• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Smmm staj balatma snavna girecekler

NSA canım,evet şuan da bi yerde çalışıyorum ama genel muhasebeye dair pek bişey yapmıyoruz.o yüzden benim işi iyi öğrenebileceğim bir yer bulmam lazım.ama maaşsız da çalışamam,çünkü sıkıntıya girerim.dediğiniz gibi,staj esnasında da epey masraf olacak.o yüzden maaşını veren ve sskyı ödeyen bir yer bulmam şartfisfisfisodalarda yardımcı oluyo demişsin,hangi açıdan yardım ediyorlar canım,staj yeri bulma açısından mı.bilgin varsa,biraz bahsedebilirmisin :1hug:

nsa tebrik ederim
benim de stajım bu ay sonu bitiyor ve aralıktaki yeterlilik sınavına giricem
zaman daraldı ama ben hala çalışmaya başlamadım
geçmi kaldım sence

mavi boncuk canım sana tavsiyem ;
sen direk iş ara görüşmeye gittiğinde de mali müşavir gözetimindemi ymm gözetimindemi diye sor hem senin hem onların açısından olumlu olmaya başlayınca ayrıca smmm stajımı yapacağım dersin (tabi bunu gururlanarak söyleyebilirisn sen lise yada üni. stajı yapmıyorsun, gayet zor ve iyi bir mesleği icra edeceğin için bi çok şirket saygı bile duyacaktır ) ona görede gidişatını çizebilirsin hatta bazı şirketler staj olayını lise falan gibi düşünürler açıklarsın stajla ilgili olarak saadece 4 ayda bir odaya evrak teslim edileceği dışında bi aksaklık olmayacağını falan ben olsay öyle yapardım canım

canım o zaman diyorsun ki,sınava girmeden işmi bakayım.genel muhasebe bölümleri için,staj yapmak istediğimi söyliyeyim.işimi şimdiden garantilersem,Allahın izniyle sınavı kazanınca bi sıkıntı olmaz,hem daha iyi olur dimi.peki ama daha sınavı kazanmadan staj için alırlarmı.en azından şimdiden bulursam,işe girer,inşallah sınavı kazanınca da stajımı başlatmış olurum.evet bu iyi fikir.çok teşekkür ederim sewengirl opuyorumnanaktan inşallah,Allahın izniyle sende yeterlilik sınavını verirsin canım :Saruboceq:

elisaa bian önce başla nekadar çabuk hazırlanırsan okadar iyi sınav yazılı zaten biliyosun olmadı dersleri böl ben öyle yapmıştım riskli biraz ama zaten ilk sınavda herderse giriyosun istemesende ilk sınavda enaz atıyorum 4 ders hedefin olsun onlara ağırlık ver yetiştiremiyiceğini düşünüyosan ,mavi boncuk bence stajı falan hiç söyleme şimdiden,nedemek olduğunu bilmeyen çok çünkü basit bişey sanıyolar lise stajyeri falan gibi ,m.müşaviri yada yeminlisi varmı diye sor kendimi daha iyi geliştirebilmek için soruyorum falan dersin olmadı, baktın aklına yatarsa stajı orda devam edersin staj sınav neysede ruhsat ciddi bi rakam haberiniz olsun

odalar staj yeri bulma konusunda yardımcı oluyolar diye duymuştum ama hiç araştırmadım inanın bi kaçyer aynı şekilde bedavaya çalıştırmak isteyince böyle bi piyasa oluşmuş ne yazıkki

NSA,anladım canım.sen de doğru söylüyosun,ben bi kaç aramaya başlıyayım en iyisi.inşallah hayırlı sonuçlar alırım.benim mutlaka ama mutlaka maaşlı çalışmam lazım,yoksa bu işin altından kalkamam:umursamaz:epey külfetli olacağa benziyor,hakkımızda hayırlısı olsun.ruhsatın epey pahalı olduğunu duymuştum,inşallah bunca emeğimize ve bunca maliyete değer.ben daha yolun başındayım,sizler epey yol katetmişsinizalkisalkisalkisinşallah istediğiniz yerlere ulaşırsınız:Saruboceq:acaba odanın bulduğu yerlerde maaş vermiyormu,bu konuyu biraz araştırmak lazımCADIARZUyardımların için teşekkür ederim canımkaydirigubbakcemile5

mavi boncuk canım ;
sen bilirsin tatlım ama bence ilk önce bi iş bul mali müşaviri olmasına dikkat et
sonra nasıl olsa sınava gireceksin ve bilgileri olacak onların stajla yapacağı hiç birşey yok yani bence elbetteki kabul ederler çünkü sen ne haftanın bilmem ne günü gelmeyecek olacaksın nede dönemsel çalışacaksın sen yine nasıl çalışıyorsan aynısı olacak farklı birşey yok o yüzden diyorum ilk önce staj dersen işe başlamadan yanlış anlaşılabilir :) hiç bir fark olmayacak senin stajının bilakis eğitimli bi muhasebecileri olacak :) bazı şirketler bu konuda çalışanlarına destek bile veriyolar muhasebecisinin bilgi li olmasını isterler çünkü

güzel dileklerin için çok saol canım daha katedeceğimiz yollar çok,şirkette staj yapmanın olumsuz yanlarıda var ama her nimetin bi külfeti var birini seçmek zorundayız ya maaş alıcan eksiklerin olucak büro tecrüben yok ilerisi için büro açmayı düşünüyosan tabi yada maaşsız çalışıcan ama işi iyi bilicen karar senin ,ama dediğim gibi inşallah güzel bi şirkette ortalama bi maaşla başlarsın stajyer olup staj bittikten sonra maaşında değişir birikiminde olur büro açmana yakın maaşsız 5-6 ay çalışırsan zorlamaz seni işi de öğrenirsin ben böyle düşündüm ama bakalım hayırlısı

ewet nsa bende öyle düşünüyorum
şuan şirketteyim ve çok memnunum
biraz daha böyle devam edeyim staj sonuna doğru büroda başlayacam öğrenene kadar artık
sonra yolumu çizeceğim tamam öğrendim hazırım deyince (o biraz gerçi ama) :) tamam öğrendimi şuanki smmm ler bile diyemez

teşekkür ederim arkadaşlar :) inanın çok yardımcı oldunuz.işi bilenine sor diye boşuna dememişler ;) şuan için büro açmayı düşünmüyorum yani ilerisi için.ama yinede zaman ne gösterir bilinmez,hem daha var bunları düşünmeme dimi :) hayırlısıyla şu sınavı bi kazanayım ve staj yerimide bulayım.sizin kıvamınıza geldiğimde o zaman daha detaylı olarak düşünürüm :) ama her zaman için büro deneyimi şart dimi,daha iyi işler yapabilmek için...

arkadaşlar bu arada bi düzeltme yapmak istiyorum özür dileyerek üzerinden baya zaman geçtiği için karıştırmışım staj başlamaya deha değil derin yayınlarının kitabıyla hazırlanmıştım ben ama dehanın kitaplarıda çok iyiydi zaten yazarları aynıydı yanlış hatırlamıyosam

bende 7 yıldır mali müşavir bürosunda çalışıyorum kızlar
bu ay stajım bitiyor
sona yaklaştım çok şükür
çok zor süreçler..
Allah hepimize yardım etsin..

Yaa arkadaşları banada yardımcı olurmusunuz?? ben özel bi üniversiteden iktisat mezunuyum ..yeni mezun oldum ve smmm ye hazırlanıcam..Açıkçası okurken böle kariyer yağim fln gibi planlarım yoktu çokta kasmadım ama şuanda çalışmam gerekiyor..iktisat bitirdim ama öle 90 100 alan bi öğrenci değildim.şimdi kursa başlicam ve nisanda sınava giricem staj çokmu zor yani yapabilirmiyim çok korkuorum..çevremdekiler çalışırsan yaparsn dior ama korkuorum..lütfeeen yardım edin biraz gaza getirin:D

merhaba bende uzun zamandır smmm staja başlama sınavına giriyorum hep de 1-2 puanla kaçırıyorum. Bir işyerinde çalışıyorum evde pek vaktim kalmıyor çalışmaya. Bir şey soracağım şu dehanın cd seti var onu alsam işe yarar mı? Kullanan var mı?

Back