- 3 Haziran 2016
- 971
- 261
- 33
- 28
- Konu Sahibi loveyourselff
İnşallah sadece öyledir(Hastalık hastasi) hastalığı var sende
![KK43 :( :(](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk43.gif)
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
İnşallah sadece öyledir(Hastalık hastasi) hastalığı var sende
İşte oldu o da onu okudum sokaga ciktigimda öyle hissediyorum sacma biliyorum ama artik gecmez okudugum icin napicam bilmiyorumŞizofren değilsiniz rahat olun.. kendinizle sürekli konuşmayın
Yalnız kalmamaya çalışın
Insanlar sizi izlemiyor kasmayın kendiniz olun..
Şizofren ilk olarak insanlar tarafindan hep takip edildiğini düşünürler çünkü..
Simdilik öyle ama böyle devam edersen (her okuduğun hastalığı Kendine yontma) gerçekten hasta olacaksın hem ruhen hem bedenen... kafanı duzeltemiyorsan ya okuma yada git bi psikoloğa duzeltsin yazık edecen Kendine. .. ınsanların yaşadığı bütün hastalıklar beyinde basliyo.... iste çok düşünme çok kafaya takmak herseyi,, Ota boka stres beyni yoruyon sonra yavaş yavaş bedende ruhtada hastalıklar çıkmaya basliyo.. o yüzden stres yapmamau caliscan herseyi kafaya takıp çok dusunmicen beyni yormican yaniİnşallah sadece öyledir(
Bazen ben de abartiyorumdur degilimdir okudum ondan oldu diyorumŞizofreni hastalarinin icgorusu yoktur. Yani hasta olduklarını bilmezler ve kabul etmezler. Klinikte yatarlar, ilac kullanirlar ama inkar ederler.
Sizinki hipokondriasize benziyor. Ilac kullanıyor musunuz bilmiyorum ama boyle hastalıklarda terapinin yeri cok kisitlidir. Psikolog yerine öncelikle bir psikiyatriste basvurup ilac tedavisine başlamanız daha mantikli olacaktır.
Dogru soyluyosunuz... aynen öyle oluyor psikologa basladim bugun insallah iyi gelir de iyilesirim artikSimdilik öyle ama böyle devam edersen (her okuduğun hastalığı Kendine yontma) gerçekten hasta olacaksın hem ruhen hem bedenen... kafanı duzeltemiyorsan ya okuma yada git bi psikoloğa duzeltsin yazık edecen Kendine. .. ınsanların yaşadığı bütün hastalıklar beyinde basliyo.... iste çok düşünme çok kafaya takmak herseyi,, Ota boka stres beyni yoruyon sonra yavaş yavaş bedende ruhtada hastalıklar çıkmaya basliyo.. o yüzden stres yapmamau caliscan herseyi kafaya takıp çok dusunmicen beyni yormican yani
Bazen ben de abartiyorumdur degilimdir okudum ondan oldu diyorum( bu girer mi onun icine?
Klinik psikologa basladim.Psikiyatriste gidip fısıltı duyuyorum dersem şizofren teşhisi koyar diye çekindim baya.Sizofreni boyle bir sey degil. Burda akilli akilli bizimle sizofreni olup olmadiginizi tartışmazsınız merak etmeyin. Ve bir seyler duydum sizofreni miyim diye bir sey de yok. Bir suru semptomu olur sizofreninin. Ben de simdi evi dinlemeye kalksam ki evde tek olduğumda korkudan yaparim, surekli bir seyler duyarim. Bu normal. Siz internette bir seyler arastirip kendinizde o hastaligin olduguna inaniyorsaniz bu hastalik hastaligi diye bilinen hipokondriasize girer. Ve bu hastalik okb yle yakindir zaten. Normal bir surec yasiyorsunuz yani. Yapmanız gereken bir psikiyatriste danisip internetten hastalik arastirmayi kesmek. Kafanızı mesgul edecek bir seyler bulun. Boyle cok kapana kisilmis hissettiginizde film acin youtuba girin video filan izleyin. Dikkatinizi dagitacak ne varsa iste. Bir sure sonra kendinizi kontrol etmeyi öğreneceksiniz. Ama tabii ki psikiyatrist esliginde. Evde oturarak bunu yapamazsınız.
Uykuya dalacagim vakit bana da oluyor ve ben bunu bi yerden duymadım birseylerin etkisinde kalmadım .çok gerçek ve beni korkutuyor ..bazen kavga ediyorum o sesle :) defol git ,tam zibaracagim vakit kanıma girme diye :) ama şizofren falan değilim ..Arkadaşlar merhaba 21 yasindayim.Okb ve cok fazla olmasa da sosyal anksiyete sorunum var.Son zamanlarda sürekli fiziksel hastalıklara takiyordum kanser,lupus,tetanoz vs gibi.ama en son internette gene birsey arastirirken şizofrene denk geldim.Ben seneler once gene takmistim bu hastaliga.Belirtilerini yasiyordum.Bir kere bir foruma girmiştim birisi adının seslenildigi fısıltı sesleri duydugunu yazmisti ve sonra aynısı ben de de olmaya basladi anlam veremedim.Psikologa gidiyordum o dönem kendisi öyle bir durumun olmadigini söyledi.Sonra gecmisti.ama şimdi gene basladi böyle fısıltı sesleri duyuyormusum gibi oluyor halüsinasyon olabilir mi bu? Etraftaki bir sesi mi benzetiyorum kendime zorla inandırmaya mı calisiyorum diye bakiyorm sürekli ama gene de içimde bir şüphe var.Korkuyorum hic basina böyle bisey gelen var mi? Yaz oldugu icin sürekli de evdeyim annem hasta oldugu icin birakamiyorum kendisini.Evde oldukca daha cok artiyor.Basina böyle bisey gelen oldu mu((((((
Hoş bu devirde söylediğin şeyleri uygulamak kolay değil ama.. cunki insanların çok zorlu hayat mücadeleleri var.. ve bu mücadeleler ister istemez stres yapiyo kafaya takıp uzuluyo sürekli dusunuyi... ama buda yoruyo insan vücudunu ruhunu... Yine de elinden geldigince stres yapmamaya kafaya takmamaya caliscan isteDogru soyluyosunuz... aynen öyle oluyor psikologa basladim bugun insallah iyi gelir de iyilesirim artik![]()
Sirf uykuda olsa keşke tüm gün oluyor sanki.İnsallah dediginiz gibidir.Öyle yapicam cok saolunUykuya dalacagim vakit bana da oluyor ve ben bunu bi yerden duymadım birseylerin etkisinde kalmadım .çok gerçek ve beni korkutuyor ..bazen kavga ediyorum o sesle :) defol git ,tam zibaracagim vakit kanıma girme diye :) ama şizofren falan değilim ..
Yakınları hasta olan insanlar malesef travmaya bağlı stres bozukluguyla psikolojiden sağlam bir tokat yiyor .tedaviye başlamışsın ne güzel ..düşünme ,yalnız kalma, kalmak zorundaysan da sürekli birşeyler le ilgilen ... zihnini meşgul et ,kandır onu :)
Aynen öyle ama işte hayatın kendisi bu kadar zorken bir de artidan takıntın olması hayatı daha zor kılıyor bunlardan kurtulmak lazimHoş bu devirde söylediğin şeyleri uygulamak kolay değil ama.. cunki insanların çok zorlu hayat mücadeleleri var.. ve bu mücadeleler ister istemez stres yapiyo kafaya takıp uzuluyo sürekli dusunuyi... ama buda yoruyo insan vücudunu ruhunu... Yine de elinden geldigince stres yapmamaya kafaya takmamaya caliscan iste
Aynen canım yaşın kaç, mücadelen ne kadar zorlu, sırtına yuklendigin sorumluluklar ne derece ağır bilmeden ille de takma diyemem.. Çünkü herkesin yükü farklı.. sen yinede elinden geldiğince güzel şeyler düşünmeye bak...Aynen öyle ama işte hayatın kendisi bu kadar zorken bir de artidan takıntın olması hayatı daha zor kılıyor bunlardan kurtulmak lazim
Ama bir yerlerden duyup yada okuyup etkilendiğini söylüyorsun. Doğal akışa müdahale değil bu ,zayıf psikolojinin sana oyunu . Yüreğini ferah tut ,tedaviyle aşacaksın. .Sirf uykuda olsa keşke tüm gün oluyor sanki.İnsallah dediginiz gibidir.Öyle yapicam cok saolun
Belirtilerden bahsetmesekKesin bilgi değil yaymayalım ama bildiğim kadarıyla şizofrenler öyle fısır fısır anlaşılmaz sesler duymuyorlar. Gaipten sesler, günlük hayatta karşılaşılan normal işaretler vs. Yoluyla net mesajlar aldıkları sanrısına kapılıyorlar.
Ayni sorun bendede var.. yaygin anksiyete + donem donem cok agir okb'ler.. bi ara bende takmistim bu rahatsizliga, cok kotu olmustum neyseki doktorum oyle bisey yok dedi.. kafaniza taktiginiz icin oluyor..Arkadaşlar merhaba 21 yasindayim.Okb ve cok fazla olmasa da sosyal anksiyete sorunum var.Son zamanlarda sürekli fiziksel hastalıklara takiyordum kanser,lupus,tetanoz vs gibi.ama en son internette gene birsey arastirirken şizofrene denk geldim.Ben seneler once gene takmistim bu hastaliga.Belirtilerini yasiyordum.Bir kere bir foruma girmiştim birisi adının seslenildigi fısıltı sesleri duydugunu yazmisti ve sonra aynısı ben de de olmaya basladi anlam veremedim.Psikologa gidiyordum o dönem kendisi öyle bir durumun olmadigini söyledi.Sonra gecmisti.ama şimdi gene basladi böyle fısıltı sesleri duyuyormusum gibi oluyor halüsinasyon olabilir mi bu? Etraftaki bir sesi mi benzetiyorum kendime zorla inandırmaya mı calisiyorum diye bakiyorm sürekli ama gene de içimde bir şüphe var.Korkuyorum hic basina böyle bisey gelen var mi? Yaz oldugu icin sürekli de evdeyim annem hasta oldugu icin birakamiyorum kendisini.Evde oldukca daha cok artiyor.Basina böyle bisey gelen oldu mu((((((
Belirtilerden bahsetmesekya ben erken belirtileri olan bölgesinden okudum ergenliklerinde böyle olur sonra ilerlermiş diye her neyse artik
![]()
Yani öyle olsa iyi hissederim herhalde ama belirtilerden bahsettigi an pek iyi hissetmem herhalde diye düşünüyorum ondan ne öğrensem ben de de oluyor cunku ben de şaşırdım napicagimi gidip doktora sorsam oyle teşhis koyucak diye içim içimi yiyoÇok haklısın, belki rahatlatır diye düşünmüştüm şizofren olmadığını bilmek ama etkileyebileceğini düşünemedim seni. Şöyle bir önerim var mesela aids fobisi olan insanlar gerçekten hiv+ olan insanlarla iletişim kurunca rahatlıyorlar. Sende şizofreni derneklerinden birini arayıp bilgi alsan, şizofreniye sahip kişilerin son derece işlevsel ve normal bir yaşam sürdürebildiklerini dinlesen daha iyi hisseder misin?