Size yasadiklarimi anlatmak istiyorum. Lütfen okur musunuz?

gul000

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2024
95
52
Çok kotu bir aile ortamında yaşadığımı düşünüyorum. Bir an önce kurtulmam gerekiyor ama atanamiyorum zorlanıyorum birçok sorun tramva yasadim simdiye kadar.
Olay şu, bana dar olan hiç giymedigim bir elbise vardı. Annem dedi ki bunu teyzeme satalım 300 e. Götürdük, annem ne dese kukla gibi kabul ediyorum zaten. Kadın çok beğendi ama dedi ki ben bu ay sıkıştım sonraki aylarda öderim, elbise de onda kaldı. Benim çok begendigim bir elbiseydi hiç giyemedim. Anneme dedim ki satmak için götürdük ama bizi erteledi çok üzüldüm, bunu dolapta satsam parami acil alır kendime olan bir elbise alırdım.
Annem dedi ki parasını da vermez unutur gider. Annem bazen insanların arkasından konuşur. Bu kadının evine giderken yolda, zenginlik içinde yiyor iciyor demisti. Tatile geldiğimiz evde etiketli pantolonumuzun etiketi koparılıp giyilmis. Bunun için gecen gunlerde dedi ki teyzemden supheleniyorum o yapabilir harami bilmiyor çeyreğim kayboldu evimde, biliyorum o aldı demisti. Ben annemin söylediği her şeyi çok ciddiye alırım, baya üzüldüm ve onu destekledim. Bugün eve geldiğimizde parasını da vermeyecekse niye verdik ki anne dedim, birkaç kez demiş olduğum için galiba annem azarlamaya basladi. Hayır yaptım o zaman hayır işledim olamaz mi dedi. Bende dedim satmaya götürdük kadın zenginmis sana göre, niye hayır yapıyoruz. Annem dedi ki senin ekmeğini yemem sen pintisin amcanlar gibisin. Senden borç para alsam ertesi gün istersin öyle bir pintisin huyun çok pis, neler dedi gerçekten hafızamı kaybediyorum galiba çoğunu unuttum. Sokaktaki köpek bu kadar azarlanmamistir. Saatlerdir ağlıyorum. Annem bana bağırırken ben anneme geçen günlerde dediklerini hatırlatırken babam odadan çıktı ve sorgusuz sualsiz bana bas bas bağırmaya başladı. Verin su köpeğin 300 lirasını senin paranla bile alınmadı dedi aklımda kalan bunlar. Yaklaşık 20 dakika bana deliler gibi bağırdı ağlamaya başladım anneme dedim ki anne yaptığını begeniyor musun babam üzerime geliyor ve hala tek laf etmiyorsun bundan hoşlanıyor musun neler söylüyorsunuz bana el birliğiyle. Annem diğer kardeşlerime babam bagirsa direkt babamı susturur azarlar. Beni hiçbir zaman benimseyemedi. Benim ozguvenimi her zaman zedeledi. Benim bir maddi kazancım yok, bir öğretmen adayıyım ve atanamiyorum aile evinde kaldım. Üstelik daha gecen sene mezun oldum. Maddi olarak aileme bağlıyım, her şeyin fiyatını düşük secerek aliyoruz, harcama yapmıyoruz kisiyoruz, zevkime göre para harcamam. Ayda 300-400 anca. Ve annem bana şey diyordu kullanmadigin kitapları esyalarini sat taşınınca yük olmasın harçlık çıkar. Şimdi dedigimde sana satmayi gösteririm, gidip kadından da isteyeceğim elbiseyi geri, madem utanmiyorsun. Ben annemin böyle tepki vereceğini bilemedim. Çünkü kendisi çok tutarsız bir insan, işine gelince insanların arkasindan neler söylüyor. Ben söylediğimde beni itler gibi azarladı ve bana dedi ki ben atmış olabilirim arkasından ama senin hiçbir şeyin değil ve seni ilgilendirmiyor ben hayrımi da yaparım, sen kazandan da insanlara bir kuruş vermezsin cimri ahlaksız gibi neler demedi ki. Sanki ben kızı değilim, babama benzedigim için beni her zaman ayırdı hissediyorum zaten diğer kardeşlerimi daha çok seviyor. Bütün bunlar önemli değil ama bugün kendimi çok alçak hissettim sanki kendiler dört dörtlük de her sorun benmişim gibi. Sizce çok mu kötü biriyim ben? Benim annem niye benim acigimi arıyor? Bütün bunları ben mi yaptım, sadece annemin gözüne girmek için taklalar atıyorum da her zaman oglum da oğlum diyor. Oğlu da annemi şimdiye kadar hep yerin dibine sokmuştur, ama neden o kıymetli? Bugün kendimi o kadar aşağılık hissettim ki o kadar zoruma gitti ki keşke ölseydim

Bu konudan anladığım şu ki anne de olsa mesafe koymak gerekiyor sanırım.
İnsan evde iken bir sınav sürecinde iken ailesinin desteğine sevgisine ihtiyaç duyuyor. Ama bu laflarindan sonra parçaladığı kalbimi nasıl toplar bilmiyorum. İçimde yine bir şeyler koptu ve çok üzüldüm. Sanki herkes dört dörtlük dürüst hayırsever insan da bir ben toprağa gomulesi berbat bir kişiliğim. Bana öyle hakaretler ettiler ki. Ona rağmen kendilerini haklı goruyorlar
Sosyallesmeme de izin vermiyorlar ,baskıcı bir aileler. Ne yapacagim bilmiyorum sadece atanıp gitmek istiyorum. Sene boyu psikolojimi bozdular, ataninca yanına tasinacaz bizde, yok su masraf su fatura. Keşke yanimdayken de kiymetim olsa.

Anlayışsız, bencil ve düşüncesiz aileye yapılabilecek pek bir şey olmuyor ne yazık ki. Yapabileceğiniz en büyük şey kendinizi o evden kurtarmak ve kendi sagliginiz için minimum münakaşaya girmek.
Haksızlık yapıyorlar evet ama bunu düşünüp düşünüp çıkmaza girmek size zarar verir. Kurtarmaya bakın kendinizi, desteğe ihtiyacınız yok. Tek başınıza yapabilirsiniz.

illa atanmayı bekleyeceğim diyorsan bi kütüphane bul açılış saati git kapanışta dön. ya da ilk bulduğun işe gir, kafanı çıkar o bataklıktan. annen değişmez artık sen takıp kendini hasta ettiğinle kalırsın. ruhen ve fiziken uzaklaştır kendini mümkün olduğunca

Seni çok iyi anlıyorum. Bu devirde öğretmenlikten atanmak zor, bence düz memurluktan yana da şansını dene. Bu süreçte ailenin söylediği şeylere kulağını kapatmak durumundasın. İstersen kendini parala ama onlar yine de bildiklerini okuyacaklar. Bir arkadaşım sırf ailesinin evinde kalabilmek için kpssden yüksek puan alsa da kendi şehrindeki kurumu tercih etmişti. Bazılarımız da atanalım da daha fazla psikolojik zarar görmeyelim gözüyle bakıyoruz...

Anlayışsız, bencil ve düşüncesiz aileye yapılabilecek pek bir şey olmuyor ne yazık ki. Yapabileceğiniz en büyük şey kendinizi o evden kurtarmak ve kendi sagliginiz için minimum münakaşaya girmek.
Haksızlık yapıyorlar evet ama bunu düşünüp düşünüp çıkmaza girmek size zarar verir. Kurtarmaya bakın kendinizi, desteğe ihtiyacınız yok. Tek başınıza yapabilirsiniz.
Gerçekten düşündükçe kahroluyorum o kadar zoruma gidiyor ki kalbim ağrıyor. Suanda bana söylüyor ki çok cesaretin varsa bugunku yegenin yaptigi gibi sende atanmadan farklı şehre gider hayatını kurarsın madem o kadar erkeksin diyor. Ki kızım ben. O kadar tutarsizlar ki.
Geçen günlerde hep diyordum ki alese girdim yuksek lisans yapacagim yurtta çıkabilirse geçinme derdim olmaz. Ne gerek var evden gidersin diyor. Boyleler ben asosyal duruyorum evde, gitmeme izin vermiyorlar. Her şeyi geçtim dışarı hava almaya çıksam peşimden kardesimi gönderiyor.
Şimdi gelmiş yeğenini örnek veriyor. bana diyorlar ki psikolojin bozulmuş her seferinde haklı olduğum yanlar olmasına rağmen bana kendilerini haklı çıkarmak için deli demeleri zoruma gidiyor. Her seyin farkında olmama ragmen ailemin yapmasi zoruma gidiyor. Aile böyleyse evlendigim kişi neler yapacak bilemiyorum ve korkuyorum.

Sene boyu psikolojimi bozdular, ataninca yanına tasinacaz bizde, yok su masraf su fatura. Keşke yanimdayken de kiymetim olsa.
Böyle bir şeyi sakın kabul etme. Bir daha yakayı kurtaramazsın. Atanırsan ev arkadaşı bul hem masraflara ortak olur hem de onlar gelemez.
Atanmayı beklemeden özelde vs iş bul. Harçlığını çıkar. Sınava girmen için para da vermezler. Kazandığını biriktir.

İnsan evde iken bir sınav sürecinde iken ailesinin desteğine sevgisine ihtiyaç duyuyor. Ama bu laflarindan sonra parçaladığı kalbimi nasıl toplar bilmiyorum. İçimde yine bir şeyler koptu ve çok üzüldüm. Sanki herkes dört dörtlük dürüst hayırsever insan da bir ben toprağa gomulesi berbat bir kişiliğim. Bana öyle hakaretler ettiler ki. Ona rağmen kendilerini haklı goruyorlar
Sosyallesmeme de izin vermiyorlar ,baskıcı bir aileler. Ne yapacagim bilmiyorum sadece atanıp gitmek istiyorum. Sene boyu psikolojimi bozdular, ataninca yanına tasinacaz bizde, yok su masraf su fatura. Keşke yanimdayken de kiymetim olsa.
Atanana kadar yapabileceğin başka bir iş bul ve lütfen mümkün mertebe az diyaloğa gir ailenle, minimum düzeyde tut ilişkini.. Çalışıp, yorulup, erken yatarsın, çok muhattap olmazsın. Birgün mutlaka kendi düzenini kuracaksın, canını sıkmalarına müsade etme, bir an önce atanır ve gönlünce bir hayat kurarsın umarım 🙏

Böyle bir şeyi sakın kabul etme. Bir daha yakayı kurtaramazsın. Atanırsan ev arkadaşı bul hem masraflara ortak olur hem de onlar gelemez.
Atanmayı beklemeden özelde vs iş bul. Harçlığını çıkar. Sınava girmen için para da vermezler. Kazandığını biriktir.
Hayatta yanına alma, atanıp düzenini kur sonra onlar sağ, sen selamet..

Sınav paramı veriyorlar. Ancak kredi borcum vardı lisansta bir senenin, onunkinin ödemesi yazinmis, annem diyor ki şimdi harçlıklarını ver babana sattigin kitapların parasını da ver. Kalanı sonra ödersin. Yani şuanda kafamı bunlarla meşgul ediyor. Yok kabul etmiyorum zaten ama bu sene o kadar dillendirdiler ki, kütüphaneye gittim çalışmaya babam her götürdüğünde niye gidiyorsun ne var kütüphanede, evde ortam vermişiz diye diye her zaman bana güvensizlik duyduğu için ben psikolojimi bozdum bu sene evde çalışmaya çalıştım ısınma sorunu oldu kafama taktım fatura gelmesin diye. Her klimayı açtığımda odama geliyor bakıyorlardı günde 10 dk çalıştır sadece falan diyorlardı. Kütüphaneye kendin neden gitmiyorsun diye dusunebilirsiniz kutuphane eve bir saat uzaklıkta ve otobüse binmem gerekiyor çok dedim kart çıkartın diye onu bile yapmadılar erteleyip durdular.
Bunları yüzlerine söyleyince ne zaman neyini eksik ettik al kartı istediğin kadar harca diyorlar benim bu tutarsızliklarla kafayı yememe azıcık kaldı
bu sene iyice çalışıp hazırlanacağım olmazsa seneye muhakkak bir işte çalışıp para kazanmam gerek yoksa beni bu eve hiçbir şekilde sığdırmazlar bu sefer

Sınav paramı veriyorlar. Ancak kredi borcum vardı lisansta bir senenin, onunkinin ödemesi yazinmis, annem diyor ki şimdi harçlıklarını ver babana sattigin kitapların parasını da ver. Kalanı sonra ödersin. Yani şuanda kafamı bunlarla meşgul ediyor. Yok kabul etmiyorum zaten ama bu sene o kadar dillendirdiler ki, kütüphaneye gittim çalışmaya babam her götürdüğünde niye gidiyorsun ne var kütüphanede, evde ortam vermişiz diye diye her zaman bana güvensizlik duyduğu için ben psikolojimi bozdum bu sene evde çalışmaya çalıştım ısınma sorunu oldu kafama taktım fatura gelmesin diye. Her klimayı açtığımda odama geliyor bakıyorlardı günde 10 dk çalıştır sadece falan diyorlardı. Kütüphaneye kendin neden gitmiyorsun diye dusunebilirsiniz kutuphane eve bir saat uzaklıkta ve otobüse binmem gerekiyor çok dedim kart çıkartın diye onu bile yapmadılar erteleyip durdular.
Bunları yüzlerine söyleyince ne zaman neyini eksik ettik al kartı istediğin kadar harca diyorlar benim bu tutarsızliklarla kafayı yememe azıcık kaldı
bu sene iyice çalışıp hazırlanacağım olmazsa seneye muhakkak bir işte çalışıp para kazanmam gerek yoksa beni bu eve hiçbir şekilde sığdırmazlar bu sefer
Kartı niçin onların çıkarmasını bekliyorsun kendin çikarabilirsin. Kütüphane olmasa bile çevreni iyice araştır belediyelerin çalışma salonları vs oluyor, gençlik merkezleri oluyor belki vardır. Çalışabileceğin yerleri araştır. Pasif kalma lütfen.
Kafan karıştığında, manevi desteğe ihtiyacın olduğunda buraya yaz biz elimizden geleni yaparız. Ezdirme kendini. Deli falan değilsin bak öğretmen olacakmışsın dik dur dik bireyler yetiştir.

Seni çok iyi anlıyorum. Bu devirde öğretmenlikten atanmak zor, bence düz memurluktan yana da şansını dene. Bu süreçte ailenin söylediği şeylere kulağını kapatmak durumundasın. İstersen kendini parala ama onlar yine de bildiklerini okuyacaklar. Bir arkadaşım sırf ailesinin evinde kalabilmek için kpssden yüksek puan alsa da kendi şehrindeki kurumu tercih etmişti. Bazılarımız da atanalım da daha fazla psikolojik zarar görmeyelim gözüyle bakıyoruz...
Simdiye kadar hep ogretmenlik odakli calistim. Düz memurluk icin puan şartı nedir hangi sitelerden takip ediyoruz bilmiyorum 😔 haklısınız ama beni seviyorlar sanıyorum ve sanırım sevilmeye ihtiyaç duyuyorum. Hani sevmeyi de geçtim annem zaten sevmiyor, her zaman beni azarlayip baskalarini ovmeyi, bana işi düşünce yaklasmayi dikkate almasını biliyorum da. Babamın da yine unuttuğum bir yanını gordum. Annemle normal tartismama konuşmama izin vermiyor ve annem babamı bilerek çağırıyor üzerime salıyor. Babamın bana normal zamanda değer vermesinden hoşlanmıyor biliyorum. Ama insan evladiyla neden yarışır, neden onu 5 yaşındaki çocuk gibi azarlar bilmiyorum. 8 yaşında kız kardeşim var, onu o kadar benimseyip sahipleniyor ki. Hani ben kız kardeşimin yanlış davranışlarını gördüğümde uyaririm annem hemen beni onun yanında azarlar küçük düşürür..bu yüzden hiçbir sözümün önemi yok kardeslerime karşı. Ben üvey miyim diye çok sorguladım. Evde zaten hiçbir değerim yok, babamın da bazen verdiği değeri bana neden çok görüyor bilmiyorum. O kadar sevgisizim ki

Kartı niçin onların çıkarmasını bekliyorsun kendin çikarabilirsin. Kütüphane olmasa bile çevreni iyice araştır belediyelerin çalışma salonları vs oluyor, gençlik merkezleri oluyor belki vardır. Çalışabileceğin yerleri araştır. Pasif kalma lütfen.
Kafan karıştığında, manevi desteğe ihtiyacın olduğunda buraya yaz biz elimizden geleni yaparız. Ezdirme kendini. Deli falan değilsin bak öğretmen olacakmışsın dik dur dik bireyler yetiştir.
Karta para vermemi, yol parası vermemi istemiyorlar. Biz çarşıya çok uzaktayiz. En yakın yer 1.5 saat. Bu arada birkaç kez çıksam bile sonrakinde devamlılık olmuyor bana guvenmiyorlar, beni bir kafeste tutmaya çalışıyorlar. Bu sene çok kotu şeyler yaşadım bu yüzden. Yoluma taş koyduklarının farkında değiller. Dile getirsem de umursamiyorlar. Kütüphaneye ders çalışmaya değil de sanki birileriyle buluşmaya gidiyormusum gibi davranıyorlar. Benim hayatıma her zaman müdahale ettiler. Üniversiteyi okumam için yanlarında okuma şartım vardı. Yoksa babam hiçbir destek sağlamayacağını beni evlatlıktan reddettigini söyledi. Zorla kapandım. Tesettürün hakkını veremiyorum. Her dışarı cikmamda hesap veriyorum. Hiçbir maddi gücüm olmadığı için oluyor bütün bunlar. Ve ben mezun olunca bolumumun atamasi 2500 lerden 100 lere düştü. Nasıl başaracağım bilmiyorum

Karta para vermemi, yol parası vermemi istemiyorlar. Biz çarşıya çok uzaktayiz. En yakın yer 1.5 saat. Bu arada birkaç kez çıksam bile sonrakinde devamlılık olmuyor bana guvenmiyorlar, beni bir kafeste tutmaya çalışıyorlar. Bu sene çok kotu şeyler yaşadım bu yüzden. Yoluma taş koyduklarının farkında değiller. Dile getirsem de umursamiyorlar. Kütüphaneye ders çalışmaya değil de sanki birileriyle buluşmaya gidiyormusum gibi davranıyorlar. Benim hayatıma her zaman müdahale ettiler. Üniversiteyi okumam için yanlarında okuma şartım vardı. Yoksa babam hiçbir destek sağlamayacağını beni evlatlıktan reddettigini söyledi. Zorla kapandım. Tesettürün hakkını veremiyorum. Her dışarı cikmamda hesap veriyorum. Hiçbir maddi gücüm olmadığı için oluyor bütün bunlar. Ve ben mezun olunca bolumumun atamasi 2500 lerden 100 lere düştü. Nasıl başaracağım bilmiyorum
Atanırsan başka şehre gitmene nasıl izin verecekler doğuya falan çıkarsa mesela. Onların keyfini beklersen işin zor.

Yani yaşın hiç yoksa 22 23 kendine acimayi bırak. Kpssne çalış yüksek not al. Kartını kendin cikarttir yoksa yürü kütüphaneye kadar. Annemlerle çok tartışmaya girme. Atansan zaten öğretmenlik doğuya olur gelmezler bile. Düz memurluk için elinde internet al bak sitelere. Instagram'da kpss hesapları var yayınliyorlar alımları. Birazda biz kaderimizi ciziyoruz güçlü ol dik dur bunlar öylesine söylenmis laflar değil uygulamak önemli olan.korkarim böyle olursan kötü biriyle tanissan yanlış evlilkte yaparsın aklını başına al acıma kendine

Atanırsan başka şehre gitmene nasıl izin verecekler doğuya falan çıkarsa mesela. Onların keyfini beklersen işin zor.
Onlarla aynı ortamda yasadigim için çok takıyorum. Yani mesela kutuphaneden geldiğimde evde surat asmalari kavga cikarmalari, ertesi gün gitmem için modumu dusuruyor, onlara gereğinden fazla değer veriyorum galiba. Bugün annem bütün bana yasattiklarindan sonra yegeni gitmis başka sehirde özelde çalışmaya, bana diyor ki çok yurekliysen sende git o zaman göreyim git geçin. Sanki bırakıyorlar da gitmedim. Yuksek lisans yapmak istedim başka şehirde yurt çıkma imkanı da olabiliyor, ona bile ne gerek var evden gelir gidersin 2 saat diyorlar. Onları ezip geçmek istiyorum bu sefer beni bir seylerle tehdit etmeye basliyorlar. Ortaya anne babaliklarini koyuyorlar, vurdumduymaz olmadikca cok kahrolacagimi biliyorum. 😔

Yani yaşın hiç yoksa 22 23 kendine acimayi bırak. Kpssne çalış yüksek not al. Kartını kendin cikarttir yoksa yürü kütüphaneye kadar. Annemlerle çok tartışmaya girme. Atansan zaten öğretmenlik doğuya olur gelmezler bile. Düz memurluk için elinde internet al bak sitelere. Instagram'da kpss hesapları var yayınliyorlar alımları. Birazda biz kaderimizi ciziyoruz güçlü ol dik dur bunlar öylesine söylenmis laflar değil uygulamak önemli olan.korkarim böyle olursan kötü biriyle tanissan yanlış evlilkte yaparsın aklını başına al acıma kendine
Evet böyle bir sorunum var azıcık ilgi görsem baglaniyorum tanımadığım bir erkege. Böyle hatalar yaptım ama kurtuldum. Bunlarda ailemin etkisinin oldugunu dusunuyorum beni korkuttular, tehdit ettiler bir seylerle ve ailem oldukları için her şeyi yapabilme hakkını gördüler. Tesekkur ederim yorumunuz icin. Bu sene de aynı hataları yasamamak icin ne olursa ne derlerse kulak tıkamam gerekiyor.

X