sizde suyu kaynatıyomusunuzzz

elma xsxekeri

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2007
563
4
96
44
Edirne
slm kızlar oğlum doğduğundan beri içime suyu mamasını hazıladığım suyu çorbasına koyduğum suyu en az 10 dk kaynattıktan sonra kullanıyorum bu ne zamana böyle devam edicek sizde kaynatıyomusunuz bi arkadaşım artık kaynatmamam gerektiğini suyun içindeki yararlı mineralleride öldürdüğümü söylüyo

bende kaynatıyordum bütün sulaını ama evet mineraller ölüyormus artık içme suyu haricinde kaynatmıyorum içme suyunuda cok az kaynatıyorum hatt bazen onuda kaynatmadan veriyorum alışsına rtık yavas yavas diye:)

evet kaynatma ben genelde mama yaparken ısıtıyorum bıde arada cesme suyu ver ogluna
onun ıcındekı kırece kemıklerının ıhtıyacı var bende arıtıcı var kaynatmama bıle gerek yok aslında cunku ıcındekı kırecı bıle temızlıyo ama arada cesme suyu verıyorum

1 yasına kadar kaynamıs su verilmliymiş.ben kaynatıyorum nolur nolmaz dizanteri filan olyrlar da allah korusun dikkat etmek lazım

benim yaşadığım yerde çeşme suyunu kullanmak mümkün değil sular acayip pis akıyo ama bu su kaynatma olayı bende takıntı haline geldi kaynatmayınca hiç içime sinmiyo

kaynat kaynat sen mikrop vercegimize mineralsiz verelim napalım.ben hem de hazır suyu kaynatıyorum noluuur nolmaz allah korusun hiçbir seye güvenilmiyor

ben de erikli damacana kullanıyorum ve içme suyunu kısa bir süre kaynatıyorum. mama zaten yemiyor, yemeklerine de damacanadan kullanıyorum ama kaynatmıyorum zaten pişene kadar baya bi kaynıyor

arkadaşlar henüz doğum yapmadım ama bu konuya yorum yapmadan geçemedim :))
bi arkadaşımın annesi zamanında içme suyunu bile kaynatıp veriyormuş arkadaşıma ve şu anda dişleri simsiyah , her ay dişçide garibim sürekli tedavi oluyo , doktora sorduğumda içme suyunun kaynatılmaması gerektiğini minerallerin öldüğünü halbuki insanın o minerallere çok ihtiyacı olduğunu söyledi , diş gelişimini engelliyormuş bebeklerin o mineralleri almaması..
tabi bahsettiğim damacana olarak satılan içme suları , çeşme suyunu kesinlikle içirmemek gerek demişti ki ben kendim bile içmiyorum zaten :)

Doktorum pet şişelerde satılan suların kaynatılmasının gerekli olmadığını söylemişti özellikle erikliyi önermişti ben kaynatmıyorum o yüzden ama damacanaları kaynatın demişti aman arkadaşlar çeşme suyunu sakın vermeyin çocuklarınıza Allah korusun her türlü hastalığa yakalanabilirler

burası ızmır malum çeme suyunu ıstediğim kadar kaynatsam da vermem mumkun değil.hazır su kullanıyorum ve onu da kaynatıyorum

bende hazır su kullanıyorum içme suyunu mutlaka kaynatıyorum,hazır muhallebi yaparsam da kaynamış su kullanıyorum.

bende kaynatıyorum yemeklere kaynatmıyorum ama ben çeşme suyu vermenı pek tavsıye etmem suların ne kadar temız oldugu tartısılır!bır arkadasımın bebegı ceşme suyundan 3 defa zehırlı ıshal oldu düsün yanı mıkrobu en azından 1 yasına kadar kaynatırım heralde sonra temız su içsin kaynatmadan!

yemeklere koydugunuz suyu niye önceden kaynatıyorsunuz ki,zaten kaynıyor pişerken...
damacanayı biberon kaynatırken kullanıyorum,şişe su kaynatmadan veriyorum artık,önceden 10 dk kaynatıyordum.minerallleri ölüyormuş muhabbetinden dolayı.corbaya filan çeşmeden koydugum oluyor.

bende hazır su kullanıyorum içme suyunu kaynatıyorum çorbaya yada muhallebiye kattıoımı kaynatmıyorum pişerken nasılsa kaynıyo. çeşmeden asla vermem ben ile içmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…