- 22 Mayıs 2009
- 78
- 0
- 40
-
- Konu Sahibi merwe_emre
doktorun sadece ilaç verdiyse çok tehlikeli bi boyutta değil demekki,ileri vakalarda korse kullandırılıyor,sanırım düzeltme amaçlı,daha ileri durumlardada ameliyat öneriliyor canım geçmiş olsunYaaaa çok üzülürüm o S şekli düzelmezse... Düzelmeyecek mi yani? :/
Araştırıyorum ama nettende bir şey bulamadımki...
cnm slm nerede çalışıyorsun??canım geçmiş olsun öncelikle.
ben fizyoterapistim ve elimden geldiğince konuyla ilgili sana bilgi vermek isterim.
ilaçla geçirilebilir bir durum değildir genellikle skolyoz.
büyük ihtimalle ergenlik yada çocukluk çağlarında da mevcuttur fakat farkedilmemiştir. kemik gelişimi tamamlandıktan sonra skolyoz gelişimi nadirdir çünkü.
bel sırt ağrısı yapabilir. egzersiz tek çaresi diyebilirim. korse genellikle kemik gelişimi tamamlanmamışlarda kullanılır, tavsiye eden biri olsa da kullanma derim, çünkü kaslarında zayıflama oluşturup durumu kötüleştirebilir.
omurga kaslarını kuvvetli tutman ilerki yaşlarda ağrı sorunu yaşamaman ve eğriliğin ilerlememesi açısından önemlidir.
radyoloji raporunu gören bir fizyoterapistten uygun egzersizleri ve plates egzersizlerinin sana uygun olan kısmını yapabilirsin.
her denilen egzersizi uzmana danışmadan yapmamanı öneririm, eğriliğin artmasına sebep olabilir.
tekrar geçmiş olsun canım..
merhaba arkadaşlar...doğumdan hemen sonra skolyoz sorunumun olduğunu öğrendim,geçmeyen sırt ağrılarım sebebiyle gittiğim ortopedist röntgen sonucu koydu bu teşhisi...bebeğimi emzirdiğim için ilaç kullanamıyorum sadece egzersiz verdi,o biraz rahatlatıyor hamdolsun...benim gibi şikayeti olan arkadaşlardan önerilerini bekliyorum...
Bende yeni öğrendim skolyozum oldugunu....
Benimki S şeklinde... Her 2 taraftadaeğilme var. Çok ciddi yani... Dokotr egzersiz verdi. Sabah akşam yapıyorum. Yüzmem gerektiğini söyledi. Ona da başlıcam. Düzelir mi ki?
Egzersiz tedavisinden sonuç alan var mı?
çok geçmiş olsun canım,doktorum anada egzersiz ve yüzme önerdi ancak bu sadece ağrılarımı hafifletmek içindi...öylede oldu,ancak egzersizle her hangi bir düzelmenin mümkün olacağını düşünmüyorum...