• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sofra duzeni/havlu mevzusu

hangileri daha mantikli?

• Ankete Katılan
    277
Ben o kahvalti setlerine konup kaldirilan kahvaltiliklardan Allah gunah yazmasin bildigin tiksiniyorum ya 🥺
O peynir ertesi gun sarariyor filan.. ne bileyim, hic huyum degildir.
Sadece domates salatalik ortaya kesilir bende, recel bile minik kaplara konup kisinin tabaginin yanina ilistirilir.
Ben herkesin tabagina gunluk koyarim peynir zeytin.
Havlu isi ise, hem normal hem kagit havlum var banyoda, 2-3 gunde bir havlu degisir.
O peynirler kendi kabinda daha çabuk sararıyor hava almayan kahvaltılıklarda hiç öyle olmuyor

Kahvaltılıklar çıkar, herkes tabağına kendi yiyeceği kadar alır.
Kâğıt havlu çevre katliamı olur.
El havlusu, biriktikce yıkama ardından kurutmaya at, sıcakken katla oldu bitti.

ne kadar su donemde cekinsem de cidden kahvaltilik set siparis edecegim. isterse her gun degistirsin isterse dakikada bir degistirsin. ama her zaman da porsiyon kahvaltiyi savunacagim :D

Ben kahvaltı tabağı hazırlıyorum, sadece ortada bal recel kaymak fln oluyor (ama onuda yiyebilecegimiz kadar koyuyorum ki ertesine gune tertemiz tekrar koyabileyim kahvalti masasına) herkes istediği kadar onlardan yiyor. Kahvalti tabağına, yumurta zeytin peynir maydonoz domatesi hazir sekilde koyuyorum. Ama misafir gelince tabiki ortaya koyuyorum herkes tabağına istediği kadar aliyor. Ben biraz hassasim bir gun öncesinin dokunulmus peynirini veya kalan biseyini yiyemiyorum.
Havlu meselesi ise esiminde benimde ayri ayri havlularımız var. Hergüne yeni bir havlu asiyorum.

Son düzenleme:
evde 2 kişiyiz. her malzemeyi başka tabağa koyup ortadan yediğimiz zaman da oluyor tek tabak yaptığımız zaman da.

ikimizin de 1 er havlusu var gün aşırı değiştiririz. sık yıkandığı için sorun olmuyor.

Kagit havlu cevre dostu bir cozum degil. Normal havlu kullanirim, aynen neredeyse her yerde bez kullandigim icin sik sik yikanir zaten. Kagit mendili bile cok cok mecburSam kullanirim.

Kahvalti ortaya gelir, herkes tabagina istedigi kadar alir, son kullanma tarihine az kalmis seyler varsa onlari tabaklara koyarim ama sonra da herkes tabagini bitirin bakalim derim.

ne kadar su donemde cekinsem de cidden kahvaltilik set siparis edecegim. isterse her gun degistirsin isterse dakikada bir degistirsin. ama her zaman da porsiyon kahvaltiyi savunacagim :KK70:

Ya ben her gün aynı şeyleri yemem mesela.. kahvaltının gidişatına göre şekillenir.
Reglime yakın tatlıyı abartırım
Diğer günler yeşillik peynir zeytin gider.
Normalde 3 zeytin ya yerim ya hiç yemem. Bazı günler 6-7 olur.
O yüzden kahvaltılık vardır, servis açılır, herkes istediğini yer.
Hem daha pratik.. 2 yada 3 gunde bir dolduruyorum :)
Benim evde 3 canavar olduğu için, en sonuncu kahvaltılık sette kırıldı.
Şimdi kargo meşgul etmemek icin yenisini alana kadar buzdolabinin kendine ait olanini kullanıyorum
images (17).webp
Söyle bir şey. Sende de varsa bak, iş görüyor.

Ben iki tabağa ayrı ayrı çıkarıp, havluları da pamuk havlu kullanmaktan yanayım.

O minik havluları neden tek sefer kullanıyorsunuz demişler de, onlar zaten minicik, ve bu kaç seferde miadını dolduruyorlar bence.

Bir de peynir zeytin orta da dursa bile siz kendi tabağıniza alıp yiyebilirsiniz..

Havlu da abartı olduğu kesin ama alışkanlık sanırım.

kahvaltılık da tup... denen markanın kristalin kasecik seti Var. İçindekileri uzun süre taze tutuyor. Ben onları masaya koyup herkese tabak koyuyorum.

Ben iki tabağa ayrı ayrı çıkarıp, havluları da pamuk havlu kullanmaktan yanayım.

O minik havluları neden tek sefer kullanıyorsunuz demişler de, onlar zaten minicik, ve bu kaç seferde miadını dolduruyorlar bence.

Bir de peynir zeytin orta da dursa bile siz kendi tabağıniza alıp yiyebilirsiniz..

zaten ortaya konulsa bile kendi tabagimiza alip yiyoruz dogal olarak. ben ortaya koyma taraftari degilim.

zaten ortaya konulsa bile kendi tabagimiza alip yiyoruz dogal olarak. ben ortaya koyma taraftari degilim.
Valla sassy annem tek başına kahvaltı ederken bile kahvaltılıkları ortaya koyar, öyle eder. Sizin dediğiniz gibi otel, yemekhane tarzı kahvaltılar pek bizim alışkanlıklarımıza uygun değil, çoğumuzda ne kendimiz ne arkadaşlarımız öyle kahvaltı ediyoruz.

O yüzden bence karşılıklı darlamayın birbirinizi. Sonuçta o açıdan bakınca sevgiliniz de tabldot kahvaltı taraftarı değil. Alın kahvaltı setini verin, ne istiyorsa yapsın. İsterse her gün sıfırdan doldurup yıkasın, o kendi bileceği iş.

Kâğıt havlu aşığı tek ben mi varım yav.

Ben de çok seviyorum ama cok israf gibi oluyor ya. Calisan iki kisiyken oyle kullanirdik.
Simdi cocuk var
Yatili temizlikci var
Annem var cocuga bakiyor
Kayinvalidem de anneme yardima torun sevmeye sık sık gelir.
Annem bizde oldugu icin diger tum kardeslerim sık sık gelir.
Gunde 3 rulo bitiyor bazen. Bir yerden sonra bu ise sonra verdim.

Tüm kahvaltılıkları tabakta toplayıp yemek bana evdeyim hissi vermediğinden sevmiyorum, dolu dolu masalara alışkınım sanırım o yüzden. Ayrıca her gün peynir kes, zeytin çıkar, reçel çıkar boşa zaman israfı gibi. Güzelce tabaklanırsa çok daha pratik olur. Hem israf da edilmemiş olur tabakta kalanları döküyoruz genel olarak.

Havlu için de herkesin havlusu ayrı ve 2 3 günde bir değiştirilir. Tek kullanımlık küçük havlular yada kağıt havlunun geniş vadede daha zararlı olacağı kanaatindeyim. Zaten havluları 15 dk kısa yıkamada yıkamak da çok büyük bir temizlik sağlamıyodur.

Tüm kahvaltılıkları tabakta toplayıp yemek bana evdeyim hissi vermediğinden sevmiyorum, dolu dolu masalara alışkınım sanırım o yüzden. Ayrıca her gün peynir kes, zeytin çıkar, reçel çıkar boşa zaman israfı gibi. Güzelce tabaklanırsa çok daha pratik olur. Hem israf da edilmemiş olur tabakta kalanları döküyoruz genel olarak.

Havlu için de herkesin havlusu ayrı ve 2 3 günde bir değiştirilir. Tek kullanımlık küçük havlular yada kağıt havlunun geniş vadede daha zararlı olacağı kanaatindeyim. Zaten havluları 15 dk kısa yıkamada yıkamak da çok büyük bir temizlik sağlamıyodur.

kahvalti konusunu saldim buyuk ihtimalle artik birlikte yapmayacagiz.

havlularda bilmiyorum aliskanlik sanirim, aslinda eski makinemde boyle bir program yoktu normal yikiyordum ama annemle ikimizin makinesi ayni simdi. o da havlulari benim gibi kullaniyor. hatta o gunluk yikiyor. pamuklu ve az kirli secenegini secince gayet iyi temizliyor bosuna uzun yikama demisti ondan bu yana 15 dakikalik programda yikiyorum. ben inanin ev isiyle ilgili bir sey bilmiyorum :D kimden ne duyarsam onu yapip kafama yatani bulmaya calisiyorum acikcasi. simdi de buradan duyduklarimi deneyip karsilastiracagim. :D

Normalde ortaya zeytin peynir domates tabagi koyar ikimiz de kendi tabaklarimiza alirdik.Su anda minik siniye ne sigarsa koyup tabaklarin icinden secerek yiyoruz salonda yerde.Bulasik derdi cikmasin ugrasamam Iki bebeyle bu kadar valla.Bir de bimden almisim kapakli kahvaltilik yuvarlak.Onu da kullaniyoruz.O cok daha pratik.Kapagi ac bölmelere koy ve ye.Tek bulasik cay fincanlari ve catallar.
Havlu ise tabiki pamuklu havlu.Bebekler yokken evde iki kisiyken 2 gunde 1 degisirdim.Bebekler oldu,Ev geceli gunduzlu cogalinca her gun 1 havlu.Su koronadan dolayi yalniziz.Esim ebeveyn banyosunu kullaniyor kendi havlusu var.Ben de buyuk banyoyu kendi havlumla.

kahvalti konusunu saldim buyuk ihtimalle artik birlikte yapmayacagiz.

havlularda bilmiyorum aliskanlik sanirim, aslinda eski makinemde boyle bir program yoktu normal yikiyordum ama annemle ikimizin makinesi ayni simdi. o da havlulari benim gibi kullaniyor. hatta o gunluk yikiyor. pamuklu ve az kirli secenegini secince gayet iyi temizliyor bosuna uzun yikama demisti ondan bu yana 15 dakikalik programda yikiyorum. ben inanin ev isiyle ilgili bir sey bilmiyorum :KK70: kimden ne duyarsam onu yapip kafama yatani bulmaya calisiyorum acikcasi. simdi de buradan duyduklarimi deneyip karsilastiracagim. :KK70:

Bebeklerin camasirlarini bir ara hep 15 dklik programda her gun 2 defa yikiyordum.Bir ara makinada bir sikinti oldu.Yetkili servis geldi.15 dk lik programi cok sık kullanmamami soylemisti.Bir de bu programi kullaniyorsan iki defa durulama yapmalisin demisti.

Havlu konusu çok önemli bence 🤚🏻 Biz evde dört kişi yaşıyoruz ve herkesin ayrı havlusu vardır. Kesinlikle böyle olmalı cilt önemli. İki kişi bile olsa aynı havluya kurulanmak bana hiç hijyenik gelmiyor. Bir de bazı evlere misafirliğe gittiğimde tek havlu oluyor banyoda ailecek kurulanılmış ve ıslak 🤦🏻‍♀️ Çok rahatsız edici 😑 misafirler için mutlaka havlu bulunmalı banyoda ya da kağıt havlu konulmalı

Bir de benim gibi pek çok insan kahvaltı ederken sofranın dolu olmasını, göz doldurmasını ister. Oradan tabağına alıRsın istediğin kadar.

Zaten kahvaltı tabaklarına her gün her gün koymayacaksınız. Bir kere koyup bitene kadar aynı tabak gelecek sofraya. Bitince yıkayıp tekrar dolduruyorsun. Yani her gün 8-10 tabak çıkmıyor.

diğer türlü gerçekten hiç evde hissettirmiyor, ben öğrenci yurdumda tabak hazırlardım.

Kahvalti tabaklari genellikle kapaklidir. Nasil bayatlar ki? Kahvaltin biter kapagini kapatirsin ve dolaba koyarsin. Hergun de bitmez zaten ...

Hergün yenisini koyanlar bence normal kucuk tabaklara koyuyorlar kahvalti bitince de kapakli bir seye koyup tekrar dolaba koyuyorlar.

Ve su onemli bir ayrinti, kahvalti tabaklarina kisisel catal degmemeli. Mesela tereyag, peynir bicakla alinir. Kisiseldir bicaklar ama kimsenin agzina degmez.
Zeytin, bal, reCel turleri ise kasikla alinir. O da kimsenin agzina degmez.

Bu sekilde hijyenik olur. Ortaya koyup herkes kendi cataliyla alinca hijyenik olmaz.

Back
X