smear testi ??

kuomars

Guru
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2013
26
2
286
hanımlar, daha önce smear testı yaptıran var mı? nasıl oluyor ,acı hısedılıyor mu? 25 yasındayım evlıyım bana da bu test yapılır mı?
 
muayene gibi oluyor canım, anlamıyorsun. acı falan yok yani.sonucunu da 1 hafta sonra alıyosun. geçmiş olsun.
 
cnm sen talep edersen yapar dr niye yapmasın k.doğum drunda kendini kasmaman gerekir yoksa her yaptıkları acı verir sana bağlı yani cnm sen rahatsan işlem çok uzun sürmez zaten
 
hiç bişey anlamazsın canım.. ben muayeneye gittiğimde sormadan yapmış haberim bile olmadı..
 
yenı evlıyım ,hanı hamılelıkten sonra yapılır dıye bır şart yok dımı?
 
hayır yok. her kadının yılda bir yaptırması gereken ve rahim kanserinden tut da pek çok vajinal rahatsızlığı ölçen bir test. acı hissedilmiyor.
 
yenı evlıyım ,hanı hamılelıkten sonra yapılır dıye bır şart yok dımı?

Ben bi patoloji laboratuvarında çalışıyorum. Smear testi cinsel aktif olan her kadında uygulanan genel kontroldür. Merak etmeyin, hissetmiyorsunuz, istediğiniz zaman da yaptırabilirsiniz doktorunuza.
 
smear testi evli olan bayanlara yapılır ve 30 yaşına kadar 5 yılda 1 kez 30 yaş sonrasında da 3 yılda 1 kez yapılması tavsiye edilir.
başta kanser olmak üzere özellikle rahim kanseri için erken tanı koyulmasında çok önemli yer alır bunun yanında her türlü enfeksiyonu vajinal kasların kalitesini belirlemede yardımcı olur.
acı konusunda diyeceğim şu ki spekulum denen bi alet varya o biraz acıtıyo ama sonra bişe hisetmiyosun
 
Arkadaşlar lütfen bu testi ihmal etmeyin. 4 yıllık evliyken yaptırmak geldi aklıma iyi ki de yaptırmışım. Ameliyat dahi oldum smear sonucum nedeniyle.
Hiç korkmayın. İncecik bir çubukla örnek alınıyor o kadar. Spekulum bile takılmıyor, en azından benim yaptırdığım yerde spekulum yoktu.
 
arkadaslar. Ben de 2 gün önce smear testi yaptırdım. Kanamadan anladığım tahriş oldu. Eşimle bir kaç kez cinsel ilişkiye girdim. Sizce zararlı mı? Doktora sordum, girebilirsin dedi ama biraz acı hissettim. Kanama kesildi ama acı devam. Sizce kalıcı bir zarar vermiş miyimdir?
 
Son düzenleme:
Kesinlikle anlamıyorsun bile tatlım doktor muayene sırasında numuneyi alıyo olup bitiyo :)
 
Kendini sıkarsan acır evet.Bende yaptırdım doğumdan 6 ay sonra falan iyi ki de yaptırmışım kistimden dolayı rahimimde yapışıklık ve iltihap oluşmuş doğumda biraz tetiklemiş eğer o testi yaptırmasaydım rahimimi kaybedecektim.Ufak bir operasyonla kistimi aldırdım ve şimdi ilaç kullanıyorum.Korkma ve bence her kadının yaptırması gereken birşey.
 
Benim ki biraz ağrılı oldu ya kastım sanırım.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…