smmm lik ile ilgili sorularınızı cevaplayabilirim.

emine5000

Guru
Kayıtlı Üye
18 Mart 2010
82
2
yıllardır bu işin içindeyim yeterlilik sınavlarına hazırlanıyorum

bu süreçte çok badireler atlattığımdan çok şey öğrendim her türlü sorunuzu cevaplamaya çalışırım.

çekinmeden sorabilirisiniz

Benim gibi yeterliliğe hazırlananlarla paslaşabiliriz.

merhaba arkadaşım,
bende yeterliliğe hazırlanıyorum...
tecrübelerinden faydalanmak isterim...

merhaba arkadaşım,

deha yayınlarını aldım ben kendim çalışıyorum kursa gitmeyeceğim ilk girişim olacak sınava
çıkan sorulara bakıyorum çözüyorum sen nasıl hazıranıyorsun

peki benden gelsin ilk sorulardan biri,ben stajyerim mayıs dönemi..cd m elime yeni geldi..ödemeyi geciktirirsem ne olur? birde cd leri toptan bitiremiyor muyuz stajın sonunda?

peki benden gelsin ilk sorulardan biri,ben stajyerim mayıs dönemi..cd m elime yeni geldi..ödemeyi geciktirirsem ne olur? birde cd leri toptan bitiremiyor muyuz stajın sonunda?

öncelikle hayırlı olsun, cd lerin gönderim dönemine kadar elinizdekileri bitirmenizi istiyorlar ama ben 3 cd 3 cd birtiridim bir sorun olmadı. Ödemeyi geciktirince cdd göndermeyeceklerini söylediler ama ikinci taksidi yatırmayanlara gönderdiklerini gördüm

staj başlatmaya hazırlanıcam. kursa gitmek istemiyorum en azından ilk sınav için hangi kitaplara çalışayım. nasıl bi çalışma yapayım kendimi?? :/

selam murat ve deha arasında kaldım. temmuz 2013 te sınava giricem. malum staj yaptığım için maaşım da resmen cep harçlığı. 7 yaşında bir oğlum var. yani ne fazla vaktim nede naktim var .lütfen bi fikir verin. kendimi çok yalnız hissediyorum bu konuda....

Merhaba,

Yanlız hissetmeyin kendinizi lütfen, Benim önerim deha ama herkesin öğrenme stili farklıdır.

Kitapçıda gidip ikisini de karıştırın ( mesela aynı konuyu ikisinden de okuyun) hangisinin anlatımı daha çok yakın gelirse onu alın her ikisinde de aynı derecede bilgi var.

Başarılar dilerim şimdiden

selam murat ve deha arasında kaldım. temmuz 2013 te sınava giricem. malum staj yaptığım için maaşım da resmen cep harçlığı. 7 yaşında bir oğlum var. yani ne fazla vaktim nede naktim var .lütfen bi fikir verin. kendimi çok yalnız hissediyorum bu konuda....

Merhaba,

Yanlız hissetmeyin kendinizi lütfen, Benim önerim deha ama herkesin öğrenme stili farklıdır.

Kitapçıda gidip ikisini de karıştırın ( mesela aynı konuyu ikisinden de okuyun) hangisinin anlatımı daha çok yakın gelirse onu alın her ikisinde de aynı derecede bilgi var.

Başarılar dilerim şimdiden

teşekkür ederim, bi arkadaşım murat ın ders notlarını verdi. Ama benimde aklım deha diyor. teşekkür ederim yanıt verdiğini için. allah herkesin bu yolda yardımcısı olsun. çok zor çünkü çok fazla emek ve zaman istiyo.

teşekkür ederim, bi arkadaşım murat ın ders notlarını verdi. Ama benimde aklım deha diyor. teşekkür ederim yanıt verdiğini için. allah herkesin bu yolda yardımcısı olsun. çok zor çünkü çok fazla emek ve zaman istiyo.

Allah yardımcınız olsun ben 2 kere girdim sınava 2. de bitti biraz emek istiyor birazda sukunet fazlaca abartmayın sınavı stres yaptıkça daha da olumsuz sonuçlar alınıyor.

Bana özel mesaj atan ordinaryday rumuzlu arkadaşımıza ithafen cevabımdır.

Ben özelden mesaj atamıyorum

Soru Spk Bağımsız denetim

Merhaba
Bağımsız denetimi araştırıyorum ama tam anlamıyla ne yapmam gerektiğini,hangi sınavlara girmem gerektiğini bilmiyorum.Sanırım ilk başta smmm sınavı sonra spk bağımsız denetim sınavı oluyor.Smmm sınavından sonra 2 yıl staj yapmak mı zorunlu? Kendimiz mi bulmak zorundayız staj yerini? Staj yerini bulmak neden zor oluyor.Herhangi bir smmm bürosu kabul etmez mi? Stajda cd gönderiliyor falan yazılmış.Gidip çalışmamız gerekmiyor mu bir büroda?Bu konuda çok bilgisizim internetten bakıyorum ama nerden detaylı bilgiler alabilirim? Spk bağımsız denetim sınavını da atlattıktan sonra ne oluyoruz,ne yapmak gerekiyor? Siz şuan denetçi misiniz? İşinizden memnun musunuz bir de tam olarak ne yapıyorsunuz? Yanıtlayabilirseniz çok sevinirim...

cevap

Öncelikle sorunu iki farklı şekilde yanıtlamak lazım 1- ,TTK dan önce 2 TTK dan sonra
1-TTK dan önce herşey netti. Önce SMMM olup sonra SPK bağımsız denetçi sınavlarına girerdin bağımsız denetim firmasında belli bir tecrübe şartı ile bağımsız denetçi lisansını alırdın
2- TTK dan sonra herşey 1 yıl askıda kaldı şu en eski başvurular hariç Bağımsız denetçi sınavı yapılmıyor henüz mevzuat belli değil herkes beklemede Kamu gözetimi kurumunun denetçilik şartlarını açıklaması bekleniyor. Ama bir durum net oda SMMM olmak en temel şart olacak

SMM lik ile ilgili de yapman gerekenler şöyle öncelikle İşletme iktisat hukuk vb bir bölümden Lisans mezunu olacaksın ve odaya gidip 2000 TL civarında ödeme var ve b,r çok evrak var onları hazırlayıp Staj dosyanı açtıracaksın daha sonra staj başlatma sınavını kazanacaksın. Sonra staj yeri bulman gerekiyor. tabiki Büolarda staj yapabilirsi,n ama bildiğim kadarı ile çok az para veriyorlar hatta bazıları SSK paranızı ile size ödetiyor. En mantıklı ne iş yapıyorsunuz bilemiyorum ama staja uygun küçük bir yerde çalışıp gözetim altında staj yapmaktır .
staj süresi 3 yıl bu arada 2 değil. bu süre zarfında dandik cd ler gönderiyorlar onlardan dersleri çalışıp küçül sınavlar oluyorsun. 3 yıl içinde hepsini bitiriyorsun zaten parça parça gönderiyorlar. ve staj süren bittiğinde SMMM Yeterlilik sınavlarına giriyorsun bu sınavlar yazılı kazanırsa belgeni alıyorsun.

Ben SMMM yim ve muhasebe ve finans müdürü olarak çalışıyorum işimden menunun denetçilik için mevzuat belli olunca başvuracağım

Kolay gelsin

Allah yardımcınız olsun ben 2 kere girdim sınava 2. de bitti biraz emek istiyor birazda sukunet fazlaca abartmayın sınavı stres yaptıkça daha da olumsuz sonuçlar alınıyor.

kursa gittiniz mi, gittiyseniz hangi kursu tercih ettiğinizi öğrenebilir miyim?

merhaba arkadaşım,

merhaba ben muhasebe öğrenmek iistiyorum ama smmm olmak hedefındeyım hangı yollardan geçmelıyım hangı kursa gitmelıyım işletme yönetımı okuyorum nolur bana yardım edın:KK43:
şimdiden teşekkurler

merhaba ben muhasebe öğrenmek iistiyorum ama smmm olmak hedefındeyım hangı yollardan geçmelıyım hangı kursa gitmelıyım işletme yönetımı okuyorum nolur bana yardım edın:KK43:
şimdiden teşekkurler

smmm lik için detyları yukarıda yazdım muhasebeyi seviyorsanız ve muhasebe yapmak istiyorsanız sizi yetiştirebilecek bir fabrikada muhasebe en iyisi olur diye düşünüyorum

smmm lik için detyları yukarıda yazdım muhasebeyi seviyorsanız ve muhasebe yapmak istiyorsanız sizi yetiştirebilecek bir fabrikada muhasebe en iyisi olur diye düşünüyorum

şuan özel bir klınıkte on muhasebe tutuyorum ve işimden memnunum hadefımde smmm yanı okulumun bıtmesıne 2 yıl var uzun vadede duşünüyorum bu sureçte kursa gıtmeye karar verdım bilgisayarlı muhasebe kursu işime yarar mı sızce hangı programlar olmalı :) çok teşekkur ederım

şuan özel bir klınıkte on muhasebe tutuyorum ve işimden memnunum hadefımde smmm yanı okulumun bıtmesıne 2 yıl var uzun vadede duşünüyorum bu sureçte kursa gıtmeye karar verdım bilgisayarlı muhasebe kursu işime yarar mı sızce hangı programlar olmalı :) çok teşekkur ederım

Gidebiliyorsanız SAP kursuna gidin bence. Eğer ona gücünüz yetmezse logo öğrenebileceğiniz bir yere gidin en genel kullanımlar bu programların
Ama ben ne söylersem söyliyeyim her iş yeri farklı yazılım kullanıyor hepsini öğrenmek mümkün değil bu nedenle yazılımların öğrenmeye anlamaya çalışın

Kızlar mrhaba smmm staj sınavına giricem fakat dersaneye gitmiycem bugün sınavkolik diye bir site keşfettim orda konular özet halinde anlatılıyormuş aradım 50 tl karşılığında bu derslerden yaralanabilecekmişim birde kamil özyanızın kitabını alırsam toplam 100 tl ödeniyormuş ama sizlerinde fikirlerini almak istiyorum çok vaktim kalmadı aciln çalışmaya başlamam lazım sizin önerileriniz nedir ne yapmalıyım

X