- 29 Eylül 2022
- 17
- 3
- 6
- 28
- Konu Sahibi seher ulak
-
Getirdigi ceyregi goturun?Kvde neden taksinki?Kizlar ben 1 senelik evliyim düğünde kaynanamın dayısı bize çeyrek takmış kaynanamgil onlara bişe takmamis yani karşılıksız takılan bı çeyrek simdide bize aldiyorlar çeyreği sizin de böyle bı adetiniz var mı ve bizim aldığımız çeyreği yakacaklar kendileri bişe almaya aklar eşime bunu söylediğimde bizim takmamiz gerektiğini söylüyor bı bilgi verirmisiniz acaba
Evet bizde de bütün altınları biz ödedik hatta sakladıklarimiz oldu evlenen olunca onu verdik bizde de altın olduncturKizlar ben 1 senelik evliyim düğünde kaynanamın dayısı bize çeyrek takmış kaynanamgil onlara bişe takmamis yani karşılıksız takılan bı çeyrek simdide bize aldiyorlar çeyreği sizin de böyle bı adetiniz var mı ve bizim aldığımız çeyreği yakacaklar kendileri bişe almaya aklar eşime bunu söylediğimde bizim takmamiz gerektiğini söylüyor bı bilgi verirmisiniz acaba
Oldum olası saçma bulduğum bi durum anneme lise zamanlarımda '' ne saçma gelenekler ileride sana geri vermezse ne olacak '' dediğimde '' öyle bi şey yok herkes mutlaka veriyor '' demişti şimdi afedersin mal gibi kaldı öyleKizlar ben 1 senelik evliyim düğünde kaynanamın dayısı bize çeyrek takmış kaynanamgil onlara bişe takmamis yani karşılıksız takılan bı çeyrek simdide bize aldiyorlar çeyreği sizin de böyle bı adetiniz var mı ve bizim aldığımız çeyreği yakacaklar kendileri bişe almaya aklar eşime bunu söylediğimde bizim takmamiz gerektiğini söylüyor bı bilgi verirmisiniz acaba
Eee düğünde takılanları siz kullandınız ve size getiriliyor.Niye kayinvalideniz ödesin ki?Kizlar ben 1 senelik evliyim düğünde kaynanamın dayısı bize çeyrek takmış kaynanamgil onlara bişe takmamis yani karşılıksız takılan bı çeyrek simdide bize aldiyorlar çeyreği sizin de böyle bı adetiniz var mı ve bizim aldığımız çeyreği yakacaklar kendileri bişe almaya aklar eşime bunu söylediğimde bizim takmamiz gerektiğini söylüyor bı bilgi verirmisiniz acaba
Maddi imkanları el vermiyor değil veriyor da bilmiyorum günahlarını da almak istemiyorum İstanbul'da olacakmış düğün biz gidemiyoruz kayınvalidemgil gidiyor ve takı filan almamışlar ( maddi imkanları kötü olsa yeni gelecek geline 100 milyarlık bilezik takılmaz bence ) bilmiyorum artık bizde öyle bişe yoktur yani ki çevreme de sordum sizi kullaniyorlar dediler ilerde ki düğünler için de size söyleyip size aldiracaklar altınları diye söylediler bilmiyorum eşime anlatıyorum tartışma konusu oluyor bizim de maddi durumumuz o kadar iyi değil yüzüğünü verdim o çeyreği alabilmek içinTaki bizde hediyedir. Karslikli "al gülüm, ver gülüm" meselesi degil. Kendi siralarini savup topu size atmalari gereksiz. Ama belki maddi imkanlari da el vermiyor.
Sonuçta düğünde takılan altınlar gelinin olur ve sonuçta oğlan evlendiriliyor takıları tekrardan diğerlerine ben geri taksam o zaman ne anlamı var ki takılan takıların sonuçta bı destek amaçlı takılıyor onlarEee düğünde takılanları siz kullandınız ve size getiriliyor.Niye kayinvalideniz ödesin ki?
Yok artık 100 milyarlık bilezik takan birinin maddi imkanı kötü değil zengindir derim benMaddi imkanları el vermiyor değil veriyor da bilmiyorum günahlarını da almak istemiyorum İstanbul'da olacakmış düğün biz gidemiyoruz kayınvalidemgil gidiyor ve takı filan almamışlar ( maddi imkanları kötü olsa yeni gelecek geline 100 milyarlık bilezik takılmaz bence ) bilmiyorum artık bizde öyle bişe yoktur yani ki çevreme de sordum sizi kullaniyorlar dediler ilerde ki düğünler için de size söyleyip size aldiracaklar altınları diye söylediler bilmiyorum eşime anlatıyorum tartışma konusu oluyor bizim de maddi durumumuz o kadar iyi değil yüzüğünü verdim o çeyreği alabilmek için
Destek amaçlı takılıyor evet ama o an destek amaçlı takılıyor. Yani düğün, ev eşyaları, ev derken bunları yapmakta zorlanmasınlar diye anlık bir destek daha sonra o destek bulunan kişinin kızı oğlu evlendiğinde onlar için de destekte bulunuyor. Kim niye çeyrek ya da tam altını hediye taksın ki üstelik bunu taktığı kişi bi sen bir arkadaşı değil kaç kişinin düğününe gidip takıyor bu altınları ya da parayı. Hepsini hesaplayın sizce bir hediye destek için fazla değil mi? :)Sonuçta düğünde takılan altınlar gelinin olur ve sonuçta oğlan evlendiriliyor takıları tekrardan diğerlerine ben geri taksam o zaman ne anlamı var ki takılan takıların sonuçta bı destek amaçlı takılıyor onlar
O zaman düğünde takılanların hepsini biz geri takalım ömür boyu borç bataginin içinde gezelimDüğün takılarında karşılıklılık olmalı diye düşünüyorum. Neden karşılıksız takıldığını düşündünüz, özellikle belirtmişsiniz anlamadım o yüzden soruyorum. Size evlenirken çeyrek takıldıysa sizin de çeyrek takmanız olması gereken.
Kayinvalidemle aram iyi bı problemimiz yok çok şükür maddi imkana gelirsek bana düğünde takılanların bir iki mislini eltime takacaklarKaynanayla atanız nasıl1. Soru? 2. İse kaynanızın maddi durumu be durumda?
Benim de yakıyorOldum olası saçma bulduğum bi durum anneme lise zamanlarımda '' ne saçma gelenekler ileride sana geri vermezse ne olacak '' dediğimde '' öyle bi şey yok herkes mutlaka veriyor '' demişti şimdi afedersin mal gibi kaldı öyleHediye olarak verilmez bizde. Zaten takı bu kim niye hediye etsin herkes evlenirken o an ki borcunu harcını ödüyor sıra sana gelince oda takıyor. Ama artık kimse karşılığını vermiyor zaten bi iki kişiye takmıyorsun ki bunu çok fazla zararın oluyor geri almadığında. Ayrıca kaynananız kendisi alıp takmalı Allah'ım kafalar nelere çalışıyor bu kaynanalarda :) Ben takısız bi düğün istiyorum o ne taktı bu vermedi durumu olmasın. Çeyrek altın bile o kadar ki pahalı ki şuan onu hediye etmek yüreğimi yakar
"Oğlan evlendiriyor" işteSonuçta düğünde takılan altınlar gelinin olur ve sonuçta oğlan evlendiriliyor takıları tekrardan diğerlerine ben geri taksam o zaman ne anlamı var ki takılan takıların sonuçta bı destek amaçlı takılıyor onlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?