• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sofra duzeni/havlu mevzusu

hangileri daha mantikli?

• Ankete Katılan
    277
6lı kahvaltılık setlerime koyuyorum iki kişi olduğumuz için zaten eşimin ne kadar yiyeceğini bilmeden tabak hazırlamak da çok saçma olur.
Havlularda iki günde bir değişir haftanın ilk günü bornozlar filan topluca havlular yıkanır.

Misafir durumunda kahvaltılıklar yerine peynir tabağı tarzı açık büfe yaparım herkes tabağına alır. Misafire havlusunu da ayrı veririm.
kahvaltılık setleriniz nasıl acaba

Biz de iki kişi yaşıyoruz. Kahvaltılık setim var. Ortaya koyuyorum, ne kadar istiyorsak alıyoruz. Kağıt havlu kullanmıyorum, herkesin kendine ait el ve yüz havlusu var birden fazla sayıda. 2 günde bir değiştiriyorum, eski havluyu da yıkamaya atıyorum hemen. Havlusuz kalmamış oluyoruz böylece.
kahvaltılık setiniz nasıl acaba

Herkes kendi havlusunu kullandığı için kağıt havluya gerek yok bence iki-üç günde bir değiştirebilirsin.
Kahvaltıda ayrı tabaklar daha çok hoşuma gidiyor ama tabi şuan ortadan yiyoruz anca misafir gelecek ya da bilmiyorum ama evlenince ayrı ayrı kullanırım muhtemelen

kahvaltilik icin gercekten tabagim yok. yani sirf onun goz zevki icin tek tek bir tabaga peynir, birine zeytin, digerina domates salatalik vs koyacakmisiz. sonra herkes kendi tabagina alacakmis. iki tabakla bitirebilecegimiz isi nedense minimum 7-8 tabaga cikariyoruz. ben de diyorum ki zaten iki kisiyiz, kahvaltiyi hazirlayan kisi iki buyuk servis tabagina kisi basi porsiyon hazirlasin ne var ki? cok mu mantiksiz bu fikrim cidden?
Bunun tartışmasını yapan insan ilk defa görüyorum :)

kahvaltıda ne hazırladığıma bağlı eğer tabaklara ayırılması gereken birşey varsa ayrı tabak koyuyorum kahvaltılıkları da küçük tabaklara koyuyorum oradan herkes istediğini alıyor. sonra streçleyip dolaba koyuyorum sonraki gün yine onları çıkarıyorum. bazende ortadan yiyoruz.
havlu olayına gelince eşim mütemadiyen kağıt havlu kullanır bende mutfak için küçük havlu, banyo içinde kızımla ikimiz aynı el havlusunu kullanıyoruz. gerektikçe değiştiriyorum belli bir sınırlama yok.

Bölmeli tabaklar var kahvaltı için ben onlari cok seviyorum ve yeterli görüyorum
Eşim ise ne varsa masaya döşer 😁
Havlu mevzusu ise ben hep kağıt havlu kullanırım normalde de elimi yüzümü kurularken 🤷‍♀️

Back
X