• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizin de eşleriniz böyle mi?

Mihmandar_34

Rabbime şükür 🤲
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2012
5.761
5.078
198
35
Günaydın kızlar.
Eşinizin ailesinin evine gidince orda kv mutfağa girince siz de arkasından iş yapmak için "gönüllü" olarak gidiyor musunuz? Evlendiğimden beri hep yardım ettim kv yemek yaptıysa bulaşıkları ben yıkadım kahveyi salatayı ben yaptım sofrayi ben kurup kaldirdim. Genelde kv yemeği yapmış oluyordu . Eşim de bunu fırsat bilip kp ve kaynimla hep dışarı çıktılar beni bırakıp. Ya kahveye gidip takıldı ya da bahçede. Bazen başka bir ilçeye kadar bile gittiler. Isler bittikten sonra ben hep kv ile oturdum sohbet ettim onun gelmesini bekledim. Ben de artık bunun olmasını istemiyorum. Esimle gitmisim eşimin de orda olmasını istiyorum. Beraber olmak birlikte paylasim yapmak istiyorum. Kv ile tüm gün onları niye bekleyeyim ki? Onun da ailesinin yanına gitmesi demek bağ bahçe kahve gezmesi demek. Bu durumdan rahatsizim. Nasıl davranmam gerek? Sizden yardim istiyorum... Mutfağa girmemek , misafir gibi gidip gelmek çözüm olabilir mi sizce?

Ben de yeni evliyken hiç hoşlanmazdım kv ile saatlerce oturmaktan. Eşim o tarafı gezmek için gitmezdi ama bir şey çıkınca "sen annemle otur ben gelirim çıkarız" derdi.

Kv de çok konuşmaz. Konuşursa da geçmişindeki olumsuzlukları açardı.
2-3 gitmeden sonra eşime "gidersek seninle birlikte kalkar eve geçerim annenle oturmam enerjimi emiyor" derdim. Bir şekilde tek kaldıysak biraz oturur "dışarıda işim var" deyip kalkardım. Hür irademle davranmayı öğrendim :)

Sonra sonra çocuk falan olunca bu yeni evli triplerimiz de bitti işte.
Şimdi kafam daha rahat. Kim nereye gitmiş çok takmıyorum..

Ne kadarlık evlisiniz?

Genelde ben gittiğim her yerde, sadece kayınvalidemin evinde değil (ki artık gitmiyorum evine o ayrı konu) kalkar yardım ederim.
İster yemekleri ısıtmak olsun, ister sofraya tabak çanak koymak olsun, ister salata yapmak olsun.
Bu bence her misafirin ev sahibine göstermesi gereken bir destektir.
Sofra kaldırılınca da, gerek makinaya dizmişimdir, gerek ortalığını toparlamışımdır.
Neticede kendi annemin evine de gittiğimde aynı şekilde davranıyorum.

esergry esergry dediği gibi, kendi hür iradenizle de davranmayı öğrenmeniz gerekiyor.
Belli ki yeni evlisiniz, ancak zaman geçtikçe bütün bunlar değişecek.
Bir de tabii ki kayınvalideniz ile yalnız bırakılmaktan hoşnut değilseniz bunu eşinize anlatmanız gerek.
Siz de kendi ailevi ortamınızda onu yalnız bırakıp gitmiyorsunuzdur herhalde, o yüzden eşinizin de bu anlamda hassasiyet göstermesi gerekir.
Fakat konuşmadan, eşinize duygularınızı paylaşmadan bunu sağlayamazsınız.

Kv harici herkesin mutfağına isterse yardım amaçlı girerim ..
Onun dışında eşim benı yalnız bırakıp biryere gidemez .
Kv anlaşamadığımı bilir çünkü ..
bizi yalnız bırakmaya kimse cesaret edemez :D

Ne kadarlık evlisiniz?

Genelde ben gittiğim her yerde, sadece kayınvalidemin evinde değil (ki artık gitmiyorum evine o ayrı konu) kalkar yardım ederim.
İster yemekleri ısıtmak olsun, ister sofraya tabak çanak koymak olsun, ister salata yapmak olsun.
Sofra kaldırılınca da, gerek makinaya dizmişimdir, gerek ortalığını toparlamışımdır.

esergry esergry dediği gibi, kendi hür iradenizle de davranmayı öğrenmeniz gerekiyor.
Bir de tabii ki kayınvalideniz ile yalnız bırakılmaktan hoşnut değilseniz bunu eşinize anlatmanız gerek.
Siz de kendi ailevi ortamınızda onu yalnız bırakıp gitmiyorsunuzdur herhalde, o yüzden eşinizin de bu anlamda hassasiyet göstermesi gerekir.
Üçbuçuk senedir evliyiz. Ve bunu sürekli söylemişimdir. Ben seni kendi ailemin yanında tek bırakmıyorsam senin de bunu yapmanı istemiyorum diye. Benim tek başıma dışarı çıkma imkanıda yok. Kv kp köyde yaşıyor. Mecburen oturmak zorunda kalıyorum yani. Çocuk da olunca.. onun ise söylediği deşarj olmak istiyormuş köye gidince. Iyi de ben bunalıyorum bu sefer. Asla anlaşamıyoruz bu konuda. Yine bildiğini yapıyor.

Üçbuçuk senedir evliyiz. Ve bunu sürekli söylemişimdir. Ben seni kendi ailemin yanında tek bırakmıyorsam senin de bunu yapmanı istemiyorum diye. Benim tek başıma dışarı çıkma imkanıda yok. Kv kp köyde yaşıyor. Mecburen oturmak zorunda kalıyorum yani. Çocuk da olunca.. onun ise söylediği deşarj olmak istiyormuş köye gidince. Iyi de ben bunalıyorum bu sefer. Asla anlaşamıyoruz bu konuda. Yine bildiğini yapıyor.

Eğer gerçekten bunalıyorsanız, eşiniz de bu durumunuza kayıtsız kalıyorsa, bir dahaki ziyaretinizde sizin gitmeyeceğinizi söyleyebilirsiniz.
Ne kadar sıklıkla ziyaret ediyorsunuz ki?
Köy dediğinize göre, her daim gitme imkanınız olmuyordur diye düşünüyorum.

Ne kadarlık evlisiniz?

Bak şimdi hatırladım azıcık sinirlendim :) Bu yalnız bırakıp gitme işini bir defa da kuzeninin evinde yaptı. Kuzen çocuğunun doğumgünü kutlandı. Ben artık yarım saate kalkarız diye düşünürken başka kuzeninin eşinin fikriyle bir yere gittiler. Yine "sen otur takıl biz geleceğiz" diye. Ortak hobileriyle ilgili sık takıldıkları bir yer. Kalabalıkta tepki göstermeyeceğimi biliyor.
Aklınca beni kaynaştıracak. 1 saat sonra falan geldi eve geçtik. Baya söylendim "ben seni ailemle bırakıp kardeşlerimle çıktım mı? Biraz empati yap. Neden bana emrivaki yapıyorsun?" diye..
Haklısın vs dedi kapandı gitti.
Şimdiki aklım keşke çıkıp eve gitseydin neden bekledin ki diyor mesela..

Erkekler ince düşünemez pek. Empati hiç işlerine gelmeyen bir konu.

Bu arada konu sahibi ben de yemeğe, sofra kaldırmaya kimin evi olursa olsun yardım ederim. Nezaket kuralıdır bu. Eşim de kalkar getir götür yapar..

gidilen evde yardım etmek kim olursa olsun gerekli bence. ev sahibi sizin için yemek yapmış,

arkasından sofra kursun, bulaşık yıkasın, cay servisi yapsın... her şeyi yüklemek insafsızlık olur...

da anlayamadığım kayınvalideye yardım etmemeniz eşinizi evde tam olarak nasıl tutacak?

bir de ziyaret sıklığınız çok değilse idare edilebilir bir durum. yanınıza el işi vs getirin, kayınvalide ile otururken onu yaparsınız.

Bir benim eşim numunelik sanırım.
Hakkını ödeyemem bu konularda, beni hiç yalnız bırakmışlığı yok.
Hamd olsun.

Bir seferinde ben ondan rica etmiştim "ya hayatım hazır buraya geldik, çocukları bırakıp bir dışarı çıksak mı, bir anneni yokla bakalım" demişliğim var.
Çocukları uyutup eşim ile birlikte çıkmışlığımız çoktur.
Sebebi de kayınvalidem merkezi bir yerde oturuyor, alınacak edecek vs. birşey olduğu zaman (hem de çaktırmadan gezmek :-)) çevrede çok yer var yürüme mesafesinde.
Hem de çocukları idare edebildiğinden arada yapardık böyle.

Ama dediğim gibi, çok uzun zamandır ben kayınvalideme gitmediğim için, artık bu konular bizim mevzumuz olmaktan çıktı.

Açık açık konuşun diyeceğim de zaten konuşmuşsunuz, işe yaramamış. O zaman bir süre gitmeyin. O deşarj olacak diye, sizi germenin alemi yok, bencillik bu.

Yardım meselesine gelince, tabi ki yardım ederim eşimin annesine. Ama onların aile yapısı farklı. Kimse yan gelip yatmaz. Yemek hazırlanacaksa eşimin babası da eşim de mutfaktadır.

Bizim daireler dip dibe zaten. Beraber gidiyoruz kalkacağı bir yer olmuyor. Önceden evine her gittiğimde bizden önce olan bulaşıklarını yıkardım, mutfağını toplardım. Bizim yediğimiz içtiğimiz şeyleri se aynı şekilde. Yemek yapmadıysa eğer beraber yapardık, hazırlardık hatta o beni bırakıp içerde otururdu. Ben evde bir şeyin yerini aradığımda söylemez kendi bulsun derdi. Neler neler... büyük tartışmalar sonrası eşimle girip eşimle çıkıyorum önceden kahve içelim der tek giderdim, iş çıkışları uğrardım 5-10 dk. Şimdi gittiğimde eski bulaşıkları varsa hayatta el sürmüyorum kendi yediğim içtiğim iki fincansa onları da diğerlerinin yanına bırakıyorum yok daha çok şeyse hepsini au geçirip makineye diziyorum.

Aile dinamiginize bagli. Bizde kv tek basina is yapmaz,evde insan cok onlar yapar ve gelini mutfaga sokmazlar,cayi kahvesi ayagina gelir. Ama sizde kv hizmet ediyorsa sizin de ucundan tutmaniz gerekebilir. En azindan yasina hurmeten

Eğer çıkıp eve gitme şansınız yoksa esinizde sizinle otrmuyorsa benn olsam ya onunla çıkarım köyü gezerim yada hiç gitmem kv ye ne anlıyor bu erkekler kahveden yada kapının önünde ayrıca bi erkek muhabbeti kurmaktan her erkekte vardır bu bizimkilerde bayramlarda aile apartmanlari var oraya gidince diğer amca cocuklarida gelmiş oluyor eşim hadi sen çık biz bi sigara içip gelelim diyor diğer gelinler cikiyorlar ben çıkmıyorum yanında duruyorum muhabbet lerinede atliyorum önce amca oğulları sasiriyordu şimdi onlarda alisti sizde kahveye gidin esinizle bidaha gidemz

Eğer gerçekten bunalıyorsanız, eşiniz de bu durumunuza kayıtsız kalıyorsa, bir dahaki ziyaretinizde sizin gitmeyeceğinizi söyleyebilirsiniz.
Ne kadar sıklıkla ziyaret ediyorsunuz ki?
Köy dediğinize göre, her daim gitme imkanınız olmuyordur diye düşünüyorum.
Iki haftada bir.
Ben böyle yaparsa gitmeyeceğimi de söyledim. O da yalniz gitmeye kalktı. Bunu ben asla istemem. Bir aile kurduysak beraber hareket edilmeli. Az da durulsa benimle gitmeli diye düşünüyorum. Bir de ben gitmezsem gizli saklı iş çevirebilir ailesi ile diye istemiyorum. Çünkü tek başlarına konuşma huyları çok fazla ailecek. Nasıl olsa anlasamiyorum diyip "beni anneme bırak hayatım sen de köye git dönerken beni alırsın" demek onun ekmeğine yağ bal sürmem demek:)

Iki haftada bir.
Ben böyle yaparsa gitmeyeceğimi de söyledim. O da yalniz gitmeye kalktı. Bunu ben asla istemem. Bir aile kurduysak beraber hareket edilmeli. Az da durulsa benimle gitmeli diye düşünüyorum. Bir de ben gitmezsem gizli saklı iş çevirebilir ailesi ile diye istemiyorum. Çünkü tek başlarına konuşma huyları çok fazla ailecek. Nasıl olsa anlasamiyorum diyip "beni anneme bırak hayatım sen de köye git dönerken beni alırsın" demek onun ekmeğine yağ bal sürmem demek:)
Zaten iki haftada 1 anca gidiomussunuz nedir ki bu kadar sıkmaniz ayrıca senin gitmemenide kabul etmiş yani adam sürekli sizinle nefes alsın istiyorsunuz ama onunda ihtiyacı vardır ya yalnız kalmaya

Günaydın kızlar.
Eşinizin ailesinin evine gidince orda kv mutfağa girince siz de arkasından iş yapmak için "gönüllü" olarak gidiyor musunuz? Evlendiğimden beri hep yardım ettim kv yemek yaptıysa bulaşıkları ben yıkadım kahveyi salatayı ben yaptım sofrayi ben kurup kaldirdim. Genelde kv yemeği yapmış oluyordu . Eşim de bunu fırsat bilip kp ve kaynimla hep dışarı çıktılar beni bırakıp. Ya kahveye gidip takıldı ya da bahçede. Bazen başka bir ilçeye kadar bile gittiler. Isler bittikten sonra ben hep kv ile oturdum sohbet ettim onun gelmesini bekledim. Ben de artık bunun olmasını istemiyorum. Esimle gitmisim eşimin de orda olmasını istiyorum. Beraber olmak birlikte paylasim yapmak istiyorum. Kv ile tüm gün onları niye bekleyeyim ki? Onun da ailesinin yanına gitmesi demek bağ bahçe kahve gezmesi demek. Bu durumdan rahatsizim. Nasıl davranmam gerek? Sizden yardim istiyorum... Mutfağa girmemek , misafir gibi gidip gelmek çözüm olabilir mi sizce?

Evet böyle yapıyordu
Bi sürü kere söyledim biraz düzeldi.
Ben seni babamla bırakıp gidiyo muyum dedim anladı sonunda

Zaten iki haftada 1 anca gidiomussunuz nedir ki bu kadar sıkmaniz ayrıca senin gitmemenide kabul etmiş yani adam sürekli sizinle nefes alsın istiyorsunuz ama onunda ihtiyacı vardır ya yalnız kalmaya
Istersen benim aileme ayda bir gidelim onu tek başına bırakıp annemle kardeşimle dışarı çıkma huyum yoktur. Onlar erkek egemenliği istiyorlar. Biz de evde oturup patik örelim onlara.

Kesinlikle haklisin.mesela bazen esimle kendi aileme gideriz baska bir plani olabiliyor onceden esimin biraz birlikte oturup ordan baska bir yere gecebiliyor esim her zaman degil tabi.

Back