür ederim bilgileriniz için :KK16:
ben artık başlıyorum içmeye... mesela 15 gün içilecek dendi diyelim ki 4. gün adet oldum içmeyi bırakayım mı yoksa adet olurken de içeyim mi???yani 15 güne tamamlayayım mı?

dk ibrahim saraçoğlu 4-5 aydan fazla içmeyin diyor ayrıca sitesinde ayrıntılar yazıyor aradan araşitır.ben 4 ay içtim iyi geldi.yumurlama düzena girdi.bende senin gibiydim senin yaşlarındayken benimde kistlerim vardı 39 yaşındayım hala var.hiç kafana takma 2 tane cocuğm oldu hemde kistlerim oldığu halde.kistler hamilelikte küçülüyor sen doktorun dediklerini yap ilaçları kullanırken soğan suyunuda içebilirsin.kilona dikkat et,hormon bozukluğundan pikolu isen kilo vermek işe yarıyor.zeten hormonların dengeye girince kendiliğinden kilo verirsin öemli olan hayatın boyunca biliçli olman.evlenincede zaten düzene girer.sakın moralini bozma.psikolojik olarakta kist olabiliyormuş.sağlıcakla kal

çok teşekkür ederim ablacımm :KK16::KK16:

çok teşekkür ederim ablacımm :KK16::KK16:

bir şey değil ablacığım .saraçoglunun sitesine bir bak bakalım ne diyor. ben olsam 10 günü tamamladıysam içmeyi bırakırdım.adetliyken içince kanamayı çoğaltıyor.ilk ay ben adetimin 3 cü günü başlamıştım 20 gün kanamam sürdü. ben bırakmadım tercih senin.nasıl aklına yatıyorsa öyle davran.ben 4 ay kullandım.iyileşme oldudüzene girdi adetlerim .kistlerde bayagı küçüldü.karar senin

bir şey değil ablacığım .saraçoglunun sitesine bir bak bakalım ne diyor. ben olsam 10 günü tamamladıysam içmeyi bırakırdım.adetliyken içince kanamayı çoğaltıyor.ilk ay ben adetimin 3 cü günü başlamıştım 20 gün kanamam sürdü. ben bırakmadım tercih senin.nasıl aklına yatıyorsa öyle davran.ben 4 ay kullandım.iyileşme oldudüzene girdi adetlerim .kistlerde bayagı küçüldü.karar senin

o zaman ben de içerim eğer içerken adet olursam bırakırım adetimin son günü yeniden başlarım :)
sizin de bayaa kötü olmuş yaa 20 gün kanama olması kötüymüş :KK43:

peki ben 15 gün içtim adet olmadım diyelim tekrar içmeye kaç gün sonra başlayayım?
:44:

15 gün iç 15 gün ara ver gene 15 gün iç 15 gün ara ver böyle böyle 4 kere yap. ben adetliyken içmiştim adetim normaldi hiç fazlalaşmamıştı.

o zaman ben de içerim eğer içerken adet olursam bırakırım adetimin son günü yeniden başlarım :)
sizin de bayaa kötü olmuş yaa 20 gün kanama olması kötüymüş :KK43:

peki ben 15 gün içtim adet olmadım diyelim tekrar içmeye kaç gün sonra başlayayım?
:44:

15 gün ara vermen yeterli olur.sonra tekrar başla düzene girecegini zannediyorum girmese bile sen devam et soğan zararlı bir sey degil

evet 4 yada 5 ay kürü yaptıktan sonra ara vereceksin 5 6 ay ara vermek yeterli olur.bu arada başka kürler uygulayabilirsin ben civan perçemi çayı içtim aktardan balsarayı civan perçemi çayı alabilirsin fiyatı 15 lira içinde 40 adet var.dünde 2 3 fincan iç.ayrıca zayıflatıyor,vücuttan sutuda atıyor.sonra tekrar soğan kürüne başla yine 4 5 ay tekrarla.aynı anda farklı kürler yapılmaz biri bitecek sonra öbürüne başlayacaksın

evet 4 yada 5 ay kürü yaptıktan sonra ara vereceksin 5 6 ay ara vermek yeterli olur.bu arada başka kürler uygulayabilirsin ben civan perçemi çayı içtim aktardan balsarayı civan perçemi çayı alabilirsin fiyatı 15 lira içinde 40 adet var.dünde 2 3 fincan iç.ayrıca zayıflatıyor,vücuttan sutuda atıyor.sonra tekrar soğan kürüne başla yine 4 5 ay tekrarla.aynı anda farklı kürler yapılmaz biri bitecek sonra öbürüne başlayacaksın

yararı olur dimi bunların gerçekten :KK5:kistleri falan azaltıyor dimi?:KK5: yarın sabah başliycam artık kesinlikle... adet olurum dimi yaa:KK5:

yararı olur dimi bunların gerçekten :KK5:kistleri falan azaltıyor dimi?:KK5: yarın sabah başliycam artık kesinlikle... adet olurum dimi yaa:KK5:

selam esma,
bende ilk oldugumdan beri duzensiz adet goruyorum yani nerden baksan bi on senedir.. seni cok iyi anliyorum neler cektigimi bi ben bi Allah biliyor.sogan kurunu bende cok inceledim. kullandim isede yaradi ama devam edemedim. adet olursan birakma. ben 5.gunde adet oldum ama birakmadim devam ettim. ve ilk defa normal bi adet yasadim 12 yasimdan beri. sana tavsiyem youtube.com/watch?v=Jnbwa0VYzwg burdan izle. basina www. koymayi unutma. umarim ise yarar. :)

buda digeri. sogan kurune benim midem asiri hassas oldugu icin ilk 15 gunden sonra biraktim ama adetime cok yardimci olmustu. zaten faydasi olur zarari olmaz. midende ulser yada gastirit varsa kullanmamani soyluyor saracoglu. asagida yazdigim kurude kendi sitesinden aldim. neler cektigini bildigim icin yardimci olmaya calisiyorum insaallah faydasini gorur sende baskalarina yardimci olursun :)
Kür 1: Adet düzensizliğine ve tüylenmeye karşı

Üç-dört gram (bir tatlı kaşığı) kurutulmuş testere dişli arslanpençesi kaynamakta olan bir bardak (150-200 ml) klorsuz suya atılır. Kısık ateşte 10 dakika kaynatmaya devam edilir. Daha sonra soğumaya bırakılır ve ılıyınca süzülür. Bir ay boyunca her gün ,sabah kahvaltısından iki saat sonra veya öğleden sonra aç karnına bir su bardağı içilir. Bir aydan sonra bir hafta ara verilir. Bir hafta aradan sonra aynı şekilde bir aylık kür tekrar edilir. Ve kür sonlandırılır. Kürün en uygun içim zamanları sabah kahvaltısından iki saat sonra veya öğleden sonra aç karnına içmektir.

İleride adet düzensizliği tekrar ederse, kür 1 aynı şekilde tekrar edilir.

Kür 2: FSH hormonu yüksekliğine karşı

Üç-dört gram (bir tatlı kaşığı) kurutulmuş testere dişli arslanpençesi kaynamakta olan bir bardak (150- 200 ml) klorsuz suya atılır. Kısık ateşte 10 dakika kaynatmaya devam edilir. Daha sonra soğumaya bırakılır, ılıyınca süzülür. Bir ay boyunca her gün iki defa bir su bardağı içilir. İlki kahvaltıdan iki saat sonra, ikincisiyse akşam yemeğinden iki saat sonra içilir. Her defasında taze hazırlanması şarttır. Bir aydan sonra bir hafta ara verilir. Bir hafta aradan sonra aynı şekilde bir aylık kür tekrar edilir. Ve kür sonlandırılır.

Not: Hekiminizin verdiği ilaçlar varsa mutlaka kullanınız. Buradaki uygulamayı bir destekleyici olarak kullanınız. Bilmeniz gereken nokta kullanacağınız bitkiye karşı alerjinizin olup olmadığıdır. Bu konuda hekiminizin görüşünü alınız. Hekime gitmeden ve teşhis koydurmadan şikâyetiniz ne olursa olsun, bu kitaptaki bilgilerle kendi kendinizi tedavi etmeye kalkışmayınız. Bu kitabın içindeki bilgilerin kesinlikle bir hastalığı teşhis amacı yoktur.

X