• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Smearda HPV virüsü LSIL CIN 1 çıkan varmı

Teşekkr ederm bu aralar iym fazla düşnmemeye başldm ama can sikicı br durm sen hangi hstneye gdyrsn benm gitdm doktr ve sordğm doktrlar leep öneryr cnm ya

tabi ki herkesin kendine ozgu hikayesi vardir buna en iyi doktorun karar verir. ama cok acil yapilmasi gereken bir durum yoksa, once kendiliginden geciyor mu diye bakmak isteyebiliyor doktorlar. doktorunun tercihi. ben cihat unluye gidiyorum muayenehanesine. acibadem bakirkoyde calisiyor, eskiden beri doktorum oydu ona guveniyorum. internetteki bilgileri fazla okumamaya calis cok gereksiz moral bozuyor. kafana taktikca da artiyor. ben ne zaman mutlu olsam kendime iyi baksam duzeliyor, bir kac kere oyle oldu. asi olmustum zaten. hpv testi de yapildi cok riskli bir tip olmadigi icin gozlem altina aldi. hpv tipi oldukca onemli.

bir haftlk hamle oldğmu öğrndm bebek istdm bir şeydi ama korkyrm cın1 bebeğme bulşır diye bu knuda bana akl verrsnz cok memnun olurm simdidn tşekkürler

böyle durumlarda normal doğum yaptırmıyorlar bebeğe geçmesin diye sezeryan yapılıyor

evet ben de sezeryan yapiyorlar diye biliyorum onun disinda gecmiyor. hamile olduguna gore doktorun tedavi mi yoksa takip mi yapacagina karar verecektir. bagisiklik sistemini guclu tut bol bol dinlen

Merhaba Arkadaşlar,
Benim de sonuçlarımda HPV etkisi ile birlikte CİN1 çıktı ve ben bugün LEEP(konizasyon) adı verilen operasyonu geçirdim. Forumu baştan sona okudum herkez bu operasyonu ameliyat olarak adlandırmış fakat lokal yapılabilen ve 15. dak. süren bir işlem. Benim endişem şuki evet bendede HPV virüsü var fakat aşamasını bilmiyorum. Aşı olan veya olmayı düşünen? Virüsü engellermi? yoksa bi işe yaramaz mı? Ve vücutta var olan virüsü yok etmek için yapılailicekler? Bu konuda bigisi ve tecrübesi olan arkadaşlar paylaşırlarsa çok sevinirim ruh halim oldukça kötü durumda.
teşekkürler..

2004 den bu yana bu sorunla boğuşuyorum.
kötü çıkan smear testlerinden sonra biyopsi yapıldı ve sonuç CIN3 çıktı.
ozamalar daha 20 yaşındaydım.
çıkan sonucun ne anlama geldiğini bile doğru düzgün bilmiyordum.
sonra araştırdım ve ne olduğunu öğrendim.
günlerce ölücem diye ağladım.
doktorum beni konizasyon ameliyatına ikna etti.
ameliyat olalı yaklaşık 5 sene oldu.
hala her 6 ayda bir smear testi yaptırıyorum.
ameliyat sonrası sonuçlar hep temiz çıktı.
buna rağmen hala korkuyorum.
özellikle smear sonuçlarını beklemek tam eziyet.

bu arada konizasyon ameliyatından 1.5 sene sonra doğum yaptım.
ancak konizasyondan dolayı normal doğum yapamadım, sezeryanla oldu.
hamileliğim boyunca, geçirdiğim ameliyatdan dolayı hiçbir sıkıntı yaşamadım.

allah bu sorunla boğuşan herkesin yardımcısı olsun.

Merhaba Arkadaşlar,
Benim de sonuçlarımda HPV etkisi ile birlikte CİN1 çıktı ve ben bugün LEEP(konizasyon) adı verilen operasyonu geçirdim. Forumu baştan sona okudum herkez bu operasyonu ameliyat olarak adlandırmış fakat lokal yapılabilen ve 15. dak. süren bir işlem. Benim endişem şuki evet bendede HPV virüsü var fakat aşamasını bilmiyorum. Aşı olan veya olmayı düşünen? Virüsü engellermi? yoksa bi işe yaramaz mı? Ve vücutta var olan virüsü yok etmek için yapılailicekler? Bu konuda bigisi ve tecrübesi olan arkadaşlar paylaşırlarsa çok sevinirim ruh halim oldukça kötü durumda.
teşekkürler..

mrb canım çok geçmiş olsun.ruh halinin kötü olması çok doğal.birçok insan bununla karşılaşıyor.Allaha şükürki tedavisi olan bir hastalık.bende siğil çıktı belirtisi o oldu.sende çıktımı?smear testi yapıldı şükür temiz geldi.aşı konusunda herkes farklı söylüyor.ama çoğu insan virüsü almış olsada aşıyı yaptırıyorlar.2 çeşit aşı var.biri 2 diğeri 4 tipe karşı koruyor.ilk olarak yapılacak işlemin yapılmış bundan sonrası senin elinde.bağışıklığını yüksek tut.macun karışımları alabilirsin.bol meyve sebze tüket.portakal suyu içmeye gayret et.canım vajinal siğil rahatsızlığı olan var mı adlı topik var orda aradığın cevapları bulabilirsin.

Yaptırdığım smerda LSIL çıktı. Yorumlardan okudum bana cin diye bişey söylenmedi. Parça alındı patolojiye gönderildi ayın 19 unda belli olacak. Moralim çok bozuk. Kendimi iğrenç hissediyorum. Kötü birşey çıkar mı acaba. Bilgisi olan varmı. Nelere dikkat etmem gerekiyor:((
:60:

Arkadaşlar bende smearde LGSIL çıktı. HPV tip 16. Biyopsi yapıldı biyopsi soucumda CIN 3 gelince Konizasyon yapıldı. Malesef konizasyon sonunda cerrahı sınırlarım temiz çıkmadı ve tekrardan konizasyon uygulanıcak. Ama yapılan yerin iyileşmesi için bekliyorum. İnanın öğrendiğim günden itibaren uykularım kaçıyor ve çok huzursuzum.Ama CIN 1 Olanlar fazla endişe etmesin çünkü zamanla iyileşme ihtimali çok yüksek. Ama mutlaka smear ile takip etmeyi ihmal etmesinler..

Arkadaşlar Cın 1 Çıkanlar endişelenmesinler zamanla vücuttan atılma ihtimali yüksek ama mutlaka smear ile kontrole devam. Ama mutlaka ve mutlaka hpv tiplemesi yaptırın. Eğer tip 16 veya 18 ise bunlar rahim ağzı kanserini tetikleyenler.

Merhabalar,

Öncelikle hepininze geçmiş olsun. Ben burda başımdan geçenleri kısaca anlatmak istiyorum sizlere.
Geçen yıl HPV virüs olduğum öğendim ve ufak operasyon geçirdim.
Sonra 1 yıl sonra smear testi yaptırdım ve bende cin1 olduğunu söylediler.
Tabi ilk başta dünyam yıkıldı. Doktor beni Leep operasyonu hemen olmamı söyledi fakat içimde bir his önce araştırmam gerektiğini söyledi.
Bu arada doktor bana Cerviarax aşısı vurmuştu smear testi sonucu çıkmadan önce.
Ve bu aşı sonrası 2 hafta boyu nefes darlığı çektim ve aşının yan etkilerini okuduğumda çok şaşırdım ve aşıdan olduğunu anladım.
Bu sebepten dolayı 2 ci aşıyı vurulmadım ve nefes darlığım geçti.
Sonra başka bir doktora gittim hatta profesöre gittim ve oda hemen gel yarın leep yapalım dedi.
Yine emin değildim ve 3cü doktora gittim. Bu arada ilk doktora gitme sebebim ağrılarımdı.
Sonra 3cü doktora gittiğimde ağrılarımın sebebinin idrar yolu enfeksiyonu olduğunu öğrendim.
Ve önceki 2 doktorda hiç benden idrar tahlili almamıştı ve bu şekilde ağrılardan kurtuldum.
Ve doktor benim daha doğum yapmadığımdan dolayı leep önermedi.( illeride düşük zor hamilelik geçireceğimden dolayı)
Bana bu hastalığın sırf smear testi ile kesinlik kazanmadığını ve önce biopsi ve kolposkopi sonucu ancak kötü çıktığı takdirde leep yaptırma gereği duyduğunu söyledi.
CIN1 hastalığından %70 kendililğinden yok olabileceğini belirtti.
Ben HPV virüs ile ilgili hala hangi tip olduğunu bilmediğimden dolayı DNA testi yaptırmaya karar verdim.
Ve sonuç çok ilginçti çünkü hiç biri yoktu bende. ( belki bünyem yenmiş olabilir bu hastalığı)
CIN1 ile ilgili 2 ay sonra yine smear testi verdim ve sonuç temizdi yanı hiçbirşey yoktu.
Bu yüzden size tavsiyem önce iyice araştırmanız sonra karar vermeniz.
Öyle hemen 1 doktorun dediğine güvenmemeniz.

Merhabalar,

Öncelikle hepininze geçmiş olsun. Ben burda başımdan geçenleri kısaca anlatmak istiyorum sizlere.
Geçen yıl HPV virüs olduğum öğendim ve ufak operasyon geçirdim.
Sonra 1 yıl sonra smear testi yaptırdım ve bende cin1 olduğunu söylediler.
Tabi ilk başta dünyam yıkıldı. Doktor beni Leep operasyonu hemen olmamı söyledi fakat içimde bir his önce araştırmam gerektiğini söyledi.
Bu arada doktor bana Cerviarax aşısı vurmuştu smear testi sonucu çıkmadan önce.
Ve bu aşı sonrası 2 hafta boyu nefes darlığı çektim ve aşının yan etkilerini okuduğumda çok şaşırdım ve aşıdan olduğunu anladım.
Bu sebepten dolayı 2 ci aşıyı vurulmadım ve nefes darlığım geçti.
Sonra başka bir doktora gittim hatta profesöre gittim ve oda hemen gel yarın leep yapalım dedi.
Yine emin değildim ve 3cü doktora gittim. Bu arada ilk doktora gitme sebebim ağrılarımdı.
Sonra 3cü doktora gittiğimde ağrılarımın sebebinin idrar yolu enfeksiyonu olduğunu öğrendim.
Ve önceki 2 doktorda hiç benden idrar tahlili almamıştı ve bu şekilde ağrılardan kurtuldum.
Ve doktor benim daha doğum yapmadığımdan dolayı leep önermedi.( illeride düşük zor hamilelik geçireceğimden dolayı)
Bana bu hastalığın sırf smear testi ile kesinlik kazanmadığını ve önce biopsi ve kolposkopi sonucu ancak kötü çıktığı takdirde leep yaptırma gereği duyduğunu söyledi.
CIN1 hastalığından %70 kendililğinden yok olabileceğini belirtti.
Ben HPV virüs ile ilgili hala hangi tip olduğunu bilmediğimden dolayı DNA testi yaptırmaya karar verdim.
Ve sonuç çok ilginçti çünkü hiç biri yoktu bende. ( belki bünyem yenmiş olabilir bu hastalığı)
CIN1 ile ilgili 2 ay sonra yine smear testi verdim ve sonuç temizdi yanı hiçbirşey yoktu.
Bu yüzden size tavsiyem önce iyice araştırmanız sonra karar vermeniz.
Öyle hemen 1 doktorun dediğine güvenmemeniz.
çok svndm....darısı basımıza..bendede ascus çıktı...biyopsi olucam...sen biyopsi ve kolposkopi olmuşmuydun...

bende de 1 yıl önce smear testimde ASC-US çıkmıştı.kolposkopi yaptırmışmıştım şüpheli bişi çıkmamıştı.4 ay beklemiştik ve sonraki smear testim testim temiz çıkmıştı.fakat 1 sonraki smearımde LSIL CIN 1 çıktı.bugün tekrar kolposkopi yaptırdım.doktorum pek bişi demedi çok şüpheli bariz bişi yokmuş.ama hpv dna istedi.ve sonucuna göre biyopsi yapılacağını ve bunun kesinlikle ilaç ile tedavisi olmadığını ve biyopsi sonucuna göre de gerkirse cerrahi müdahale yepılacağını söyledi.benim moralim çok bozuldu ve kafam karıştı.:43:okuduklarıma göre çoğu arkadasım ilaç tedavisi olduğunu yazmışlar.ne tür ilaçlar kullandınız beni bilgilendirebilir misiniz?bünyeyi kuvvetlendirmek için özel olarak bunye kuvvetlendiriciler,vitaminler kullandınız mı?
ayrıca doktorum normal bir kadın doğum doktoru.Onkoloji alanında da tecrübesi olan bi doktora gitmek istiyorum sonuçlarım ile birlikte.Doktorumun söyledikleri beni çok tatmin etmedi çünkü.:44::43:

ben de biyopsi sonucunda cin1 çıktı 40 yaşındayım 4 yıl önce meme kanseri atlattım
rahimi aldırmayı düşünüyorum yine de kararsızım

Merhaba, bende gectiğimiz günlerde smear testi yaptırdım. L-SIL inflamasyon çıktı dr kolposkopi yaptırmamı söyledi. Nette arastırınca bu sonucla kolkoskopiyi kimisi önermiş, kimisi gereksiz bulmus.Kendiliğinden geçiyor diyenlerde var cok kararsız kaldım. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

peki nasıl hpv virüs olduğunu öğrendin?ve küçük bir operasyon dediğin nedir acaba? çok garip ve muhteşem bişey...acaba aşı da etki etmiş olbilir mi roosje?yani sonuçlarının negatif çıkmasına ? bende aşı yaptıranlardanım...hamde 3 doz...biraz daha açık anlatır mısın hastalığını rica etsem? herkese HPV siz 1 yıl diliyorum....hoşçakalınnn

çok svndm....darısı basımıza..bendede ascus çıktı...biyopsi olucam...sen biyopsi ve kolposkopi olmuşmuydun...

Ben kolposkopi yada başka bişey olmadım 2ci smear testim temiz çıkınca. Hpv virüsü için oluşan kondilomları yakıp aldılar.
Bendeki bütün belirtileri araştırdığım kadarı ile Kondilom ile uyumluydu.
1 yıl sonra DNA testi yaptırdım ve temiz çıktı. Hiç bir HPV virüsü mevcut değil şuan bende.
Aşıyı tavisyem 13 yaş Bakire bayanlara öneririm. Genelde özel doktorlar bundan para kazandıklarından önüne gelene aşı yapıyorlar Türkiyede maalesef. Bende yan etkisi oluşunca nefes darlığı astım olduğumu sanmıştım.
Daha sonra avrupa sağlık kuruluşlarının sitelerini okuyup inceleyince bu aşı hakkında yan etkileri olduğunu öğrendim.
Ve solunum yetmezliği bunlardan 1 tanesi idi.
Bu aşının 5 yıldır piyasada olduğunu ve henüz kesin bişey bilmediklerini zamanla deneyimlerle bilgi sahiibi olunacağını yazmışlardı.
Size tavsiyem hemen üzülmeyin umutsuzluğa kapılıp hemen cin1 çıktı diye ameliyat olmayın.
Benim gittiğim Antalya Medisu hastanesindeki bayan profesör doktor Sende hepsi var hem HPV hem Kanser diye beni tersliyerek söylemişti.
Şeytan diyorki git yaptığım sonuçları gözüne sok!!
Sonra nasıl profesör olmuş çok merak ettiğini sor!!!

Back
X