Şizofreni korkusu yasayan var mi :(((((((((

loveyourselff

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2016
971
261
33
28
Arkadaşlar merhaba 21 yasindayim.Okb ve cok fazla olmasa da sosyal anksiyete sorunum var.Son zamanlarda sürekli fiziksel hastalıklara takiyordum kanser,lupus,tetanoz vs gibi.ama en son internette gene birsey arastirirken şizofrene denk geldim.Ben seneler once gene takmistim bu hastaliga.Belirtilerini yasiyordum.Bir kere bir foruma girmiştim birisi adının seslenildigi fısıltı sesleri duydugunu yazmisti ve sonra aynısı ben de de olmaya basladi anlam veremedim.Psikologa gidiyordum o dönem kendisi öyle bir durumun olmadigini söyledi.Sonra gecmisti.ama şimdi gene basladi böyle fısıltı sesleri duyuyormusum gibi oluyor halüsinasyon olabilir mi bu? Etraftaki bir sesi mi benzetiyorum kendime zorla inandırmaya mı calisiyorum diye bakiyorm sürekli ama gene de içimde bir şüphe var.Korkuyorum hic basina böyle bisey gelen var mi? Yaz oldugu icin sürekli de evdeyim annem hasta oldugu icin birakamiyorum kendisini.Evde oldukca daha cok artiyor.Basina böyle bisey gelen oldu mu ((((((

Size kaç kere psikologa gitmeniz gerektiğini, gittiğiniz psikologla uyuşamadıysanız başkasına gitmenizi, tedavinizi devam ettirmeniz gerektiğinizi yazdım. Alanda bilgisi olan biri olarak yazdım hatta. Hala neden kendinize eziyet çektiriyorsunuz? Sizin gibi başkaları olsa dahi bu yaşadıklarınızın anormal olduğu ve tedavi görmeniz gerektiği gerçeğini değiştirmiyor. Kısa yolu seçeceğinize sonu olmayan bir şekilde çıkmaz yola giriyorsunuz. Tedavinizi olun, rahat edin.

Sizi dinledim gittim bugun klinik psikologa.Anlattim hastalik korkum ve cekingenligim oldugunu ama ayrıntıya girmedim bugun.Kendisi benimle ilgili ön bilgiler aldi.Birdahaki gittigimde terapiye baslayacagiz.ama bu aklimda kaldi sormak istedim buraya

Bu kadar bilinçli şizofren olmaz merak etme.

Annem hasta demişsin stresli olmalısın. Stres sinir sistemini bozar. Psikoloğa devam etmeni öneririm. O sana yol gösterir.
Cok stresliyim öyle böyle degil.Ama yinede olmaması lazim böyle seyler ya gittim psikologa bugun ama bu konuyu acmadim genel bilgilerimi verdim. Cok korkuyorum ya (

Sizin probleminiz bu değil ki. Yani bugün şizofreni dersiniz, yarın başka bir hastalığın belirtilerini okur o belirtileri hisseder, o hastalığa kafayı takarsınız. Durumunuzun daha genel ele alınması gerekiyor.

Yok yani hastalıklata takiyorum okuduklarımın belirtilerini yasiyorum diye özellikle belirttim kendisine yazdi dediklerimi baya.okul durumumu konustuk baya bide sunum yapamadigim icin

Yok yani hastalıklata takiyorum okuduklarımın belirtilerini yasiyorum diye özellikle belirttim kendisine yazdi dediklerimi baya.okul durumumu konustuk baya bide sunum yapamadigim icin

En çok hayatınızda sıkıntı yaratan şeyler nelerse sıraya koyarak ele alır psikologunuz. Başta ön görüşme yapması lazım ki hakkınızda iyice bilgi alıp ona göre bir plan oluşturabilsin. Doğru olanı yapmış.

Haklisiniz mesela bir hastaligin belirtisi ağrı mı ağrı hissediyorum bunu o kadar takmiyordum ama fısıltı olunca acaba cidden oyle mi oldum diye korktum
Bende de vardi bir donem aynisi biliyorum hastalik hastasi olmustum :) bir donem sonra sikildim sanirim kendiliginden gecti kasvetli dusunceler rahat birak kendin, beynini. Destek at tabiki. Mutlu hissedecegin seylerle ugras.

Aynen beni ilk buraya getiren nedeni sordu ailemi sordu nasıl olduklarını falan bide terapiden beklentilerimi sordu dediklerimi yazdi hep ama bugun soramadim bu aklimdakini

Aynen beni ilk buraya getiren nedeni sordu ailemi sordu nasıl olduklarını falan bide terapiden beklentilerimi sordu dediklerimi yazdi hep ama bugun soramadim bu aklimdakini

Sonraki seanslarınızda sorarsınız. :) Aklınızda olan soruları not alıp öyle gidin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…