sizin de böyle bı adetiniz var mı?

seher ulak

Üye
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2022
17
3
6
28
Kizlar ben 1 senelik evliyim düğünde kaynanamın dayısı bize çeyrek takmış kaynanamgil onlara bişe takmamis yani karşılıksız takılan bı çeyrek simdide bize aldiyorlar çeyreği sizin de böyle bı adetiniz var mı ve bizim aldığımız çeyreği yakacaklar kendileri bişe almaya aklar eşime bunu söylediğimde bizim takmamiz gerektiğini söylüyor bı bilgi verirmisiniz acaba

Getirdigi ceyregi goturun?Kvde neden taksinki?

Ben düğün takılarını bi nevi borç gibi görüyorum. Hediye değil. Sen düğün yapıp büyük borca girince benim taktığım takı ile borcunu öde. Sonra bende sıra sana gelince takımı takarım gibi. Hediye falan hikaye bence. Hatta şu ekonomide orta halli insanlar o takılara bel bağlıyor düğünü yaparken.

Evet bizde de bütün altınları biz ödedik hatta sakladıklarimiz oldu evlenen olunca onu verdik bizde de altın oldunctur

Annemin defteri vardır. Kime ne taktı. Kim kardeşimin düğününde ne taktı yazar. Kardeşim evlenirken 3 çocuğuna da çeyrek taktığı halde 100 tl getirende oldu fazlasını takanda. Getirmeyenin boğazına yapışmadık. Fazla getirene de farklı şekillerde borcumuzu ödedik. Annem kardeşime gelen her takıyı vermedi benim evlenmemiş çocuğumda var onların hakkı var dedi. Saklıyor altınları zamanında veririm dedi

Oldum olası saçma bulduğum bi durum anneme lise zamanlarımda '' ne saçma gelenekler ileride sana geri vermezse ne olacak '' dediğimde '' öyle bi şey yok herkes mutlaka veriyor '' demişti şimdi afedersin mal gibi kaldı öyle Hediye olarak verilmez bizde. Zaten takı bu kim niye hediye etsin herkes evlenirken o an ki borcunu harcını ödüyor sıra sana gelince oda takıyor. Ama artık kimse karşılığını vermiyor zaten bi iki kişiye takmıyorsun ki bunu çok fazla zararın oluyor geri almadığında. Ayrıca kaynananız kendisi alıp takmalı Allah'ım kafalar nelere çalışıyor bu kaynanalarda :) Ben takısız bi düğün istiyorum o ne taktı bu vermedi durumu olmasın. Çeyrek altın bile o kadar ki pahalı ki şuan onu hediye etmek yüreğimi yakar

Eee düğünde takılanları siz kullandınız ve size getiriliyor.Niye kayinvalideniz ödesin ki?

Taki bizde hediyedir. Karslikli "al gülüm, ver gülüm" meselesi degil. Kendi siralarini savup topu size atmalari gereksiz. Ama belki maddi imkanlari da el vermiyor.
Maddi imkanları el vermiyor değil veriyor da bilmiyorum günahlarını da almak istemiyorum İstanbul'da olacakmış düğün biz gidemiyoruz kayınvalidemgil gidiyor ve takı filan almamışlar ( maddi imkanları kötü olsa yeni gelecek geline 100 milyarlık bilezik takılmaz bence ) bilmiyorum artık bizde öyle bişe yoktur yani ki çevreme de sordum sizi kullaniyorlar dediler ilerde ki düğünler için de size söyleyip size aldiracaklar altınları diye söylediler bilmiyorum eşime anlatıyorum tartışma konusu oluyor bizim de maddi durumumuz o kadar iyi değil yüzüğünü verdim o çeyreği alabilmek için

Eee düğünde takılanları siz kullandınız ve size getiriliyor.Niye kayinvalideniz ödesin ki?
Sonuçta düğünde takılan altınlar gelinin olur ve sonuçta oğlan evlendiriliyor takıları tekrardan diğerlerine ben geri taksam o zaman ne anlamı var ki takılan takıların sonuçta bı destek amaçlı takılıyor onlar

Yok artık 100 milyarlık bilezik takan birinin maddi imkanı kötü değil zengindir derim ben Bence siz almayın eşiniz ne kadar ikna olur bilmem ama ben almazdım

Destek amaçlı takılıyor evet ama o an destek amaçlı takılıyor. Yani düğün, ev eşyaları, ev derken bunları yapmakta zorlanmasınlar diye anlık bir destek daha sonra o destek bulunan kişinin kızı oğlu evlendiğinde onlar için de destekte bulunuyor. Kim niye çeyrek ya da tam altını hediye taksın ki üstelik bunu taktığı kişi bi sen bir arkadaşı değil kaç kişinin düğününe gidip takıyor bu altınları ya da parayı. Hepsini hesaplayın sizce bir hediye destek için fazla değil mi? :)

O zaman düğünde takılanların hepsini biz geri takalım ömür boyu borç bataginin içinde gezelim

Benim de yakıyor

"Oğlan evlendiriyor" işte.Size takılan tüm takıları kayinvalideniz mi geri götürmek zorunda?Diğer geline takılanları da o götürür.Ohhh kadının hayatı millete takı takmakla geçsin bundan sonra.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…