Tsk ederim canım, hepimize gecmis olsun, evt evliyim ve 3 yaşında bir oğlum var, gebeliğe engel degil tabikide ama hamilelik bu hastaligi tetikleyip uyandırıyor aktif hale getiriyor, benim 7 yıl cocuğum olmadı ve tüp bebeğe karar vermiştim, dr'um lupustan dolayı dusuk ve anne karnında ölme riski var dedi olsun ben yinede istiyorum dedim, kullandığım haplardan dolayı korkulu bir hamilelik gecirdim cocuğuma birsey olursa diye ama Allah'ıma şükürler olsun saglıkli bir oğlum var simdi
Lupusta kullanılan haplar hamileliğe engel degil, imorel diye bir hap var sadece onu bıraktım digerlerini hep kullandım, hamilegim boyunca sürekli gözlem altindaydim, cunku aktifti kolay bir hamilelik gecirmedim, haftada 2 kere ultraya giriyordum, doğumdan sonrada hastaligim cok ilerledi zaten, çocuğumlada evlede esim ilgileniyor Allah razı olsun, benim cogu zaman gücüm yetmiyor malesef
simdi 2. cocugu istiyorum sırf oğlumun bir kardeşi olsun diye ama dr'um izin vermiyor, damar yolundan Benlysta ve Mabthera diye ilaçlara başlandı, 2 yıl daha dusunme dedi bekliyorum tabiki önce saglık,
dr'un ne diyor sana bebek isteme konusunda yani, kesinlikle dinle dr'unu ona gore hareket et, bu hastalık yıllar geçtikçe ve hamilelikten sonra kesinlikle ilerliyor, tekrar gecmis olsun, Allah hepimize şifa versin insaallah