• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sma testi taşıyıcı

Şimdi baktım, Sma otozomal resesif yani hem X'ten hem Y'den geçebilen bir hastalık.
Sayısal mezunuyum, lise bilgilerimle yorumluyorum. Eğer kadın bu geni taşımıyorsa, babadaki ya sağlıklı gen, ya hasta gen çocuğa geçecek, hasta gen çocuğa geçerse o da baba gibi taşıyıcı olacak.

Ama eğer anne de taşıyıcı ise hem anneden hem babadan hasta genin geçme olasılığı yüzde 25.(1/2 çarpı 1/2) Tüm Sma'lı bebeklerin anne babasının sağlıklı olmasına bakarsak bu yüzde 25 düşük bir oran değil.

Tebrik ediyorum kendilerini bu testi yaptırdıkları icin.
Bangır bangır bağırıyorlar her yerde sma diye küçücük bebekler , bilmedik duymadık bahanesi ile hala üremeye devam ediliyor doğal yoldan üşengeçlikleri, ihmalkarlıkları yüzünden olan bebeklere oluyor.
Üç kuruşluk testi yaptırmayıp milyon dolarlık borçların altına giriyorlar bu kadar ihmalkarlık umursamazlık olmaz.
Sma taşıyıcıları da çıksa bunun çözümü var tüp bebek yapılabilir sağlıklı bebekler doğabilir ama yok onlar illaki doğal yoldan yapacaklar üşengeçler ihmalkarlar ne desem bilmiyorum onları o kadar doluyum ki bu cahil ailelere

Tebrik ediyorum kendilerini bu testi yaptırdıkları icin.
Bangır bangır bağırıyorlar her yerde sma diye küçücük bebekler , bilmedik duymadık bahanesi ile hala üremeye devam ediliyor doğal yoldan üşengeçlikleri, ihmalkarlıkları yüzünden olan bebeklere oluyor.
Üç kuruşluk testi yaptırmayıp milyon dolarlık borçların altına giriyorlar bu kadar ihmalkarlık umursamazlık olmaz.
Sma taşıyıcıları da çıksa bunun çözümü var tüp bebek yapılabilir sağlıklı bebekler doğabilir ama yok onlar illaki doğal yoldan yapacaklar üşengeçler ihmalkarlar ne desem bilmiyorum onları o kadar doluyum ki bu cahil ailelere
Artik evlenirken zorunlu test. Birde o kadar sağlık lılar ki kendilerine de şaşırdilar çıkmalarına. Zaten şimdi kadına da bakilcakmis burda dendiği gibi

Devlet tüp bebek masraflarını dahi ödüyormuş, şu imkanlara rağmen inatla Sma'lı bebek yapan çiftleri anlamıyorum.
Bu sene cıktı bu kanun. Sma li bebek sayısı cok arttığı için bu sene ocak ayından itibaren evlenecek çiftlere sma taraması yapılıyor.

Öncesinde sma yoktu yapilan genetik testler arasında.

Back