Size yol gsteren, nderlik eden kitaplar oldu mu hayatnzda?

Antoine De Saint'in meşhur Küçük Prens'i başucu kitaplarımdan biridir, her okuyuşunuzda farklı şeyler görürsünüz kitapta, ayna gibidir bir nevi, her yaşta farklı şeyler gösterir, farklı yorumlar yaptırır.

Harper Lee'nin Bülbülü Öldürmek kitabı da mükemmeldir bu konuda, sanki "Baba, hayat nasıl bişey, adalet nedir?" diye sormuşsunuz da, onun cevabını vermiş yazar.

Richard Bach'ın Martı Jonathan Livingston'ını okuduğunuzda, öyle bütünleşirsiniz ki o sevimli martıyla, rüzgarı yüzünüzde hissedersiniz, gerçekten uçma denemeleri yapıyormuşsunuz gibi. Ve gerçek bir yol göstericidir, sanki en zor zamanlarınızda gelip "Korkma, uçmak istiyor musun, o halde özgürsün." diye fısıldyckmış gibi...

Vee Küçük Ağaç'ın Eğitimi, Forrest Carter, adı üzerinde, hayat akademisi gibi kitaptır, annesi ölen bi çocuğun, kızılderili olan anneanne ve büyükbabasıyla yaşamaya başlamasını ve kızılderili yaşamını tanımasını anlatır.

Bahsettiğim kitapların hiçbiri çocuk kitabı değildir.Her kelimesinin altında binlerce anlam gizleyen, kripteks kıvamında kitaplardır:)

Ayrıca Mevlana'nın Mesnevisi ve Ömer Hayyam'ın Rubaiyat'ı da insanın ufkuna ufuk katan eserlerdir.

Bahsedilmesi gereken sayısız kitap var aslında ama minimum malzemeyle maksimum gereksinimi karşılamak için bu kitaplar mükemmel seçim olur bence. Konsantre meyve suyu gibi her biri, sulandırıp sulandırıp içiniz, afiyet olsun:)

oldu valla olmaz mı; tatar çölü'nü okuduktan sonra kocamı boşadım:)))o derece radikal etkiledi beni:))
kitap zamana itaat eden ve memnuniyetsiz hayatını değiştirmek için uyuşmuş gibi kılı kıpırdamayan bir teğmenin hayatını anlatıyordu. ama romanın sonu o kadar gerçekçi ve dramatikti ki etkisinden değil kurtulmak asıl kendi yaşamımın geri kalanını kurtarmak için beni hazırladı resmen.

Yunus Emre Şiirleri
Muhyiddin-i arabi - Fususul Hikem
Mevlana - Mesnevi
İmam-ı Gazali - İhyay-ı Ulumiddin
İmam-ı Rabbani - Mektubat
İmam-ı Nebevi - Riyazussalihın
Elmalılı Hamdi Yazır - Kur'an-ı Kerim Tefsiri

Her zaman okunulabilecek kitaplar.

Bu kitabı ben de almalıyım o zaman. CADIARZU

Kinyas Ve Kayra
Düşünce sistemimi değiştirip beni bambaşka biri haline sokmuştu.
Özellikle de okuduğum süre içinde. boshayallersmile

.
1. kuran-ı kerim
2. peygamber efendimizin hayatı
3. elif şafak - aşk
4. adam fawer - olasılıksız
5. paulo coelho - simyacı
6. ..
7. .
8.
9
.
ve niceleri
.

Son düzenleme:
Erich From kitaplarından Sevme Sanatı Sevginin ve Şiddetin Kaynağı en sevdiklerim
Karen Horney Günümüzün Nevrotik Kişiliği
Nietzsche Ağladığında çok güzel bir kitaptır
Albert Camus Yabancı
Sofinin Dünyası

bende merak ettim bu kitabı alıp okuyacağım en kısa zamanda

Hayatımı değiştirmedi belki ama bir süre hayata olan bakış açımı değiştirip başka gözlükten bakmamı sağladı.

Elif Şafak- Aşk

değişim bizim içimizde var olan bir şeydir.kitaplar ve olaylar bu değişimlere vesile oluyolar.ben bunu 17 yaşımda anladım.benim değişimime vesile olan kitaplar dehanın el kitabı beyaz zambaklar ülkesinde mevlana

secret
osman aysu tehlikeli cazibe ( bu kitap sayesinde sezgilerim güçlendi, olaylar karşısında farklı açılardan bakabilirim artık)

Cengiz Erşahin'in ''Stres Kendine Güven Mücadele Ruhu'' kitabı basit,yalın ama insanın içini açan bir kitap bence.Bir de geçmiş yıllardan ''Yüzde Yüz Düşünce Gücü'' diye bir kitap vardı,hatırımda kaldığına göre işe yaramış:) Tabi o da diğeri gibi basit ve yalın anlatımlı,yani ikisi de çok iddialı kitaplar değil,daha kendi halinde,okuyucusuna bağlı kitaplar.Bir de kadın erkek ilişkileriyle ilgili,benim çok hoşuma giden,gerçekten çok güzel yerleri saptayıp düşünüp açıklamış ve çözümlemiş dediğim,yine eskilerden bir kitap:John Gray'in ''Erkekler Mars'tan Kadınlar Venüs'ten'' adlı kitabı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…