• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Smmm staj balatma snavna girecekler

sewengirl

Kuru Boya
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2009
759
0
96
İstanbul
arkadaşlar bu sınava girecek olanlar yada düşünenler tüm aklınızdaki sorularınıza cevap verebilirim, ben şuan stajımı yapmaktayım elimden geldiğince yardımcı olurum
tüm sorularınızı sorabilirsiniz?

merhaba tatlım,öncelikle topiğin için saol
ben bu sene mezunum işl den ama yeni mezun psikolojisi işte,naapcagını bilemez durumdayım?
yeniden öss ye bile hazırlanmayı filan da düşünür oldum...
senden ricam bu staj başlatma sınavının ne zmn,hangi şartlarda olduğu,daha sonra staj sürecini ve bitiminde kazandıgın hakları anlatmam...
şimdiden teşekkür ederimm

merhaba tatlım,öncelikle topiğin için saol
ben bu sene mezunum işl den ama yeni mezun psikolojisi işte,naapcagını bilemez durumdayım?
yeniden öss ye bile hazırlanmayı filan da düşünür oldum...
senden ricam bu staj başlatma sınavının ne zmn,hangi şartlarda olduğu,daha sonra staj sürecini ve bitiminde kazandıgın hakları anlatmam...
şimdiden teşekkür ederimm

mrb canım ewet yeni mezunken olur öyle yolunu çizdiğinde bile bazen başka şeylere kayar insanın aklı bence bu mesleği eline aldığında ki durumunu düşün bi seni mutlu edecekmi ne yapacaksın yapmak istiyormusun çevrende bu mesleği yapan olsaydı gaza getirirlerdi zaten :)
bence geleceği olan bir meslek uluslararası standartlara uygunluğu geliştiriliyor
şimdi artık lisans mezunları başvurabiliyor zaten biliyorsun staj süreside 3 yıl
her sene 3 er dönemlerle sınav yapılıyor staj başlatmak için bunun için başvurman ve lisans mezunu olman gerekli sınavı kazandıktan sonra muhasebe adı altında staj yapıyorsun 3 sene (ki eğer odaların verdiği kurslar var bu kurslara gidersen staj süresi 3 ay kısalıyor) 3 sene boyunca sana cd gönderiliyor uzaktan eğitim alıyorsun ve staj sonunda mesleki olarak yeterlimisin diye sınav yapılıyor bunuda başarıyla geçtiğin zaman smmm belgeni alıyorsun canım :) işte bu sonuncuyu duymak güzel dimi :delphin:

tatlım ya olasım geldi valla bi anda,senin stajın ne zaman bitiyo?
bi de bu smmm odaları il merkezlerinde mi,yani staj filan yapabilceğim yeri ben nasıl ayarlıcam

hep soruorum bende dimi yaakafamçokkarıştı

tatlım ya olasım geldi valla bi anda,senin stajın ne zaman bitiyo?
bi de bu smmm odaları il merkezlerinde mi,yani staj filan yapabilceğim yeri ben nasıl ayarlıcam

hep soruorum bende dimi yaakafamçokkarıştı

isteyen ve azimli herkes olsun tatlım :)
benim staj ocakta başladı 2 senem var yani daha bi şirkette çalışıyodum hala orda devam ediyorum farklı birşey yok yani sadece odaya evrak götürülüyor 4 ayda bir çalıştığına dair o kadar
sınavlar ankara ve istanbulda yapılıyor canım
staj yapacağın yeride işyeri olabilir muhasebe departmanı yada smmm bürosu olabilir orda çalışarak yapabilirsin

Bende 07 Kasım Staj başlatma sınavına gireceğim, Deha Kadıköye gidiyorum.
Gerçekten zor bir sınav, siz ilk girişte mi kazandınız ve nasıl bir yol izlediniz?
Neler tavsiye edersiniz?
Teşekkürler.

Bende 07 Kasım Staj başlatma sınavına gireceğim, Deha Kadıköye gidiyorum.
Gerçekten zor bir sınav, siz ilk girişte mi kazandınız ve nasıl bir yol izlediniz?
Neler tavsiye edersiniz?
Teşekkürler.

ilk girişte kazandım ewet deha iyi bir kurum zaten, dersleri aksatmayıp orda çözülen soruları evde tekrar çözerseniz ve sınava yakın tüm testleri gözden geçirirseniz tabi çözerek kazanmanıza engel yoktur emin olun :kahve:

canm ben de sana bişey sormak istiyorum.daha önce bi muhasebe bürosunda çalışmadım lisans mezunuyum ve tic. lis bitirdim.şimdi bir smmm bürosunda çalışmak istiyorum ama sahibi hiçbir ücret vermiyeceğini sırf yemek karşılayabileğeini söyledi nekadar sürer ona da bakacakmışız yani yolu bile karşılamıyo bende stajer olarak ileriki zamanlarda çalışabilirm demiştim cv de.şimdi kabul etsemmi kararsızım hiç maaşsız da çalışmak bile gelmez içimden ama napiym katlanıyimmi öğrenene kadarCADIARZU

canm ben de sana bişey sormak istiyorum.daha önce bi muhasebe bürosunda çalışmadım lisans mezunuyum ve tic. lis bitirdim.şimdi bir smmm bürosunda çalışmak istiyorum ama sahibi hiçbir ücret vermiyeceğini sırf yemek karşılayabileğeini söyledi nekadar sürer ona da bakacakmışız yani yolu bile karşılamıyo bende stajer olarak ileriki zamanlarda çalışabilirm demiştim cv de.şimdi kabul etsemmi kararsızım hiç maaşsız da çalışmak bile gelmez içimden ama napiym katlanıyimmi öğrenene kadarCADIARZU

bence kabul etmeyasakkelime
aklı sıra kullanmak istiyor..kötükedihüso
benim stajım bu ay bitiyor kızlar:teytey:
aralıktaki yeterliliğe başvurdumyerimseniben
yaklaşık olarak 600 tl harcadımbenneyaptımki
resmen stajerleri soyuyorlarr:kızgın:

hayır kesinlikle kabul etme tabiki bedavaya çalışılırmı bu devirde canım
lise stajleri bile asgari ücretin 1/3 ünü almak zorundalar
anladığım kadarıyla lisans mezunusun ve deneyimin yok bu sınavada girmedin değilmi?
bence başka bürolar da araştır canım yolun açık olsun

bence kabul etmeyasakkelime
aklı sıra kullanmak istiyor..kötükedihüso
benim stajım bu ay bitiyor kızlar:teytey:
aralıktaki yeterliliğe başvurdumyerimseniben
yaklaşık olarak 600 tl harcadımbenneyaptımki
resmen stajerleri soyuyorlarr:kızgın:

ayyy hadi hayırlı olsun canım odanın kursa gidecekmisin canım ewet haklısın herşeyde para dönüyor
hayırlısı diyelim başarılar şimdiden

arkadaşlar bu sınava girecek olanlar yada düşünenler tüm aklınızdaki sorularınıza cevap verebilirim, ben şuan stajımı yapmaktayım elimden geldiğince yardımcı olurum
tüm sorularınızı sorabilirsiniz?

merhaba canım,bu konuyu açtığın çok iyi olmuş.teşekkür ederimopuyorumnanaktanbende smmm ye hazırlanıyorum ama kursa gidemicem büyük ihtimal.murat yayınlarının kitabını alsam ondan çalışsam,sistemli bi şekilde,ne dersin faydası olurmu?birde Allahın izniyle kazanırsak şu staj yerini nasıl bulucaz yaa:sinifsinif:şuan ön muhasebe yapıyorum ama genel muhasebe hakkında bildiklerim sadece teorik,pratikte bişey bilmiyorum malesef :1no2:senin şuan stajını yaptığın yeri nasıl buldun canım,yani tanıdık vasıtasıylamı yoksa ilanlamı:uhm:inşallah hepimizin hakkında hayırlısı olur ve hepimiz istediğimiz yerlere ulaşırız:Saruboceq:

merhaba arkadaşlar ben staj başlama içinde yeterlilik içinde kursa gitmedim staj başlamayı ilk girişte kazandım ,yeterlilikte 3 kerede bitti,staj başlamaya deha yayınlarının kitabıyla hazırlandım bitirmeyide islam çankayanın yeterlilik kitabıyla umarım yardımcı olmuşumdur kendinize inanın ve güvenin inşallah başarırsınız

bilgiler için telekkürler NSA:1hug:inşallah bende ilk girişte staja başlama sınavını kazanabilirim.bende deha yayınları ile murat yayınları arasında kalmıştım.nette biraz araştırdım,bazı yerlerde deha yayınlarının çok iyi olduğunu fakat,son zamanlarda çok fazla hatalı soru çıktığını yazmışlar.dolayısıyla bende ikilimde kaldım.ama sen ondan çalışarak kazandığına göre,sorun yok gibi gözüküyor.tekrar teşekkürler arkadaşımopuyorumnanaktan

merhaba canım,bu konuyu açtığın çok iyi olmuş.teşekkür ederimopuyorumnanaktanbende smmm ye hazırlanıyorum ama kursa gidemicem büyük ihtimal.murat yayınlarının kitabını alsam ondan çalışsam,sistemli bi şekilde,ne dersin faydası olurmu?birde Allahın izniyle kazanırsak şu staj yerini nasıl bulucaz yaa:sinifsinif:şuan ön muhasebe yapıyorum ama genel muhasebe hakkında bildiklerim sadece teorik,pratikte bişey bilmiyorum malesef :1no2:senin şuan stajını yaptığın yeri nasıl buldun canım,yani tanıdık vasıtasıylamı yoksa ilanlamı:uhm:inşallah hepimizin hakkında hayırlısı olur ve hepimiz istediğimiz yerlere ulaşırız:Saruboceq:
inş. kazanırsın canım kesinlikle sistemli çalışırsan kazanmana engel yok zaten ben sınava girmeden öncede çalışıyordum aynı şirkette sınavı kazanınca stajı burada göstererek devam ettim benimde eksiklerim var staj zaten 3 yıl canım sonsenesini bi büroya geçmeyi düşünüyorum öğrenmek açısından yada bi arkadaşım büro açacak ona takılmayı düşünüyorum iş çıkışında ne kaparsak kar misali ama hem şirkette hem büroda tecrübe kazanmanı öneririm

merhaba arkadaşlar ben staj başlama içinde yeterlilik içinde kursa gitmedim staj başlamayı ilk girişte kazandım ,yeterlilikte 3 kerede bitti,staj başlamaya deha yayınlarının kitabıyla hazırlandım bitirmeyide islam çankayanın yeterlilik kitabıyla umarım yardımcı olmuşumdur kendinize inanın ve güvenin inşallah başarırsınız

tebrik ederim canım ilk girişte kazanmışsın bende ilk girişte kazandım ve dehayı kesinlikle tavsiye ederim bende senin gibi yeterlilik için de bravo vereliniortak

inş. kazanırsın canım kesinlikle sistemli çalışırsan kazanmana engel yok zaten ben sınava girmeden öncede çalışıyordum aynı şirkette sınavı kazanınca stajı burada göstererek devam ettim benimde eksiklerim var staj zaten 3 yıl canım sonsenesini bi büroya geçmeyi düşünüyorum öğrenmek açısından yada bi arkadaşım büro açacak ona takılmayı düşünüyorum iş çıkışında ne kaparsak kar misali ama hem şirkette hem büroda tecrübe kazanmanı öneririm

inşallah canım,inşallah hazırlanan tüm arkadaşlarım ve ben kazanırız :Saruboceq:beni endişelendiren staj yeri bulma meselesi,nette bir sürü şey yazmışlar,bedavaya çalıştırıyorlar,hep ayak işleri yaptırıyorlar gibi,örnekleri çoğaltılabilir.tabii ne kadarı doğru bilemiyorum ama insanı tedirgin etmeye yetiyor.inşallah hepimizin hakkında hayırlısı olur ve başarıya ulaşırız:Saruboceq:

mavi boncuk şuanda bi yerde çalışıyosan çalıştığın yerde gösterebilirsin stajını yeminli yada m.müşaviriniz varsa onun gözetiminde ben o şekilde hallettim staj olayını,yoksa 3 kuruşa kendini süründürmeye gerek yok,ben büro için çok uğraştım ama kimse maaş vermeye yanaşmadı, bilgi olarak eksiklerim var muhakkak ama maddi olarak bi kaygın yoksa- staj sınav özellikle ruhsat çok masraflı oluyo çünkü -bedavaya çalıştırmaya meraklı bürolar vardır olmadı odalarda yardımcı oluyo diye duymuştum

sewengirl bende tebrik ediyorum seni umarım yeterlilikte 1 seferde biter ,sınava girecek diğer arkadaşlarda kazanırlar inşallah ,bu arada murat yayınları bana çok karışık gelmişti staj başlama için bilmiyorum ama kişiye görede değişebilir,hem çok kaynak olunca neye çalışıcağımı şaşırıyodum ben ama nerden çalışırsanız çalışın mutlaka geçmiş sınav sorularını ve çözümlerini atlamayın özellikle yeterlilikte bana çok yardımcı olumuştu

sewengirl bende tebrik ediyorum seni umarım yeterlilikte 1 seferde biter ,sınava girecek diğer arkadaşlarda kazanırlar inşallah ,bu arada murat yayınları bana çok karışık gelmişti staj başlama için bilmiyorum ama kişiye görede değişebilir,hem çok kaynak olunca neye çalışıcağımı şaşırıyodum ben ama nerden çalışırsanız çalışın mutlaka geçmiş sınav sorularını ve çözümlerini atlamayın özellikle yeterlilikte bana çok yardımcı olumuştu

tşk ederim tatlım inş.
yeterliliğide bi geçelim de

Back