Skolyoz Hastalarına Destek

ballikayfe

Hep mutlu-En mutlu
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2011
11.804
8.937
Öncelikle bir hatam olursa uyarmanızı ve bilgilendirmenizi rica ederim.

Arkadaşlar ben skolyoz hastasıyım.2007 Temmuzda ameliyat oldum. Şu an çok daha iyiyim allaha şükür.Neyse konuya dönmeliyim.Dolayısıyla bu hastalıkla ilgili bir sayfaya ulaştım.Skolyoz hastası olan durumu çok ilerlemiş ancak ameliyatını bazı engeller nedeniyle yaptıramayan bir çok insan var.bu insanlar bu sayfa sayesinde çeşitli dernekler yada yardımseverlere ulaştırabiliyor derdini.Ve güzel sonuçlar ortaya çıkıyor.skolyoz destek grubu adındaki bu sayfadan gördüğümüz ve yardıma ihtiyacı olan insanlara en azından onlara manevi destek vererek yardımcı olabileceğimizi düşündüm ben doktorumla konuştum tedavi gördüğüm hastanedeki hastalarla ilgilenmeyi düşünüyroum.Günümüzde gittikçe yaygınlaşan bir hastalık olduğunuda eklemek isterim .

canım çok geçmiş olsun
çok güzel bi görev edinmişsin kendine tebrik ederim
duyarlıllığın için
hastalığı bilmeyen arkadaşlar hakkında bilgi verir misin
iş yerinde bi abim bu hastalıkla mücade ediyo
ondan dolayı biliyorum az çok ama bilmeyenler için
yaşayan birinin anlatması daha önemli

Elbette çok teşekkür ederiim

Aslında durumu ilerlemiş olanlar zor bir hastalık 30 dan fazla çeşidi varmış.boy-un uzamasına engel oluyor en başta ve omugada olduğu için tüm vücut yapısının değişmesine neden oluyor.Çok çeşitli nedenlerle ortaya çıkabiliyor.Sırt ağrısı, Bel ağrısı, Karın ağrısı ve aslında başka şeylere yönlendiren birçok belirti.Ben sırtımda bir çıkıntı, ağrı, yere basarken zorluk gibi nedenlerden gittim o zamanlar bu hastalığı bilmediğimiz için annem birçok şeyden şüphelendi.Gittiğimiz doktor herhangi birşey söylemedi gerçi. Ama biz araştırdık başka doktorları bazılarının muayenehanesine gittik.Tabi arada çok zaman geçti.Gelişme döneminde olduğum içinde hastalığım çok ilerlemişti.Sonunda bir eğitim araştırma hastaesinde ameliyat oldum.Kalp hastası olduğum için de 2 gün kronik yoğun bakımda 1 gün anestezi yoğun bakımda kaldım.Odama alındığım gün Bir fizik tedavi uzmanı nefes egzersizleri verdi.Sonra yavaş yavaş nasıl kalkmam gerektiğini anlattı.Henüz vücudum yeni yapısına alışmadığı için terlikle değil çıplak ayakla basabildim ama bi yandan da sırtımda bir sertlik hissediyordum.Hstaneden çıktıktan sonra yavaş yavaş normal hayatıma dönmek o kadar kolay olmadı yürümek zordu.Oturmak zordu daha birçok şey.Ama ameliyattan çıktığımda boyum uzamıştı.:) Ayrıca bu hastalık için yüzme bir tedavi.Bunlar benim yaşadıklarımdan.Daha fazla yaşanmışları veya genel bilgileri internette bulabilirsiniz.Skolyoz Destek Grubu yazarsanız çıkar.Face book sayfasında da paylaşımlar var .Şimdilik bu kadar doktorumdan ve hasta kardeşlerimizden öğrendklerimi ulaştıracağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…