Cnm merhaba, Ben daha baslayamadım cunku daha kıtap almadım gecen dehaya gıttım cepte serısını alıcaktım . Vazgectım . Muratın kıtabını almayı dusunuyorum . 1hafta ıcerısınde inş. Cnm ben okulunu okumadım malesef . Ama isteğim çok fazlaydı . Kursuna da gıtmedım :) Avantajım çevremde profesyonel fotografçıların olması . Kendimi bu şekilde geliştirdim. Ama teknik için bence kurs veya okul olmalı . Hemde gelir amaçlı düşünüyorsan hem daha hızlı ilerlemiş olursun öğrenmek açısından . Ek gelir konusunda sana hak veriyorum . Sürekli artıda olmak gerektıgını düşünüyorum ben . Artık tek bir meslek yeterli olmuyor hayat şartları malum işte . Aklına takılan bişey olursa ben burdayım cnm .
cnm hayırlısı olsun öncelikle.ben de senin gibi çok düşündüm ama en sonunda hazırlanmaya karar verdim.hamileydim yeni doğum yaptım ben de.çocuk için annen vs bi yardımcın olacaksa yanında gayet rahat çalışabilirsin.ben de çocuk olunca ders çalışmaya vakit bulamıyacağımı düşünüyodum ama annem hep yanımda ve de iyileşince ders çalışmak için zaman bulmaya başladım.derenin dediği gibi gerçekten istersek üstesinden gelebiliriz diye düşünüyorum:hulya:Arkadaşlar merhaba bnde Açıköğreti maliye okuyorum 4. sınıfa geçtim. Aklımda hiç mali müşavirlik yoktu çünkü evliyim ve bu senede artık çocuk düşünüyorum. Hem staj başlatma sınavı hem staj ve ev çocuk bakımı zorolacak düşüncesindeydim ve diploma alınca bir muhasebe bürosunda çalışırım dedim ama bu aralar baya kafayı taktım. Madem o kadar okudum az daha sıkayım dişimi diyorum da staj yaparken maaşta almam lazım çocuk olursa benim maaşıma da ihtiyaç olacak ayrıca illa staj sınavı ve yeterlilik için kursa gitmek şart mı. Ne zaman yapılıyor staj sınavı hangi aylarda.. Önce iş bulma e sonra staj başlatma taraftarıyım. Bana bilgi verir misiniz prosedir nasıl yeterlilik çok zor diyorlar bir de çevremde yok o kadar çalışıp büro açınca iş yapamasam diye de korkuyorm ne yapmamı önerirsiniz hiç başlamasammı acaba..
Öncelikle çevrende söylenen zor kavramına kafanı takma . Sen istedikten sonra olmayacak bişey değilki bu sınav. Kendini motıve etmelisin. Ayrıca kurs şart değil. Kursa gitmeden ilk seferde başaran kişilerde var ama bu biraz da kişinin ders çalışma şekliylede alakalı. Çünkü bazıları gözetim altında çalışabiliyor. Bunun kararını yine sen vericelsin yani. Staj Başlatma Sınavı senede 3 kere yapılıyor. ( MART, HAZİRAN , KASIM ) şeklinde. Bence adım atmalısın. En azından şansını denemiş olursun . Ayrıca belgeni aldığın zaman büro açmak zorunda değilsin ki bir şirkette muhasebe müdürü de olabilirsin . Bayanın büro açma olayı bir erkeğe göre daha çok zorluklar teşvik ediyor.
cnm hayırlısı olsun öncelikle.ben de senin gibi çok düşündüm ama en sonunda hazırlanmaya karar verdim.hamileydim yeni doğum yaptım ben de.çocuk için annen vs bi yardımcın olacaksa yanında gayet rahat çalışabilirsin.ben de çocuk olunca ders çalışmaya vakit bulamıyacağımı düşünüyodum ama annem hep yanımda ve de iyileşince ders çalışmak için zaman bulmaya başladım.derenin dediği gibi gerçekten istersek üstesinden gelebiliriz diye düşünüyorum:hulya:
saol cnm bilgiler için bu arada sen nasıl çalışıyosun stüdyoda mı yoksa doğum fotoğrafçılığı gibi mi?
Canım sağoll.. Ben zaten açıköğretimden de her dersten kursa gitmedim en çok zorlaycak bir mat vardı bir de istatistiğe gittim diğerlerine hep kendim çalışıp bu sınıfa kadar geldim çalışma ezber konusunda kendime güveniyorum. ne kadar zor deselerde gözümü kararttımmı yaparım ben. Ama hem çocuk hem ev hem iş çalışabilir miyim acaba diyorum bir yandan da o kadar çalışmaya layıkıyla bir iş bulamazsam diyorum. Zaten büro açmak için çok iyi bir çevre lazım iş yapabilmek lazım senin dediğin daha mantıklı.. Bakalım hele bir de okul bitsin de bakıcam duruma göre. Birde staj sınavına nerden çalışmam gerekiyor kitapları varmı ve ne kadar sürede hazırlanırım misal haziranda mezn olsam kasım sınavına yetişir mi çalışmalarım.. Staj yerini de kendimiz mi bulmamız gerekiyor. Ayrıca ben bu sene çocuk düşündüğümden bir sene çalışmıcam bebeğme bakcam staj sınavına giremem o zaman işe başlamak zorundayım dimi yani sınavı kazanıp sonra işe başlayamıyoruz. Okul bittikten hemen sonra staj başlatma zorunluluğu yok heralde ay çok soru sordum kusura bakmayın..
Cnm staja başama sınavı için kitaplar mevcut . En çok önerilenler ise Deha, Murat ve İslam çankaya nın kitapları . Seçim senin yani . Konu anlatım ve soru çözüm kitaplarını alırsan kararlı bir şekilde çalışırsan 3 aylık bir süre yeterli olacaktır. Bu sürenin öncesindede başlayabilirsin tabi . En azından konulara aşina olursun .Haziranda mezun olursan tabiki kasım sınavına girebilirsin. Staj yerini malesef kendimiz buluyoruz. Canım sınavı kazandıktan sonra çalışabilirsin. Staja Başlama Sınavını kazandıktan sonra 3 yıllık stajın başlatılıyor zaten. Okul bittikten sonra staj başlatma zorunluluğu yok evet . Hangi dönemde sınava girmek istediğin tamamen sana bağlı . Kafana takılan bişey olursa sorabilirsin .
kızlar bu arada staj başlatan arkadaşların yaşı kaç
benim 27 çok mu geç acaba mali müşavirlik için
Benim de 24 :) Yok cnm geç değil . Ben geçenlerde belgesini almış bi kadın gördüm. Kadın tam 49 yaşında inan :) Hatta onu görünce çok hırslandim:)
kızlar sabah sabah kafam karıştı
smmm staj başlatma sorularına bakayım dedim A,B,C diye gruplar var sorularda onlar ne anlayamadım
bana yardımcı olur musunuz lütfen
cnm onlar bize ait değil.solda staj linki var ona tıkladığında staja giriş sınavı soru ve cevapları var.onlar bizim sorular cnm
Selam kızlar çok az zaman kaldı ve ben kendimi hazır hissetmiyorum. Bu 3. girişim olacak çok sıkıldım artık kazanmak istiyorum. sınav yerleriniz neresi bu arada benim davutpaşa y.t.ü.
kızlar kasımdan sonra ki ilk sınav ne zaman
sitesinden baktım ama 2011 yılı sınav programına ait bişey yoktu
acaba her yıl aşağı yukarı aynı tarihlerde mi yapılıyor bu sınav
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?