• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sizin de böyle bı adetiniz var mı?

seher ulak

Üye
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2022
17
3
6
28
Kizlar ben 1 senelik evliyim düğünde kaynanamın dayısı bize çeyrek takmış kaynanamgil onlara bişe takmamis yani karşılıksız takılan bı çeyrek simdide bize aldiyorlar çeyreği sizin de böyle bı adetiniz var mı ve bizim aldığımız çeyreği yakacaklar kendileri bişe almaya aklar eşime bunu söylediğimde bizim takmamiz gerektiğini söylüyor bı bilgi verirmisiniz acaba

O zaman düğünde takılanların hepsini biz geri takalım ömür boyu borç bataginin içinde gezelim 🤭🤭

Takıları aldıysanız evet siz takacaksınız. Alınan verilince de borca girip eksiye düşmezsiniz dümdüz bir matematik hesabı :) Soru sormuşsunuz cevap verdik madem görüşünüz sabit neden sordunuz?

O zaman düğünde takılanların hepsini biz geri takalım ömür boyu borç bataginin içinde gezelim 🤭🤭
Sizin düğününüzde kaç kişi size takı taktı her biri borç batağına giriyor sırf sizin borcunuz olmasın giderleri karşılayın diye belki de karşılığını vermeyeceğinizi söyleseydiniz, bilselerde kimse size takı takmayacaktı ki eminim takmazlardı da anne babanız hariç :) Beni yanlış anlamayın lütfen ama niye size takı taksınlar borç batağına girsinler ki geri alamadıktan sonra? Herkes düğününde takılsın istiyor doğal olarakta bunlar karşılıklı olabiliyor :)

Kizlar ben 1 senelik evliyim düğünde kaynanamın dayısı bize çeyrek takmış kaynanamgil onlara bişe takmamis yani karşılıksız takılan bı çeyrek simdide bize aldiyorlar çeyreği sizin de böyle bı adetiniz var mı ve bizim aldığımız çeyreği yakacaklar kendileri bişe almaya aklar eşime bunu söylediğimde bizim takmamiz gerektiğini söylüyor bı bilgi verirmisiniz acaba
Çeyreği siz alıp harcadıysanız alın verin eğer siz harcamadıysanız kv niz aldıysa onlar alacaklar

Düğünde takılan altın meselelerini anlayamıyorum, aklımı Allah'a emanet ediyorum. 2-3 hafta önce Trakya'dan bir haber vardı; önceki düğünde yarım takılmış fakat bunlar çeyrek takınca tartışma çıkmış. Galiba birisi teyzesi olmak üzere iki kişi ölmüştü.

Bizde takı asla karşılıklı değildir. Amcam düğünde bana çok değerli bir bilezik taktı. Kızı evlense ancak 3-5 bin liralık bir şey takabilir babam.
Ancak eşimin ailesinde öyle karşılıklı. Hatta bana takılan bileziğin içine eşimin amcası adını soyadını yazan bir kağıt yapıştırmış. Pek görüşmezler. Geldim borcumu ödedim anlamındaymış. Çok şaşırmıştım. İki farklı amca figürü :)))
Durumları iyiyse kendileri alsınlar. Eşimin ailesinin durumu o zaman çok iyi değildi mesela. Ben giderken götürsünler diye az bir şey çeyrek ve gram vermiştim kendi isteğimle böyle adeti öğrenince. Şuan iyiler kendileri alıyorlar bilezik ve altın borçlarını.

Ben buradaki bazı yorumlara çok şaşırdım.Gelin için elbette siz ödeyeceksiniz denmesine.Şimdi öncelikle takılan takıya (belki eskiden öyle değildi bilmiyorum) genelde herkes bir şekilde adını yazar.Bu takının (ne kadar karşılığı olmaz dense de artık oluyor) karşılığını takan ana babadır.Takılar yeni evlilere verilir.Ben dahil tüm çevremizde geçerli olan budur. Tüm arkadaş eş dost takılarını kızımız ya da oğlumuza verdik.Artık ne yapacaklarına onlar karar verir.Bizlerde zamanı geldiğinde takı takanların çocukları evlendiğinde onlara takılarını taktık veya takacağız.Sorumluluk büyüklerde anlayacağınız.Bizlerde adet budur.
Şunu da yazayım elbette mutlaka karşılığı tam olmayabilir.Bu birazda güç imkan meselesi

Sizi takı takacak kadar yakını oşarak gören birine karşı takı takmamak görgüzüsüzlük bence. Çeyrek olmaz gram olur ama illa bir şeyler takılır. ( kayın aileniz takılara zorla el koymadıysa eğer)

Back