• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizin çocuklarınızda böyle mi? Delirmek üzereyim

Akhtar

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2017
491
525
103
Evet konu 9 yaşında ki kızım
Ben artık onun umursamazlığı ve ne dersem tersten yapmasından çok yoruldum. İnsan hiç mi öğrenmez? Hiç mi düzen nedir tertip nedir umursamaz?
Farkındayım yaşı küçük ama lafları inanın yaşından çokça büyük.
Mesela her sabah yataktan kalkınca yeleğini giymesini pandufunu giymesini söylemem gerek asla kendi kendine düşünemez. Ya da umursamaz desem daha doğru olur.
Ödevlerini en az on kez söylemem gerek ki yapsın. Çoraplarını hep sağdan soldan toplarım. Bunlar basit gibi gelebilir ama sürekli olunca inanın insan artık söylemekten yoruluyor. Yemek seçer ağlayarak yer yemeği. Sagolsunlar evde yemek seçmelerinden dolayı artık yemek yapmaktan nefret ediyorum.
Beslenmesine dikkat etmez su içmeye dikkat etmez ve sürekli hastalanır. Zaten alerjisi var
Çaresiz kaldim ve kendi çocuğum bana en büyük yük haline geldi.
En son bugün arkadaşı gelecekti tv izlemesin arkadaşıyla vakit geçirsin diye ben cagirdim.
Yarım saatimiz var ve ödevini yapıp pijamasını vs degistirmesi gerekiyor. Bende ütü yapıyorum. Zannediyorum ki o ödevini yapıyor. Ama bi gittim baktım kızım mandalina yiyerek dışarıyı izliyor. Şimdi bu durumda nasıl sakin kalabilirim. Hayatimizda her şey son dk olmak zorunda değil ki Çok yoruldum. Diyeceksiniz ki sen öğretememişsin ama küçük olan kardeşi asla öyle değil çok düzenli kurallara uyar karşılaştırmak için söylemiyorum ama ikisi de benim çocuğum.
Son olarak belirteyim ki kızım üstün yetenekli iki alandan bilsem öğrencisi ve ikisini de ilk girişte kazandı.
Benim durumumu yaşayan ve bir yol bulan var mı lütfen fikrinizi belirtir misiniz ? Şimdiden teşekkür ederim.

Bir kere bu takıldığınız konuların en az yarısını bırakın bir kenara.
Sabah kalktığında giyeceklerini takip etmeniz için yaşı büyük artık.

Baskıyla düzenli olmayı öğretemeyiz, bazı çocuklar daha fazla yönlendirmeye ihtiyaç duyuyor.

Oğlum 8 yaşında, üzülerek hala biz giydiriyoruz, 4 kıyafet versem becerip hepsini giyemez, 2 tane versem birini ters giyer.
Başında durmazsam yemek yemez, ödev yapmaz (başında durduğumda da çok bir şey değişmiyor).

Çok geriliyoruz, asla hiçbir şey vaktinde olmuyor, dediğiniz gibi kardeşi çok daha düzenli.
Ama bu çocuk da böyle, hayat boyu da zorlanacak ne yazık ki.

Bence tamamen karakter meselesi. Ablamın kızları var aralarında iki yaş var. Küçük olan eve gelir gelmez ödevini yapar ekstra test kitapları bitirir diğeriyse zorlamayla ödev yapar. Aşırı umursamaz. Sizin kızınız gibi üstünü bile giymez söylemeden. Biri sınavda 5 yanlışım çıktı diye ağlar diğeri sınav kağıdını eve bile getirmez. Çok sinir bozucu gerçekten ama işte hepsi farklı. Kendinizi üzmeyin. Benim oğlum da asla yemek yemiyo mesela. Minnacık bi şey. Herkes 1 yaşında mı diyo çok üzülüyorum ama napayım 😞 takmamayı öğrenmemiz lazım.

Zaman yönetimini bilemeyebilir arada ufak hatırlatmalara ihtiyacı olabilir. Sürekli didiklemeyin çocuğu kimse panduf, yelek giymedi diye hasta olmaz. Canı mandalina çekmiş yemiş bi huzur verin. Hep siz mi karar vereceksiniz aç mı tok mu diye? Yazdıklarınızın en az yarısını siz problem haline getiriyorsunuz.

Bu kadar herşeyin didik didik hesabını tuttuğunuz için olabilir mi ? Çünkü sorumluluk sanki onun değil sizin gibi davranıyorsunuz . Ödevini yapmıyor mu öğretmenine haber verin öğretmeni neden ödevini yapmadın sozlunden beş puan kiracagim desin atıyorum o kendi sorumluluğu olduğunu anlamalı. Yemek mi seçiyor aç kalsin . Bu küçüklükten el bebek gül bebek davranmakla alakalı . Şimdi değil otuz yaşına gelse bile talepkar olacak çünkü bunu yapan yine sizsiniz

Bir kere bu takıldığınız konuların en az yarısını bırakın bir kenara.
Sabah kalktığında giyeceklerini takip etmeniz için yaşı büyük artık.

Baskıyla düzenli olmayı öğretemeyiz, bazı çocuklar daha fazla yönlendirmeye ihtiyaç duyuyor.

Oğlum 8 yaşında, üzülerek hala biz giydiriyoruz, 4 kıyafet versem becerip hepsini giyemez, 2 tane versem birini ters giyer.
Başında durmazsam yemek yemez, ödev yapmaz (başında durduğumda da çok bir şey değişmiyor).

Çok geriliyoruz, asla hiçbir şey vaktinde olmuyor, dediğiniz gibi kardeşi çok daha düzenli.
Ama bu çocuk da böyle, hayat boyu da zorlanacak ne yazık ki.
Evet yaşı bunlar için büyük ve zaten bunları hala takip etmek zorunda kalmak inanın daha da çok yoruyor

Ben artık onun umursamazlığı ve ne dersem tersten yapmasından çok yoruldum. İnsan hiç mi öğrenmez? Hiç mi düzen nedir tertip nedir umursamaz?
Mesela her sabah yataktan kalkınca yeleğini giymesini pandufunu giymesini söylemem gerek asla kendi kendine düşünemez. Ya da umursamaz desem daha doğru olur.
Ödevlerini en az on kez söylemem gerek ki yapsın. Çoraplarını hep sağdan soldan toplarım. Bunlar basit gibi gelebilir ama sürekli olunca inanın insan artık söylemekten yoruluyor. Yemek seçer ağlayarak yer yemeği. Sagolsunlar evde yemek seçmelerinden dolayı artık yemek yapmaktan nefret ediyorum.
Beslenmesine dikkat etmez su içmeye dikkat etmez ve sürekli hastalanır. Zaten alerjisi var
En son bugün arkadaşı gelecekti tv izlemesin arkadaşıyla vakit geçirsin diye ben cagirdim.
Yarım saatimiz var ve ödevini yapıp pijamasını vs degistirmesi gerekiyor. Bende ütü yapıyorum. Zannediyorum ki o ödevini yapıyor. Ama bi gittim baktım kızım mandalina yiyerek dışarıyı izliyor. Şimdi bu durumda nasıl sakin kalabilirim. Hayatimizda her şey son dk olmak zorunda değil ki Çok yoruldum. Diyeceksiniz ki sen öğretememişsin ama küçük olan kardeşi asla öyle değil çok düzenli kurallara uyar karşılaştırmak için söylemiyorum ama ikisi de benim çocuğum.
Son olarak belirteyim ki kızım üstün yetenekli iki alandan bilsem öğrencisi ve ikisini de ilk girişte kazandı.
Benim durumumu yaşayan ve bir yol bulan var mı lütfen fikrinizi belirtir misiniz ? Şimdiden teşekkür ederim.
Salın gitsin. Özellikle ödev konusunda hatırlatma yapmayın, zorlamayın. Bırakın yapmasın. Öğretmeni eksi mi verir, uyarır mı artık ne yaparsa yapsın. Belki öğretmeninden eksi ala ala veya okulda ödevini yapmadığı için mahçup ola ola ödevini yapmaya başlar.

Çünkü çocuk kendi sorumluluğunu ve bu sorumlulukları yerine getirmezse karşılaşacağı sonuçları bilmiyor. Hep siz arkasını toplamışsınız. Bir kere ödevini yapmadan okula gitsin bırakın. Veya arkadaşı geldiğinde pijamayla karşılasın. Sizin söylenip söylenip nasılsa gene her şeyi yapacağınızı bildiği için rahat davranıyor.

Ben de 8 ve 14 yaşına kadar öyleydim gerçekten. Herkes anneme "bu kız seni çok üzer" derlermiş. Fakat hiç öyle olmadı. Liseye 15 yaşında başladıktan sonra çok olgunlaştım.

O yaşlar da ben de annem söylemeye kadar duş almayı unuturdum, dağınıktım, ödevimi yapmaz, kötü beslenirdim, hiç yemek beğenmezdim, her şeye de ağlardım, annemin inadına giderdim vs

Ama bunlar annemin beni kötü yetiştirmesinden değildi. O yaşlar da öyleydim bilmiyorum niyese :)

Bazı kızların ergenlik dönemi gerçekten çok kötü geçiyor, ben de aynı kızınız gibiydim. Zaman olgunlaşacaktır emin olun.

Bu kadar herşeyin didik didik hesabını tuttuğunuz için olabilir mi ? Çünkü sorumluluk sanki onun değil sizin gibi davranıyorsunuz . Ödevini yapmıyor mu öğretmenine haber verin öğretmeni neden ödevini yapmadın sozlunden beş puan kiracagim desin atıyorum o kendi sorumluluğu olduğunu anlamalı. Yemek mi seçiyor aç kalsin . Bu küçüklükten el bebek gül bebek davranmakla alakalı . Şimdi değil otuz yaşına gelse bile talepkar olacak çünkü bunu yapan yine sizsiniz
Farkındaysanız sorumluluk aldırmaya çalışıyorum ve bunu yapamıyor olmak zaten sorun. Atıyorum ödevini yapmadı tamam bu ogretmeniyle alakalı ama yemediğinde hastalanıyor veya alerjisinden dolayı hep hijyenik ve temiz olmalı bunu yapmayınca hastalanıyor ve yine ben uğraşıyorum. Mesela ayın başında hastalandı antibiyotik kullandık ama su içerek atması gerekiyordu ve bu sorumluluğu ona bıraktım şimdi tekrar hastalandı ve yine antibiyotik kullanıyor niye çünkü su içmediği için mikrobu atamadı

Ben de 8 ve 14 yaşına kadar öyleydim gerçekten. Herkes anneme "bu kız seni çok üzer" derlermiş. Fakat hiç öyle olmadı. Liseye 15 yaşında başladıktan sonra çok olgunlaştım.

O yaşlar da ben de annem söylemeye kadar duş almayı unuturdum, dağınıktım, ödevimi yapmaz, kötü beslenirdim, hiç yemek beğenmezdim, her şeye de ağlardım, annemin inadına giderdim vs

Ama bunlar annemin beni kötü yetiştirmesinden değildi. O yaşlar da öyleydim bilmiyorum niyese :)

Bazı kızların ergenlik dönemi gerçekten çok kötü geçiyor, ben de aynı kızınız gibiydim. Zaman olgunlaşacaktır emin olun.
Bu söyledikleriniz biraz da olsa içimi rahatlattı çünkü ileri ki yaşları beni çok korkutuyor

Seviyor musunuz bilmiyorum ama ben adem güneşin videolarını izliyorum. Hangi konuda zorlanıyorsam o konudaki videoyu dinliyorum. Bizde baya işe yarıyor. Uykuya direnme sürekli benle oynama vs sorunları vardı. Adem güneşten dinledim dedikleri i yaptım bir haftada düzeldi. Cidden düzeldi inanamadım hatta

Farkındaysanız sorumluluk aldırmaya çalışıyorum ve bunu yapamıyor olmak zaten sorun. Atıyorum ödevini yapmadı tamam bu ogretmeniyle alakalı ama yemediğinde hastalanıyor veya alerjisinden dolayı hep hijyenik ve temiz olmalı bunu yapmayınca hastalanıyor ve yine ben uğraşıyorum. Mesela ayın başında hastalandı antibiyotik kullandık ama su içerek atması gerekiyordu ve bu sorumluluğu ona bıraktım şimdi tekrar hastalandı ve yine antibiyotik kullanıyor niye çünkü su içmediği için mikrobu atamadı
O zaman belirli şişeler var biliyorsunuzdur bir buçuk litrelik onlardan alın susluleri var pembe falan bununla kendin takip ediceksin suyunu deyin . Akşam oldugunda bitmesi gerekiyor deyin . Öğretmeni de birkaç kere uyarın bu ödev konusunda ve yapmadığında görsün ki karşılığı var. Kendiniz kastikca daha kötü olacak. Yemekler porsiyonu az veya çok olmasın saatinde önünde olsun sürekli ye yada yeme demeyin . Bunlarla ilgili aslında çok güzel çocuk gelişim kitapları var. Belli ki tikanmissiniz çocuğun karakterinin yanında bizim de farklı çözümlerle gitmemiz gerekiyor . Sorumluluk almayı öğrenmesi lazım . Aslında YouTube da çok güzel eğitimler var. Biraz araştırırsanız siz davranış şeklinizi değiştirdikce o da değiştirecektir . Helikopter ebeveynlik yapmayın hem sizi tüketiyor hem kızınizi

Bu söyledikleriniz biraz da olsa içimi rahatlattı çünkü ileri ki yaşları beni çok korkutuyor
Aslında kızınız daha küçük gerçekten :)
Dert etmeyin, davranışları sizinle alakalı değil. Bir çok ergen öyle. Büyüdükçe olgunlaşır.

Evet bunu duymaya ihtiyacım var sizin için üzgünüm ama tek olmamak rahatlatıyor 🤭
Benimki daha kötü inanın bana karşı saygısız,sadece babadan çekiniyor onun dışında kimseye merhaba bile demiyor . Okulda müzik açmışlar eşlik etmemiş neden diyorum banane diyorum bananeyi öyle çok duyuyorum ki çok sıkıldım bende sizin gibi. Ama oğlum var düzenli sevecen aynı sizde ki gibi çok farklılar

Zaman yönetimini bilemeyebilir arada ufak hatırlatmalara ihtiyacı olabilir. Sürekli didiklemeyin çocuğu kimse panduf, yelek giymedi diye hasta olmaz. Canı mandalina çekmiş yemiş bi huzur verin. Hep siz mi karar vereceksiniz aç mı tok mu diye? Yazdıklarınızın en az yarısını siz problem haline getiriyorsunuz.
İnanin bunları yapıyor olmak en fazla benim canimi sıkıyor ama yapmazsam ne olacak o güveni bana hiçbir zaman vermiyor ki
Mesele canı mandalina çekti yedi değil işte
Hep bunu yapıyor ben bir şeyler için koştururken o saçma sapan seylerin pesinde
Evde hep son dk çıkıyor mesela eşimle onun için de geriliyoruz
Neden çünkü bir tane boncuk almayı unutuyor yanına boncuk derken ciddiyim ya da onun gibi saçma şeyler.
Biz Birsenlere koştururken onun bu umursamazligi bizi delirtiyor

Bu aslında bende de var benim kızda iki yaşında ve eşim bana bu konuda uyarıda bulunuyor. Bazı gunler hiç yemek yemiyor neredeyse eşim elleme diyor . Kendimi yiyorum bazen ama sabrediyorim ve o da yine yemeye başlıyor . Sürekli müdahale etmek çocuğun sorumluluk almasına engel oluyor. Benim de annem çok müdahaleci bir ebeveyndi

Back
X