- Konu Sahibi xixrmak1979
benim kardeşimde skolyoz ameliyatı oldu 10 yaşında falandı 8 yıl oldu ameliyat olalı.25 derece eğrilik vardı. şu anda allaha şükür iyileşti hem boyu da uzadı.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
ameliyat ol canım hiç korma,ileride hamilelikte sıkıntı yaşarsın daha fazla ilerlemesin uzun sürüo ameliyat ama sabır gerek biraz....yaş geçtikçe daha da zorlaşır...benim 40 derecemiş sizin skolyosunuz kaç derece peki :uhm: ben de en çok hamilelik döneminden korkuyorum nasıl olur acaba diye sizce ameliyat olmalımıyım kızlar
slm kızlar ben de ameliyat olmaktan çok korkuyodum ama burada ki yorumları okuyunca ameliyat olmaya karar verdim ama kışın olmak istiyorum biraz yatak istirati gerektirdiği için yazın zorlanırım diye düşündüm ne kadar süre istirat gerektiro peki bilgisi olan var mı:uhm: bir de sigorta bu ameliyatı karşılıyo mu:uhm: bilenler yardım edebilir mi:uhm: acaba :enbuyukkk:
kızlar kısa bi süre önce yazdığım bu bölüme sormak istediğim bi kaç şey daha var benim merakım genelde ileride hamilelikte yaşanabilecek sıkıntılarla alakalıydı ama şimdiki farklı
özellikle ameliyat olmş arkadaşlar sırtınızda olan iz her nekdr kiminiz az belli oluyor deseniz de eminimki farkediliyor dikkatli bakınca bu sizi rahatsız edip etmediğini merak ediyorum..ben çoğu zmn bunu unutuyorum ama özellikle yazın sırtı açık badiler yada bikini giydiğimde çok kafama takıyorum..utandığım için değil ama insanlara açıklama yapmak zor geliyor bazen..
bunun en tipik örneğini bu yaz yaşadım..1.5 aylık nişanlıyım ve kıyafet almaya gittiğim zmn denediğim elbisenin sırt dekoltesi vardı..mağaza sahibi bu ne ameliyatı böleeee dediği anda anında soğudum elbiseden ve çıktım dükkandan..sizdede böle şeyler oluyormu..yoksa ben mi fazla takıntılıyım
paylaşımları bekliyorum.. :))
valla cnm benim ameliyatımn üstünden 8 sene kdr fialn geçti..ameliyatımıda çapa tıp fak.de azmi beye ve onun yardımcısı olan doç.dr.cüneyt şar vardı ozmn ikisi birlikte yaptı..bu konuda türkiyedeki skolyozun merkezidir azmi bey bi çoğunuz bilir bunu..
öle ameliyattan sonra hiç iz kalmıyo zmnla geçiyor diyenler bence bunu önemsemeyenlerdir benim düşünceme göre...
iz hiç de öle geçmiyor besbelli ortada..çünkü yaptıkları dikiş estetik dikiş değil zmnla kendiliğinden eriyebilen ipliklede dikmiyorlar...stapler adı verdikleri zımba benzeri bi alet..bununla dikiş yapıyorlar..estetikle alakası olmayan bu dikiş sonrası kas dokusu tamamen zedelendiği için doku kendiliğinden kaynaşmaya başlıyor..
bi çoğunuz dikkat ettimi bilmiyorum dikiş izinin yanlarında noktalar bulunur işte bu küçük izler o zımbaların izleri...(
ben bunları nerden biliyorum onuda açıkliyım sağlık söktöründe olduğum için çalıştığım bi özel hastanenin ameliyathanesinde de bulundum kısa bi süre ve bu ameliyatı izleme şansım oldu ama yarıda bırakıp çıktım çünkü mide bulandırıcıydı..her neyse öle böle attalık
şuan çok sağlıklıyım elbet buna şükretmek lazım ama iz meselesini kafama takımıyor değilim..
sırtı açık dekolte kıyafetler giyemiyorum..yada spor salonuna gittiğimde belli hareketleri yapamıyorum..vücudum yeterince esnek değil...sürekli dik duruyosun...bi koltuğa şöle gömüliyim de rahat rahat oturıyım durumu yok yani..çok sık ayakta kalınca bel ağrıları başlıyor..
ben yeni ameliyat olucak arkdaşlarn moralini bozmak için sölemiyorum tüm bunların tam tersi..iyiki ameliyat olmuşum yoksa şuan çok dha kötü bir durumda olabilirdim..ameliyatın getirdiği tüm avantajlar benim bu saydığım dezavantajlardan daha fazla..ama her iki tarafıda iyice düşünmek lazım..ameliyat oldğumda yaşım küçük olduğundan bu kararı ben değil ailem vermişti neye uğradığımı bile anlamadan hastanede buldum kendimi.şimdi aynı şeklide düşünmüyorum...belki şu yaşımda başıma gelseydi dha farklı yöntemleri izlerdim..sadece kabullenmek zor ben ergenlik çağımda bunu yaşadığım için zmn zmn çok utanıyordum..şimdi kimseden saklamıyorum ama fiziği düzgün sırtı pürüzsüz olan bayanlara hala hayranlıkla bakarım asla onlar gibi olamicağım için...şuan nişanlıyım erkek arkdaşıma ilk paylaştığımda çok güzel tepkiler verdi şuan sağlıksın ya benim için problem değil dedi buda benim şansım herhalde...inş ileride sağlıklı bir çocuk dünyaya getirebilirim belki bilirsiniz skolyoz rahatsızlığı bulunanlara normal doğum pek önerilmiyor...bakalım zmn ne göstericek
ameliyat olucak olan arakdaşlara geçmiş olsun şimdiden
sağlıcakla kalın
evet canım bende azmi hocaya ameliyat oldum benım 4sene oldu bana estetık dıkıs yaptıklarını soyledıler aman dedıgın gıbı usttede yine alınan dikisler oldu 1hafta sonra belki zımbadır ama yandakı nokta şeklindeki izleri goremedım ben şuan bi cizgi şeklinde iz var bilmeyenler uzaktan baktıgında anlaşılmıyo zaten uzaktan 1cizgi seklinde ama yakından bakınca iz oldugu belli oluyo bide diren izleri var sırtımın ust kısmında 2taraflı yuvarlk şeklnde onlr dha ck moralmı bozuodu benım acıkcası bide egilmeye gelince bende eğilemiorum sırtım hala dimdik kontrole falan gittigim zamanlar azmi bey egiyodu sırtımı ama ben kendım denedıgımde olmuyo egılsemde sırtım yıne dumduz gorunuyo yıne etrafmda skolyz olms bıkac ksıye soledıgımde normal deıl dıolar spor yapmadıgın ıcınmı acaba falan dıolar ama gercektende onlar egılebılıo acaba bendemı sorun var dıye dusunmeye basladım yınede iyiki olmusum dıorum iz dısında bıde kısıtlı hareket dısında şuan saglıklıyım umarım sorun cıkarmaz hıcbırımızınkı sende umarım saglıklı bı cocuk dunyaya getırırsın ılerde dedgn gbı normal dogum onermıolar bıde 1cocuktan fazlası sakıncalı olablrms.. nısanlında cok guzel yaklasmıs cnm şanslısın. evt ameliyat olck arkdslara gecms olsun..
kuzu123 saol cnm bnm platınlerım omuzlarımın hizasından tam belime kadar eğilsemde sırtımı bükemiyorum dimdik duruyo herzaman doktora sordugumda kontrollerde falan egilirsin egilirsin diyo hala umutla bekliorum bakalım egilebilcekmiyim diye :sinifsinif: