Smear testi

bende daha dün muayene için gittiğimde verdim örneği yani doktor aldı bakalım salı alıcam sonuçları. 6 ayda bir yaptırmak en doğrusu ve çok basit bi işlem...

cok basıt bır muayene sonucu oluyor 15 gun sonra alıyorsun sonucu belli bır yastan sonra rutın yaptırmak gerek demıstı doktorum

bende gecen ay yaptırdım canım , aslında arkadaşların dedigi gibi evli bayanların senede bir kere yaptırması lazım , temiz çıktı allaha şükür umarım herkesinki temiz çıkar korkulacak birşey yok canım erken teşhis herşeyden önemli sonuçta , şimdiden herkese çok geçmiş olsun

nesrincim aciyormus yaa hic anlamadim bile diyenleri giptayla okuyorum valla benim cnm cok tatli herkesin oyle muhakkak ama simdi linke tikliyorum tatlim:1hug:

hiç bişi anlamadm diyenleri imrenerek bakıyorm bn de yaptrdm dün cnm cok yandı gerçi biras kendimi kasmıştm belki ondandr ama yapmayn diye çığlık bile attm:$

kızlar smear testi normal muayeneye gittiğin zaman alttan muayene etmeden önce doktor başka bısıyle daha bakıyor daha kalın bir adet o mu smear testi acaba

güncellenir belki konu şansımı deneyeyim.normalde alttan muayene çok rahatsız eder.doğumdan sonra olması mı kolaylaştırdı acaba?o aleti takmaları sonuçta germişti beni,2 ay oldu doğum yapalı gidicem kontrole.pek de içim rahat değil bu testi yaptırasım yok

Kendi kendime cevap veriyorum:)testi yaptirdım ben ki bu muayeneden nefret eden biriyim hic agrı duymadgma göre siz de gönul rahatlıgıyla yaptırın derim.
Sonuclar gec cıkıyor 1ay beklicem

Smear testi sonucu kaç günde çıkar diye sormadan önce tüm kadınlarda yıllık olarak yapılması gereken bir test olarak smear testini tanıtalım. Rahim ağzı kanseri ve bu dokudan gelişen kanser öncüsü lezyonlar bulunmaktadır. Vajinal iç yüzeyini döşeyen dokuda rahim ağzının iç yüzeyini döşeyen dokunun kesiştiği değişim bölgesi adı verilen bölgede bu işlem başlar. Bu nedenle rahim ağzının iç yüzeyini döşeyen epitel hücreleri salgı yapıcı özellikler taşımaktadır. Vajinanın iç yüzeyi hücreleri bu dokuları çeşitli dış etkenlere karşı korumakla görevli yapıda hücrelerdir. Kısaca belirtmek gerekirse bu bölgelerde bir ücret ve diğer hücrenin sınırlarının içerisine geçerek o bölgede kendi hakimilet kurmak istemektedir ve bu durumdada hücreler adeta bir sinir savaşı haline gelebilmektedirler.Bölgede sürekli bir çalışma meydana gelmektedir. Bu durumda bazı hücreler batılı bir yenisi ile değiştirilir. Pap smear incelemesi durumu değişim bölgesindeki hücre örneklerinin jinekolojik muayeneler esnasında alınan mikroskop altında incelenmesi durumudur.

Her yerde diyorum yine diyeceğim
Kızlar 6 ayda bir lütfen rutin kontrollere gidin korkmayın korkulacak bisey yok

kzılar sağlık ocağı nda yapıyorlarmı bunu ? ya da hastanede fiyatı nedir ??

Bende smear testi yaptirdim lakin 1 haftadır çok yoğun kanamam oluyo bu normalmi başımda ağrıyor bazen başına gelen varmı

Bende smear testi yaptirdim lakin 1 haftadır çok yoğun kanamam oluyo bu normalmi başımda ağrıyor bazen başına gelen varmı
Smear testi kanamaya sebep olacak bir uygulama degil, sadece suruntu aliyorlar. Doktorunuza danismaniz iyi olabilir.

Sağlık ocağı yapıyor mu bilmiyorum ama KETEM diye bir yer var İzmir de.Diğer illerde de vardır sanırım.Burası devlete ait.
Ücretsiz mamografi,smear testi ve dışkıda gizli kan bakılıyor. Bir araştırın derim.

Benim de kanamam oldu.ama tam adet zamanımdı.acaba adet mi diye de şüphelendim.sizin neden olmuş??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…