• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

SMA taşıyıcısı olmak insana zarar verir mi?

Umudayolculuk12345

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Mart 2016
662
252
103
31
Arkadaşlar kuzenimin nişanlısında sma şüpheli olduğunu belirtmiştim,şimdi,kuzenime de test yapmışlar test yaklaşık 3 ay sonra çıkacak . ama es adayı marmara tıptan sıra dahi alamıyor taşıyıcı olmak insana zarar verir mi ?

Arkadaşlar kuzenimin nişanlısında sma şüpheli olduğunu belirtmiştim,şimdi,kuzenime de test yapmışlar test yaklaşık 3 ay sonra çıkacak . ama es adayı marmara tıptan sıra dahi alamıyor taşıyıcı olmak insana zarar verir mi ?
tasıyıcı olması bıreye zarar vermez ama cocuklara aktarılabılır

Çocuğa kadından aktarılıyor diye biliyorum
İkisinde de olursa bebeğe aktarma oluyor. Şuan es adayı sma taşıyıcisi kıza da yapıldı test bekleyecekler. İkisinde de çıkarsa bebekte %25 ihtimal var. Bunun içinde devlet tüp bebek imkani sunuyor. Birisinde yoksa sorun olmuyormus. Bende acaba taşıyıcı olunca kişiye zarar verir mi onu öğrenmek istedim.

Konu başlığınız hatalı ve yanıltıcı; konu başlığınızı düzeltmelisiniz.

Kuzeniniz SMA lı değil ; nikah için çiftlerden istenen test sonucunu bekliyor sadece.

Taşıyıcı olması başlı başına sorun değil. Ancak kuzeniniz de taşıyıcı çıkarsa %99 bebekleri sma hastası olarak doğacaktır. Bilimsel oran tabi %99 değil ama çok güçlü bir aktarımı var ne yazık ki. Eğer kuzeninizde taşıyıcılık çıkmazsa sorun yok. Bu arada aile hekimliğinde de yapılıyor testler

Back