Şizofreni başlangıcı olabilirmi ?

nezii

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Mart 2015
5
1
28
Kendi kendime konuşma gibi bir problemim var uzun zamandır. Kendimle konuştuğum söylenemez aslında şöyle açıklayayım 2 yıl önce erkek arkadaşımla ayrıldık ve ondan sonra hayatıma kimse girmedi. Ayrıldığımızdan beri (daha öncede oluyordu ama bu sıklıkta değil) kendi kendime konuşuyorum mesela evde yalnızken salonda oturup sanki karşımda ayrıldığım erkek arkadaşım varmış gibi konuşuyorum daha çok ona söylemeye fırsat bulamadığım şeyleri söylüyorum .küçüklüğümden beri çok hayal kuran bir insanım ve başta bu konuşma hali beni rahatlatıyordu fakat şimdilerde ruhsal bir bozukluğum mu var diye düşündürüyor. Sadece buda değil müzik dinlerken de çeşitli hayaller kurup sanki yaşıyorum. İnternet de bazı sitelerde bu kendi kendine konuşma meselesi normal ve herkeste olan bir şey olarak söyleniyor. kendimi bu şekilde rahatlamış hissediyorum gündelik sıkıntılardan uzaklaşıyorum . Bana yardımcı olur musunuz ?

Benim soyle bir durumum vardi.kardesimle ve esiyle 1.5yil kus kaldim.cok zoruma giden seyler oldu.kafamin icinde sessizce onlarla tartisip dururdum saatlerce.uzun zaman devam etti bu.psikiyatriste bunu da anlatmistim ama ciddi bir sey llsa ozellikle dikkate alirdi.depresyon geciriyordum doktoruma gore.seninki boyle birseymi?

normal bence...bunları yapmayan yoktur hayatında...
deşarj olmanın yolunu bu şekilde bulmuşsun

Bence mutlaka bir psikiyatriye danış bu durumunu, önce yalnızken kendi kendine konuşurak başlarsın sonra ilerletir başkaları varken de kendi kendine konuşursun farkında olmadan , deli muamelesi görürsün şizofreni daha ağır tabir ama bu durumda ruhsal soruna işaret bence, hayal kurmak kötü değil ama onunda fazlası zarardır.

Kim yapmiyoki bunu. Bende konuşuyorum oyle

Senin durum bende de var.O başkasıyla birlikte olmasına rağmen sanki benim sevgilimmiş gibi hayal kurup konuşuyorum.Tek bende var sanırdım ama öyle değilmiş.Çok kötü bir şey ya...

Ben de cok cok sinir oldugumda ve soyleyemedigimde yapardim yaparim. Sıklıkla dedigine gelince, demekki bu aralar sıklıkla sinir oluyorsun

Senin durum bende de var.O başkasıyla birlikte olmasına rağmen sanki benim sevgilimmiş gibi hayal kurup konuşuyorum.Tek bende var sanırdım ama öyle değilmiş.Çok kötü bir şey ya...

Bende sadece bende var sanıyordum seninle aynı durumu yaşıyormuşuz :)

Bende yapıyorum buna benzer şeyler. Bence önemli bişey değildir ama doktora görünmekte fayda var

Kafamın içinde değil baya oturup konuşuyorum yani gerekirse mimik hareketleri bile yapıyorum ama tartışma biçiminde oluyor hep sanırım sindiremedim henüz ayrılığı .

Şizofrenide hasta kendi kendiyle konuşurken rahatlamaz aksine savaşır. Ve kendi kendine konuştuğunun farkında olmaz Var ettiği dünyadan şüphesi olmaz kendinden endişelenmene gerek yok bence.

İnsan psikolojisi... beynimizin cok aptal bi yani var gercekle fantaziyi ayirt edemiyo tam.. sen gercekte icinde kalmislari bu sekilde disa vurup yasanmis gibi hissedyosun bi nebze iyi geliyo.. bi sure idare ediyo ama sonra yine hazimszlik ve tekrar senaryo..:) ben gecmiste ne kavgalar verdim hatta olaylari bambaska sekilde gelistip yasadigim haksizligi alinan gunahimi ona yasattm burnundan fitil fitil getrdim filan..bnm de cocukkenden beri hayalci bi yengec yanim var.. hayal kurma performansm iyidr baya:))

Son düzenleme:
Bende sadece bende var sanıyordum seninle aynı durumu yaşıyormuşuz :)

Yalnız olmadığını bilmek insanı rahatlatıyor :) Tez zamanda kurtuluruz inşallah çünkü bize zarar.Alışkanlıktan hep onu hayal ediyoruz.Benim de ondan sonra kimse girmedi hayatıma tamamen biteli 1 sene oldu.Benim artık beynime yerleşmiş bu davranış büyük ihtimalle sende de öyle.İster istemez sevgilinmiş gibi hayal kuruyor, kendi kendine konuşuyorsun.

şarkı söylerken kendimi kaptırıp birşey hayal edip ben yaşıyor muşum gibi banada oluyor evet
komik yani saçma bazende çok bunaldığımda falan kendi kendime konuştuğumu hatırlıyorum.. eğer bu sürekli devam ediyorsa doktora bir sorabilirsin bence
Sanırım ilişkinizin bittiğini kendinize kabullendiremediğiniz için böyle olmuş.. inşaAllah en kısa zamanda düzelirsiniz..

ben cok daraldım soyledıgım seylerı bazıları anlamıyor dıye bır kaç kısıye sınırlenmiştim
ve bır arkadasım bana ' kendı kendıne konusuyo musun sen ' dedi..neden dedım konus bence kendını ıyı hıssettırır
bak dene ne guzel olucak goruceksın falan dedı..rahatlatır ıcını boşaltır kafanı dınlersın dedı..hee dedım benım yaptıgım normalmiş demek kı devam

insanlar bazen anlatıcak kişi bulamadığında da kendisiyle dertleşebilir bence hiç olmazsa söylemiş olur rahatlar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…