Skolyoz...

merwe_emre

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2009
78
0
40
merhaba arkadaşlar...doğumdan hemen sonra skolyoz sorunumun olduğunu öğrendim,geçmeyen sırt ağrılarım sebebiyle gittiğim ortopedist röntgen sonucu koydu bu teşhisi...bebeğimi emzirdiğim için ilaç kullanamıyorum sadece egzersiz verdi,o biraz rahatlatıyor hamdolsun...benim gibi şikayeti olan arkadaşlardan önerilerini bekliyorum...

egzersizlere devam edıp kaslarını kuvvetlendirmen gerekiyor.otururken hep aynı tarafa eğilmemeye dikkat et ve yatarkende hep aynı tarafına yatmamaya çalış.sana ne egzersizlerini kim verdi bilmiyorum ama bir fizyoterapist bulup ondan yardım istemelisin egzersizler için. yanlış egzersizler eğriliğini dolayısıyla şikayetlerini arttır. geçmiş olsun..

Bende yeni öğrendim skolyozum oldugunu....

Benimki S şeklinde... Her 2 taraftadaeğilme var. Çok ciddi yani... Dokotr egzersiz verdi. Sabah akşam yapıyorum. Yüzmem gerektiğini söyledi. Ona da başlıcam. Düzelir mi ki?

Egzersiz tedavisinden sonuç alan var mı?

çok geçmiş olsun canım,doktorum anada egzersiz ve yüzme önerdi ancak bu sadece ağrılarımı hafifletmek içindi...öylede oldu,ancak egzersizle her hangi bir düzelmenin mümkün olacağını düşünmüyorum...

Yaaaa çok üzülürüm o S şekli düzelmezse... Düzelmeyecek mi yani? :/

Araştırıyorum ama nettende bir şey bulamadımki...

Yaaaa çok üzülürüm o S şekli düzelmezse... Düzelmeyecek mi yani? :/

Araştırıyorum ama nettende bir şey bulamadımki...
doktorun sadece ilaç verdiyse çok tehlikeli bi boyutta değil demekki,ileri vakalarda korse kullandırılıyor,sanırım düzeltme amaçlı,daha ileri durumlardada ameliyat öneriliyor canım geçmiş olsun

eğer skolyozun sonradan oluştuğuysa yani duruşuna bağlı olarak oluştuysa düzenli egzersizle toparlarsın.sadece ilaç verdiyse ki bu yeterli olmaz muhakkak egzersiz yapman gerek çünkü skolyoz ilerleyici bir rahatsızlıktır.( eğer egzersiz yapmazsan.) korseyide belli şiddetin üzerindeki eğriliklerde kullanırız.mutlaka bir fizyoterapist ile görüşmelisin.yüzmek oldukça iyi gelir.ama tek başına yeterli değil.
geçmiş olsun

eğrilme bende de vardı geçen yaz başında gitmiştim doktora egzersiz verdi ve yüzme önerdi yüzme bu rahatsızlığı büyük oranda iyileştiriyor ileriki safhaları olsaydı eğer Allah korusun, zaten daha değişik bir tedavi uyguluyorlar böyle ilaç egzersiz falan değil onların ki endişe etmeyin düzenli egzersiz yapın yüzmeye gitme imkanınız varsa kullanın, ilaçlarınızı da kullanırsınz bir şeyciğiniz kalmaz :) geçmiş olsun

canım geçmiş olsun öncelikle.
ben fizyoterapistim ve elimden geldiğince konuyla ilgili sana bilgi vermek isterim.
ilaçla geçirilebilir bir durum değildir genellikle skolyoz.
büyük ihtimalle ergenlik yada çocukluk çağlarında da mevcuttur fakat farkedilmemiştir. kemik gelişimi tamamlandıktan sonra skolyoz gelişimi nadirdir çünkü.
bel sırt ağrısı yapabilir. egzersiz tek çaresi diyebilirim. korse genellikle kemik gelişimi tamamlanmamışlarda kullanılır, tavsiye eden biri olsa da kullanma derim, çünkü kaslarında zayıflama oluşturup durumu kötüleştirebilir.
omurga kaslarını kuvvetli tutman ilerki yaşlarda ağrı sorunu yaşamaman ve eğriliğin ilerlememesi açısından önemlidir.
radyoloji raporunu gören bir fizyoterapistten uygun egzersizleri ve plates egzersizlerinin sana uygun olan kısmını yapabilirsin.
her denilen egzersizi uzmana danışmadan yapmamanı öneririm, eğriliğin artmasına sebep olabilir.
tekrar geçmiş olsun canım..

kızlar slm bende de var skolyoz ve bu nedenle siyatik sinirime bası oluşuyomuş

iyi bi fiziktedavi dr ve fiziktedavi merkezi arıyorum, illa özel olmasına gerek yok dr'unuzdan memnunsanız lütfen bana da tavsiye edin arkadaşlar.. istanbul'dayım..

cnm slm nerede çalışıyorsun??
tanıdığın iyi dr var mı acaba??

merhaba arkadaşlar..herrkese geçmiş olsun..bahsettiğiniz durum ben de var.aslında benimki biraz farklı...doğumdan sonra bel düzleşmesi oldu...ağrılarım vardı.zamanla sağ bacağıma vurdu.doktor egzersiz vermişti.3 ay sonra etkisini görmeye başlarsın dedi.fakat ben bşr salaklık edip çevremdekilerin ısrarları üzerine belimi çektirdim.3-4 ay rahattım daha sonra yine ağrılarım başladı.başka bir doktora gittim belimde düzleşme var dedim.röntgen çekti ve sendeki bel düzleşmesi değil bel eğriliği oluş dedi.bir işlem uygulanmışmıydı dedi.ben de söyleyemedim tabi belimi çektirdim diye.bu doktor da egzersiz verdi.2 buçuk ay oldu düzenli yapıyorum egzersizleri.ama bir gelişme yok.hala belim ve sağ bacağım ağrıyor.uafak kızım da sürekli kucakta o da ağrılarımı artırıyor.ben de bir de yüzmeyi deniycem.daha sonra doktorum geçmezse ozon tedavizi uyguluycaz dedi.böyle bir tedavi alanınız oldu mu acaba.işe yararmı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…