Böyle cevaplar alacağımı biliyordum5 yaşında siteye salıyorum demişiniz. Sonrası için yorum yapamayacağım. Binlerce korkunç olsılık var çocukların başına gelmesi muhtemel. ( izleseniz bile) siz de sorumluluğunuzu tam bilmiyorsunuz çocukların laf dinlememesi daha masum..
cevap basit. Salmayın!
Denedim fayda etmiyorEve geldiklerinde sizi dinlemedikleri için parka gidemeyeceklerini söyleyin ve göndermeyinde. Bi kaç gün evde dursunlar sonrasında beraber inin vakit dolunca cıkartın. Her nekadar site de olsa tek göndermeyin ayrıca
Yahu inanın öylr mükemmel anne triplernde değilim.. uzaktan çocuğa bakmak bir kol mesafesinde telefona bakmaktan çok daha tehlikeli. Düştü bür yeri kanadı, kafasını çarptı biri ters hareret yaptı. Koştu arabaların arabasına atladı hiçç birine zamanında müdehale edemezsiniz ihtimali yok. 8 yaş deseniz bir nebze anlayacağım. 5 yaşındaki çocuğunuzu sokağa 5 saat tek başına salmak doğru değil. 5 saat gözünü ayırmadan izlmek de gerçekçi değil.Böyle cevaplar alacağımı biliyordum
Pür dikkat gözüm onlar da öyle arada bakıyorum demiyorum.
Belki çocuklarıyla inen (fiziksel olarak orda ama elinde telefon olan) birçok ebeveynden bin kat dikkatle izliyorum
Yani dediğiniz gibi olsam zaten eve gelin diye de çağırmam rahatıma bakarım.
Ben 1 saat parkta dursam sıkılıyorum konu sahibi gerçekten 5 saat izliyorsa tebrik ediyorumYahu inanın öylr mükemmel anne triplernde değilim.. uzaktan çocuğa bakmak bir kol mesafesinde telefona bakmaktan çok daha tehlikeli. Düştü bür yeri kanadı, kafasını çarptı biri ters hareret yaptı. Koştu arabaların arabasına atladı hiçç birine zamanında müdehale edemezsiniz ihtimali yok. 8 yaş deseniz bir nebze anlayacağım. 5 yaşındaki çocuğunuzu sokağa 5 saat tek başına salmak doğru değil. 5 saat gözünü ayırmadan izlmek de gerçekçi değil.
sözünüzü dinlemeleri açısından da çağıracaksınız, gelemdiler mi o zaman sonraki gün sizle dahi inmeyecekler. Biraz başınız ağrır ama kararlılık çocuklara geri adım attırır.
Daima beraber inerdik o zaman da aynısı olurduYani çocuklar hep oyle dınlemıyo benim kızım üç yaşında oda yapıyo arada . mesela parka gıdıyrm bı sure oynadıktan sonra ,bes dk sonra eve gidecez dıyorum ilk bi iki kere agladı şimdi alıştı tamam der gelir maşallah . beni diblemezse parka gidemzsin diyorum iki gun ve goturmuyorm sorun olmadı hiç . bide yalnız göndermek tehlikeli olur diye düşünüyrm tabi herkes farklı düşünebilirgunluk bir saat beraber inip çıkarsanz alışırar bi süre sonra
Doğrudur tabiki ama günümüz şartlarında insanın elinden bile çocuğu kaçırmaya calışanlar var. Onun için bu tür yorumlar. Benimde iki yegenim var 4,5 3 yasında bizde de durum aynı parktan eve getiremiyoruz en son aglaya aglaya geliyolar. En son dediğim gibi evde bastan konuştuk öyle cıktık bidaha gelemezsiniz diyerek eve getirdik.Denedim fayda etmiyor
Park hemen balkonumun önünde ben de sandalyemi koyup izliyorum evet güvenli değil gibi gelebilir ama hep dipdibe de olunca dışardaki diğer çocuklara göre bana fazla bağlı olduklarını fark ettim
Zaten toplamda 5 defa indiler bu 5 defada da bezdim
Çocuğa önceden söyleyin, sonra uyarı verin, gelmezse alın getirin, ağlarsa da ağlasın, bir süre sonra alışırMerhaba herkese
Bu konuda aşırı dertliyim ne yapsam olmadı
Ceza yöntemini (mahrum bırakarak) asla ben uygulamam diyordum ona bile başvurdum faydası olmadı
İkiz kızlarım var 5yaşında sitemiz güvenlikli birkaç defadır tek başlarına iniyorlar ben de parkı gören taraftayım sürekli izliyorum onları
Neyse sorun şu ki hadi artık yeter eve gelin dediğimde gelmiyorlar asla ikna olmuyorlar
-Gelin yemek yiyeceğiz
-Gelin boyama yapacağız
….
-Gelin yoksa bi daha çıkamazsınız diyorum yok asla beni dinlemiyorlar
Ki daha küçükler şimdiden böyle beni dinlememeleri aşırı üzüyor beni
Eve nasıl geliyorlar diye soracaksınız,tuvalet veya su ihtiyacı için gelince artık bırakmıyorum (4-5 saat olmuş oluyor)
Ben gidip kollarından tutup zorla getirmek de istemiyorum
Ciddi anlamda canım sıkılıyor ve çok konuşarak hatta artık son zamanlarda bağırarak (ki normalde sakince konuşurum ama artık doldum taştım) konuştuğum için onlar da korkuyor
Ne yapabilirim ne önerirsiniz ?
(Ben de eşim de söz verince yerine getiren insanlarız öyle çocukları kandırdığımız hiç olmadı ama onlar daima tamam deyip asla yerine getirmez tekrar tekrar aynı şeyi yaparlar)
Çocuğunuz var mı?5 yaşında siteye salıyorum demişiniz. Sonrası için yorum yapamayacağım. Binlerce korkunç olsılık var çocukların başına gelmesi muhtemel. ( izleseniz bile) siz de sorumluluğunuzu tam bilmiyorsunuz çocukların laf dinlememesi daha masum..
cevap basit. Salmayın!
Yani dediğinizde haklı olabilirsiniz ama araba olayı yokYahu inanın öylr mükemmel anne triplernde değilim.. uzaktan çocuğa bakmak bir kol mesafesinde telefona bakmaktan çok daha tehlikeli. Düştü bür yeri kanadı, kafasını çarptı biri ters hareret yaptı. Koştu arabaların arabasına atladı hiçç birine zamanında müdehale edemezsiniz ihtimali yok. 8 yaş deseniz bir nebze anlayacağım. 5 yaşındaki çocuğunuzu sokağa 5 saat tek başına salmak doğru değil. 5 saat gözünü ayırmadan izlmek de gerçekçi değil.
sözünüzü dinlemeleri açısından da çağıracaksınız, gelemdiler mi o zaman sonraki gün sizle dahi inmeyecekler. Biraz başınız ağrır ama kararlılık çocuklara geri adım attırır.
Hem çocuğunun yanında duran hem telle ilgilenmeyen olun mesela? Niye kötüyü örnek gösteriyorsunuzBöyle cevaplar alacağımı biliyordum
Pür dikkat gözüm onlar da öyle arada bakıyorum demiyorum.
Belki çocuklarıyla inen (fiziksel olarak orda ama elinde telefon olan) birçok ebeveynden bin kat dikkatle izliyorum
Yani dediğiniz gibi olsam zaten eve gelin diye de çağırmam rahatıma bakarım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?