skolyozu olup da anne olan ya da hamile kalan var mi

vebahargeldi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2011
3.058
2.399
198
Arkadaslar merhaba
konuyu buraya actim cunku artik benim icin ciddi bir dert. bir de bu alan da daha fazla kisiye ulasabilecegimi dusunuyorum. bende skolyoz var ve bebek dusunuyorum dr. kilo alimina bagli olarak bazi riskler olusabilecegini soyledi. uzgunum icim buruk
gozle gorulur bir egrilik vsr ancak cerrahi gerektirecek kadar degil. Cerrahi disinda tedavisi de yok.anlayacaginiz ne ileri ne geri
bu durumla anneligi yasamis ya da hamile kalmis arkadaslar varsa bisiler soylesin lutfen

skolyoz bende de var; aynı senin bahsettiğin gibi benimkisi gözle çok çok dikkatli bakıldığında farkedilebilr bel kıvrımlarıdan birisi biraz daha yukarıda ; eğriliği göğüs bölgemde taşıyormuşum. Henüz bebek beklemiyorum ama ilerisi için açıkçası ben de endişeleniyorum.

canım gecmıs olsun bahsettıgın hastalık nedır? benımde omur kemıgımde egrılık cıktı evlenme basvurusunda 3 ay evvel fızık tedvaı gor dedı raporu veren yer fakat ben yaklasık 3 sene evvel bır dogum yaptım cok garıp bı engelı olup olmadıgınıb ılmedıgım gıbı egrılıgınde farkında degılım senın dısarıdan bellımı

benım ablamda omurga egrılıgı vardı ama cok degıl.. gozle cok ama coook dıkkatlı bakarsan anlayabılıordun ve suan hamıle.. ve allaha cok sukur bebek saglıklı...

ıcını ferah tut ve endıselenmene gerek yok bence :)

Son düzenleme:
benim derecem 26 idi en son (4 yıl önce)

şuan 2 aylık oğlum var çok şükür gebelik döneminde hiç sıkıntı çekmedim bu birazda az kilo almamdan da kaynaklanıyor doğum öncesi fiziktedavi dr.una gittim doğumla ilgili konuşmaya (doğuma 1 yada 2 hafta vardı) normal doğumu önerdi ama sezeryanda da sıkıntı yaratmaz rahat ol dedi az kilo almış olmam doktorunda dikkatini çekti bu çok iyi olmuş senin için dedi
Yani uzun lafın kısası korkulacak birşey yok sadece 10-12 kilo sınırın var fazlasını aldıgın takdirde sırt agrıları olabilir onun dısında bir sorun yok

bu omurganın eğriliği , derece derece oluyor 30 hatta 50 derceye kadar ameliyat önermiyorlar. bazılarının nbel bazılarının da göğüs bölgesinde eğrilik oluyor. karşıdan bakınca insan vucudu simetriktir ancak bu hastalık varsa asimetrik bir görüntü oluor. derecesi ne kadar yüksekse asimetri o kadar atıyor.

ne güzel ne mutlu sizin ve ablanızın adına sevindim. darısı başıma inş.

derecesi önemli işte bir de arkadaşın bahsettiği gibi kilo durumu

sizin adınıza çok sevindim, sorunsuz hamilelik geçirmenize
evet kiloya dikkat etmek gerekiyor ne kadar az olursa kilo alımı baskı okadar az olur. bunun farkındayım. tam bilmiyorum ama benim de derecesi o civarda. dün hastanedeydim başka işlemler için skolyoz için de röntgen çektireyim demiştim ama 200 küsür lira dediler. maalesef dün öğrendiğim başka sebeplerden dolayı da hamilelik planlarımı erteleyince skolyoz filmi çektirmekten de vazgeçtim.

derece fılan bılmıyorum onemsemedım dısarıdan bellı oldugunuda sanmıyorum ama fılmde barıs sagdan sola gıtmıs sonra tekrar saga gelmıs gozukuyor omur kemıgımı derler ne derler bende tedırgın oldum sımdı ustelık ben hamaılelıkte cokta kılo aldım asırı fazla sırt agrısıda cekmedım ben aksıne gebelıkten dolayı egrıldıgını dusunuyorum

doktorumun bana söylediğine göre gelişim bittikten sonra (ki ben 30 yaşındayım) şayet derece çok yüksek değilse kayma duruyor hamilelikte ilerleme falanda olmuyormuş.

Arkadaşlar Öncelikle herkese geçmiş olsun anne olan arkadaşlara da bebişleriyle sağlıklı ömürler versin.

Aranızda ileri derece skolyoz + solunum sorunu olan ve gebelik yaşayan varmı?

Bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

dereceyi bilmiyorum ama bir tanıdığım bu rahatsızlığa sahip, dışardan da belli oluyor eğrilik sırtına bakınca ve 2 çocuk sahibi...

benim ileri derece skolyozum var
ayrıca 2 çocuğum var
hamileliklerim rahat geçti doktorum fazla kilo alma dedi 5 6 kilo falan aldım
normal doğum tavsiye etti ama malesef sezaryen oldu
solunum sorunum olduğunu doğumda anladık
uyandığımda nefes alamıyordum neyse ki acil müdahaleler sonrası kendime geldim
skolyoz senin de bildiğin gibi çok zor bi hastalık
hepimize geçmiş olsun
sen çocuk mu düşünüyorsun canım

Ah süper olmuş başlık tam bana göre.Benim de belimde skolyozum var takip altındayım 5 yıldır 30 derece benimki.Doktor bana da 8 kilodan fazla alma baskı yapmasın dedi şuan hiç çocuğum yok merak içideyim çünkü hamile kalmaya çalışıyorum.Ameliyet için 40 derecde ve üstü olmak gerekiyormuş benimki 30 ama tam belimin ortasında altta.Yukarıda olunca ilerleme daha az görülüyor dedi eğrilikte benimki riskli bölgede

Cok geçmiş olsun rabbim acil sifalar versin yar ve yardımcın olsun bi skolyoz olarak hamilelikteki sorunların neler canım zorluğu var mi

ben normal doğum düşünüyorum hamileyim yapabilir miyim sizce

mrb.arkadaşlar,bende kifoskolyozluyum 22 haftalık hamileyim.hamileliğim sııntısız geçiyor ama ultrasonoğrafi sonucuna göre bebeğimde skolyoz belirtileri vargibi.bu konuda bilgisi olan varsa paylaşırsanız sevinirim.

Merhaba size bir şey sormak istiyorum. Ben 26 haftalık hamileyim 25 yaşındayım . 14 yaşındayken skolyoz ameliyatı oldum. Ensemden bele kadar platin var. Dikişler belin üzerinde bitiyor. Doktorum o zaman hiç bir sorun yok sadece normal Doğum yapamazsın ileride demişti . gecen yıl mayıs da oğlum olacaktı fakat trizomi 18 si 24 haftalık sonlandırıldı. 15 saat suni sancı çektim ama dayanamadım dogumhaneden kaçtım özelde sezeryan oldum genel anestezi idi o. Şimdi epidural olmak istiyorum . Ama korkuyorum. Skolyoz ameliyatı olup epidural anestezi ile Doğum yapan var mı. Lütfen yardımcı olun...

2 aydır buraya bakmıyorum bi bakayım dedim içime mi doğdu nedir sana cevap vermek için girdim herhalde. bende sırttan enseye kdr platin var. evlenmeden önce doktora gittiğimde belimde platin olmadığı için epidural alabilirsin etkilemez demişti. belinde platin olanlar olamıyormuş çünkü uyuşmuyor. neyse aralık ayında doğum yaptım. hastanedeki kontrolümde bu bilgileri verdim onlar genel anestezi olsun dediler ama ben böyle söyleyince tamam spinal deneyelim dediler. sezeryanlılara spinal yapıyormuş kural olarak o hastane. doğuma girdim iğneyi yaptılar ayaklarım uyuştu dedikleri gibi, karnım da uyuştu sandım ama kesmeye başladıklarında herşeyi hissettim. %100 uyuşmadı yani dayanılmayacak kadar değildi ama yine de çok acıdı. ben acıyo dedikçe acımıyodur sen dokunmaları hissedersin acıyı hissetmezsin karıştırıyosun dediler, herhalde herkes önce aynı tepkiyi vriyordu alışmışlar. sonra kendimi öyle bir sıkmışım ki çok acıdığını anlamışlar beni uyutmuşlar. kısacası hiç risk alma genel anestezini ol ben 5 dk acı çektim o bile çok kötüydü ki sezeryanın sonraki aşamaları çok daha fena eğer uyuşmazsa. senin platin beldeymiş bide seninki hiç olmaz.

Mutlusey Cevabın içim çok çok teşekkür ederim... ben açıkçası platin den dolayı Amelyt sonrası felç kalma dan korkuyordum acı çekmek aklıma gelmemişti.. ama acı çekmek o an için çok zordur eminlm evladını kucağına alacaksın ve tadını çıkaramamal acı dan ... cok çok geçmiş olsun.. tekrar çok teşekkür ederim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…