• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

skolyoz hastalığım

damacanasu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Mart 2011
39
0
0
Bursa
slm kızlar ben skolyoz hastasıyım bir sene öncesine kadar hiçbir şikayetim yoktu sonra ağrılarım olmaya başladı doktora gittim bu yaştan sonra ilerlemez ama düzelmezde de dedi şu an 20 yaşındayım ama bence ilerliyor çünkü bir sene öncesine göre çok daha rahatsızım çarşamba günü sabah çok feci bir ağrı yaşadım yerimden kalkamadım hiç böyle olmamıştım bu kadar canım yanmamıştı öyle bir acıydı ki bu bana lk defa ameliyatı düşündürdü ki ameliyat çok riskli ne yapsam bilmiyorum herşeyi yani felç riskini göze alıp ameliyet olsam mı olmasam mı bilmiyorum skolyozun ilerlemesinden korkuyorum hafta içi başka bir doktora daha gidip iyice konuşacağım acaba korseyle düzelir mi ameliyatın riskleri neler çok kötüyüm kızlar daha 20 yaşındayım ve ömrümün sonuna kadar böyle nasıl yaşarım bilmiyorum bu ağrılar kemiğin organlarıma batması görüntümün yamuk olması ameliyet olsam hepsinden kurtulacağım üstelik bu eğrilik düzelince boyum da uzayacak kafam çok karışık sürekli dua ediyorum ameliyata gerek olmadan korseyle düzelsin diye ne olur sizde bana dua edin buna çok ihtiyacım var

Çok çok geçmiş olsun. Allah acil şifalar versin canım. Kesin bir tedavisi yok mu bu hastalığın ameliyat dışında?

çok sağol canım yaşım 20 olduğu ve ergenlik dönemim bittiği için ameliyattan başka çare yok demişti gittiğim doktor

ah canım benım sen baska doktorlarada gıt 1 tek doktorda kalma bakalım o ne dıyecek ,ins amelıyata gerek kalmaz ya da amelıyat olursan basarılı bı amelıyat olur ,dualarım senınle:71:

bir de doktor bu yaştan sonra düzelmez de kötüye de gitmez dedi ama ergenlikten sonra bile skolyozu ilerleyenler var yani artık büyüme gelişme bitmiş kemik uçları kapanmış ama omurga hala hareket ediyor ve bozulabiliyor ben de diyorum ki ergenlikten sonra bile omurga hareket edip bozulabiliyorsa korseyle düzelebilir de yani bu benim düşüncem doktor ne der bilmiyorum gidince söyleyeceğim

ah canım benım sen baska doktorlarada gıt 1 tek doktorda kalma bakalım o ne dıyecek ,ins amelıyata gerek kalmaz ya da amelıyat olursan basarılı bı amelıyat olur ,dualarım senınle:71:

çok sağol canım duaların için ben de senin dediğin gibi yapacağım zaten hafta içi başka bir doktora daha gideceğim inşallah korse verir gerçi korse de çok zor ama olsun katlanırım ameliyattan daha iyidir

çok sağol canım yaşım 20 olduğu ve ergenlik dönemim bittiği için ameliyattan başka çare yok demişti gittiğim doktor

Kesinlikle başka bir doktora daha gitmelisin canım. Gerekirse 3-5 doktora daha git. Allah'ım acil şifalar versin sana. Dua edeceğim.

bende 4 ay önce tümör ameliyatı geçirdim
laminektomi yapıldı banada:61:

hastanede skolyoz hastalarda vardı,ameliyatın ertesi günü yürüdüler
doktor ameliyat dediyse ol
korkma yani:38:
hangi ildesin canım,belki doktor önerebilirim

bende 4 ay önce tümör ameliyatı geçirdim
laminektomi yapıldı banada:61:

hastanede skolyoz hastalarda vardı,ameliyatın ertesi günü yürüdüler
doktor ameliyat dediyse ol
korkma yani:38:
hangi ildesin canım,belki doktor önerebilirim

canım ben samsundayım ilk gittiğim doktor ameliyat riskli olduğı için şu an önermiyorum demişti ama o zaman bu kadar kötü değildim daha ilerlemez diye de önemsemedim ama artık dayanamıyorum skolyoz ameliyatı olan birçok kişi biliyorum yani internette forumlarda okuyorum çoğunun ki iyi geçmiş gayet sağlıklılar ama kötü geçen de var ne yapsam bilmiyorum işte

canım ben samsundayım ilk gittiğim doktor ameliyat riskli olduğı için şu an önermiyorum demişti ama o zaman bu kadar kötü değildim daha ilerlemez diye de önemsemedim ama artık dayanamıyorum skolyoz ameliyatı olan birçok kişi biliyorum yani internette forumlarda okuyorum çoğunun ki iyi geçmiş gayet sağlıklılar ama kötü geçen de var ne yapsam bilmiyorum işte

bu ağrılar ilerleyebilir
her ameliyatın riski var
ağrın çoksa endol fitil al eczaneden
haplardan daha etkili ben öyle yapıyordum

banada yürüyemez dediler,ertesi gün yürüdüm :nazar: ama benm doktorum çok iyiydi
ıraktan bile sınırı aşıp doktoruma geliyolar düşün:52:
iyilik düşün,iyilik gelsn strese girme:70:

ben de diyorum ki ergenlikten sonra bile omurga hareket edip bozulabiliyorsa korseyle düzelebilir de yani bu benim düşüncem doktor ne der bilmiyorum gidince söyleyeceğim

Geçmiş olsun canım,Allah şifa versin.
Bu söylediğin bana da mantıklı geliyor.Tabii doktorlar en iyisini bilir ama denemekten ne çıkar ? Nasılsa ameliyat acil değil,bir süre korseyi denemekten zarar gelmez diye düşünüyorum.

Hızlıca aradım,ameliyatla ilgili şu yazıyı buldum:

Ameliyatla düzeltme, 40 derece veya üzerindeki skolyozlarda, eğrilik kemik büyümesi durduktan sonra da artmaya devam edebileceği için gerekir. Hasta, genellikle ameliyatı takiben birinci günde ayağa kalkar, 3-5 gün içinde taburcu edilir.
20 yaşa kadar skolyozun cerrahi tedavi sınırı 40 derecedir. İstatistiksel olarak 20 yaşına kadar, 40 dereceyi bulan skolyozlarda ortalama yılda 1-3 derecelik artış olacaktır. Eğriliğin 80 derece ve üstüne çıktığı durumlar hayati fonksiyonlarla ilgili sıkıntıları da beraberinde getirecektir. Yüksek derecedeki skolyozlarda, ameliyatların hastaya getireceği yüklerin fazlalığı da dikkate alındığında komplikasyon oranlarının en az ve düzeltilme oranlarının %80 civarında olduğu 40-60 derece arasında ameliyatlar daha başarılı olur.

Geçmiş olsun canım,Allah şifa versin.
Bu söylediğin bana da mantıklı geliyor.Tabii doktorlar en iyisini bilir ama denemekten ne çıkar ? Nasılsa ameliyat acil değil,bir süre korseyi denemekten zarar gelmez diye düşünüyorum.

Hızlıca aradım,ameliyatla ilgili şu yazıyı buldum:

Ameliyatla düzeltme, 40 derece veya üzerindeki skolyozlarda, eğrilik kemik büyümesi durduktan sonra da artmaya devam edebileceği için gerekir. Hasta, genellikle ameliyatı takiben birinci günde ayağa kalkar, 3-5 gün içinde taburcu edilir.
20 yaşa kadar skolyozun cerrahi tedavi sınırı 40 derecedir. İstatistiksel olarak 20 yaşına kadar, 40 dereceyi bulan skolyozlarda ortalama yılda 1-3 derecelik artış olacaktır. Eğriliğin 80 derece ve üstüne çıktığı durumlar hayati fonksiyonlarla ilgili sıkıntıları da beraberinde getirecektir. Yüksek derecedeki skolyozlarda, ameliyatların hastaya getireceği yüklerin fazlalığı da dikkate alındığında komplikasyon oranlarının en az ve düzeltilme oranlarının %80 civarında olduğu 40-60 derece arasında ameliyatlar daha başarılı olur.

doktor önermedikçe korse kullanılmaz
moral ozmak istemem ama eni sonu ameliyat olacak
başarılı geçer umarım

ameliyat risklidir zaten son çare olarak önerilir bir doktorla yetinmedin dimi hepsi ameliyat dediyse en basiy apandist ameliyatıda risklidir önemli işin eylinde olman ameliyatları başarıyla geçmiş çok kişi var

tedavi oldunmu kaç derece ki artık iyileşmez dediler bende 25 yaşından sonra başladı egzersizle ilerlemesini durdurursun hatta düzeltebilirsin doğru şekilde ve atlamadan yaparsan dediler

Kesinlikle kesinlike kesinlikle üstüne basa basa söylüyorum başka doktorlarada görün bir doktorla kalma çok duydum yakın çevremdede oldu doktor hatası yüzünden hayatı kararan insanlar en son genç evlilik hazırlığı yapan bir arkadaşımıza ayağındaki şişlik kanser diyildi bacağını kestiler meğerse darpa bağlı şişlik oluşmuş kanser değilmiş dava açtılar ama bacağı yerine gelmez aman çok dikkatli ol tıp gelişti ama uzmanların elinde tedavini aksatma

ameliyat risklidir zaten son çare olarak önerilir bir doktorla yetinmedin dimi hepsi ameliyat dediyse en basiy apandist ameliyatıda risklidir önemli işin eylinde olman ameliyatları başarıyla geçmiş çok kişi var

tedavi oldunmu kaç derece ki artık iyileşmez dediler bende 25 yaşından sonra başladı egzersizle ilerlemesini durdurursun hatta düzeltebilirsin doğru şekilde ve atlamadan yaparsan dediler

canım derecesini hatırlayamıyorum ama bayağı eğrilik benim doktorum bu yaştan sonra düzelmez egzersiz yapki ağrıların azalsın dedi egzersizle düzelir demedi peki senin eğriliğin kaç derece ve ne zaman öğrendin skolyozun olduğunu

Kesinlikle kesinlike kesinlikle üstüne basa basa söylüyorum başka doktorlarada görün bir doktorla kalma çok duydum yakın çevremdede oldu doktor hatası yüzünden hayatı kararan insanlar en son genç evlilik hazırlığı yapan bir arkadaşımıza ayağındaki şişlik kanser diyildi bacağını kestiler meğerse darpa bağlı şişlik oluşmuş kanser değilmiş dava açtılar ama bacağı yerine gelmez aman çok dikkatli ol tıp gelişti ama uzmanların elinde tedavini aksatma

çok doğru canım başka doktora gideceğim zaten bu doktorların biri başka diyor biri başka en basiti bazı doktorlar benim hastalığım için egzersiz faydalı kimi zararlı diyor ayrıca benim bugün bu sıkıntıyla uğraşmamın sebebi de doktor hatası yedi yaşındayken skolyozum farkedildi hemen doktora gittik o zaman çok hafif bir eğrilik vardı doktor bana sadece bir röntgen çekip bırakmış halbuki ergenlik bitene kadar kontrol etmesi gerekirse de korse vermesi gerekiyordu

canım derecesini hatırlayamıyorum ama bayağı eğrilik benim doktorum bu yaştan sonra düzelmez egzersiz yapki ağrıların azalsın dedi egzersizle düzelir demedi peki senin eğriliğin kaç derece ve ne zaman öğrendin skolyozun olduğunu

benimki fazla değil tam derecesini unuttum raprlara bakmam lazım ama fazla değil ağrılar içinde ilerlememesi içinde egzersiz şart nettende çok araştırdım bir kaç doktora gittim hep egzersisin önemini anlattılar ben yürüyüş bozukluğum nedeniyle ihtimal üzerine gittim çıktım dışardan belli değil henüz rahatsızlık vermiyor çok başlarda yani inşallah şifası olurda ağrılarından da hastalıktanda kurtulursun

geçmiş olsun canım,omurga sorunu olan biri olarak sıkıntını çok iyi anlıyorum.Ameliyat olman gerekiyorsa ol derim,ameliyatla eskisine göre düzelen çok insan var.Düzenli agzersizlerini yapıyorsun değil mi?Sakın ihmal etme.Ve tabiki moralini bozmamaya çalış.

Back