arkdaşlar bi skolyozlu olarak bende sizlerle deneyimimi paylaşmak isterim.Bu hastalıkla 13 yaşımda tanıltım henüz 7.sınıfa giderken tesadüfen denizde babamın sırtımdaki eğikliği farketmesiyle ortaya çıktı.ılk başlarda çok fazla olmayan bu eğrilik yaşım küçük olduğundan ve en önemlisi ergenlik çağında bulunmam nedeniyle arttı.Henüz adet olmamıştım ve çoğu kişinin bildiği gibi adet dönemine kdr boy uzaması hızlı bi şekilde artar.Adet döneminden sonra ise yavaşlar.Neyseki çok zmn geçmeden ilk adetimi oldum.Doktorlarım şanslı olduğumu sölediler ve bundan sonraki aşamaların çok hızlı ilerlemeyeceğini bol bol spor yapmam gerektiğini önerdiler.Bu dönemde korse kullanmaya başladım.Bi kız olarak belkide en çok utandığım ve kendimi kötü hissettiğim dönemlerimdi.Beden eğitim derslerine katılamazdım.ıstediğim elbiseleri giyemezdim.
Ve daha bir sürü şey...
Bu arada kontrollerim devamlı oluyordu.Ve doktorum derecemin 40 olduğunu gördüğünde bana hiç vakit kaybetmemem gerektiğini ameliyat olmamı önerdi.Tabiki kıyametleri kopardım.Çocuktum,korkuyordum,,ama direnemedim.Ailem ve doktorum ikna etmek için çok çaba gösterdiler.Özellikle doktorumun beni odasına alıp bak bunlar ameliyat olmayan çok ileriki derece skolyoz hastalarının geldikleri durumu gösteren röntgen fimleri ve MR lar dediğini.Bölemi yaşmak istiyosun die sordu.Daha fazla direnemedim.ve ameliyat oldum.
Aradan aradan 9 sene geçti.şuan 23 yaşımdayım gayet sağlıklıyım.Yakın bi zmn sonra nişanım olucak erkek ardaşm her ne kdr bu konuyu kafasına takmasada ben özellikle evlilikten sonraki hamilelik döneminde yaşanabilcek sorunlardan korkuyorum.Kimileri sorunsuz geçiriyo kimileri sorunlu.
Sizlerden istediğim evli ve çocuk sahibi olan skolyoz ameliyatı olmıuş olan bayanlar tecrübelerini paylaşırsa çok sevinirim.
Normal doğummu yaptınız sezeryanmı bel ağrılarınız oldunmu doğum sonrası bi sıkıntı yaşadınızmı
gerçekten bunları kafama çok takıyorum yardımcı olursanız sevinirim :)