Sizde korkuyormusunuz??

fb_qirL

Guru
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2008
613
9
bu sorum tum anne adaylarına kızlar sızde de oluyormu bılmıyorum ama ben korkuyorum 29. haftamdayım hamılelıgm basından berı bebegıme bısey olcak hasta dogacak yada allah korusun ölecek dıye korkuyorum ılk bebegımı kaybettım ve bende psikolojik olarak yer ettı bebegıme bısey alırken gıymeyı yada kullanmayı nasıp edecek mı dıye dusunmeden kendımı alamıyorum kendımı zorluyorum aklıma kotu seyler getırmıcem dıye ama olmuyor gelıverıyor bebegımı kaybetmek ıstemıyorum inş allahım bebeklerımızı bize bagıslar :KK43:

canım ben de de var o. benim ilk hamilelğim ama bebeğime eşya alamıyorum. hele doğsun da diyorum onlar kolay. ben besleyemediğim için çok korkuyorum.13. hafta bitti bugün ama benim bulantılarım hala devam ediyr.....geçmeyecek korkuysu var ben de de.ALLAH bize yardım etsin.

bu sorum tum anne adaylarına kızlar sızde de oluyormu bılmıyorum ama ben korkuyorum 29. haftamdayım hamılelıgm basından berı bebegıme bısey olcak hasta dogacak yada allah korusun ölecek dıye korkuyorum ılk bebegımı kaybettım ve bende psikolojik olarak yer ettı bebegıme bısey alırken gıymeyı yada kullanmayı nasıp edecek mı dıye dusunmeden kendımı alamıyorum kendımı zorluyorum aklıma kotu seyler getırmıcem dıye ama olmuyor gelıverıyor bebegımı kaybetmek ıstemıyorum inş allahım bebeklerımızı bize bagıslar :KK43:

canımsın benim sen ya:teselli:
bende ilk bebeğimi kaybettim.4.5 aylık filandı hemde..
kızımda aynı duyguları bende yaşadım..çok çok zor oldu.hatta 3.ayımda işimden ayrıldım filan hani stresimle rahat kafamı veremiyorum diye.
canım Allah büyük.sen duanıet bol bol.
birde bir kağıda abdest alıp Ayetel Kürsi,Felak ve Nas'ı yaz.7 kat naylonla onu.kalp tarafına as.soluna yani..
hiç çıkarma onu.o seni ve bebeğini koruyacaktır Allahın izni ile.
doğumdan sonrada bebeğine asarsın.benim kızım 6 aylık olacak hala asılıdır.

canım hepimizin korkusu aynı .İnsallah bebeklerimizi sağ sağlim kucaklarımıza alırız.Rabbim eli ayğı düzgün, sağlıklı sihatli hayırlı evlatlar nasip eder.

tek degilsin canim bende korkuyorum ilk hamile kaldigim zamandan beri azicik bi haraketini hissetmesem korkuyrum niye oynamiyor aceba diye ... aceba bana bisey olursa bebegime ne olur fallan diye ... galiba hamilelikte normal :KK70:

ayy bendede var hep kendimi düşünürken buluyorum.allah korusun saglıkla dogacakmı nasıl bişi olcak bana bişey olsa kim bakacak nerelerde kalacak kuzucum diye düşünüp üzülüyorum hatta bazen aglıyorum bile....hamilelik psikolojisi işte.rabbim herkse hayırlı saglıklı evlatlar nasip etsin.amin...

aynı seylerden bende muzdarıbım walla hamılelıgımın basından berı bısey mı oldu aman yıne kanamam mı war neden mıdem bulanmıyor dıye dıye ıyıce kafayı yemek uzereyım. 9 ay boyle gecmez kızlar valla allahın dedıgı olucak sonucta bende nas felak ve ayet-el kursı yı yazıp sol tarafıma asıcam walla,allaha emanetız...

canım ben de de var o. benim ilk hamilelğim ama bebeğime eşya alamıyorum. hele doğsun da diyorum onlar kolay. ben besleyemediğim için çok korkuyorum.13. hafta bitti bugün ama benim bulantılarım hala devam ediyr.....geçmeyecek korkuysu var ben de de.ALLAH bize yardım etsin.

beklemek cok zormuş:KK43: bende 29. haftama kadar bişey almadım yenı yenı almaya baslıyorum acele etme canım dedıgın gıbı alınır. mide bulantıları ılk 3 ay cok cektm bırak bısey yemeyı kullanmam gereken ılacı bıle kullanamadım folibol mu neyse onu ama uzulme ılk 4 ay kılo almayı bırak verıyorsun ben kılo verdım tabı daha sonra 11 kılo aldım aminn canım inş allah hepımıze yardım eder.

canımsın benim sen ya:teselli:
bende ilk bebeğimi kaybettim.4.5 aylık filandı hemde..
kızımda aynı duyguları bende yaşadım..çok çok zor oldu.hatta 3.ayımda işimden ayrıldım filan hani stresimle rahat kafamı veremiyorum diye.
canım Allah büyük.sen duanıet bol bol.
birde bir kağıda abdest alıp Ayetel Kürsi,Felak ve Nas'ı yaz.7 kat naylonla onu.kalp tarafına as.soluna yani..
hiç çıkarma onu.o seni ve bebeğini koruyacaktır Allahın izni ile.
doğumdan sonrada bebeğine asarsın.benim kızım 6 aylık olacak hala asılıdır.

gercekten cok zor kaybetmek helekı canından cansa benım bebegım senın bebek kadar buyuk degıldı 1 ay bılemedın 1 bucuk aylıktı senınkı daha da zor olmustur allah o acıyı kımseye yasatmasın tekrar hamıle olana kadar saydım ınanırmısın olsaydı bu kadar haftalık olcaktı diye allahıma sukur tekrar hamıle kaldım hemde baya bı kısa surede dıyorum buna bıle sukur hamıle kalamayan nice anne olmak ısteyen arkadaslar var zaman gecmek bilmiyor iple cekıyorum kızıma kavusacagım gunu bazen kendıme kızıyorum hamılelıgın tadını cıkar diye ama kolay olmuyo canım inş tum bekleyen anne adayları bebeklerıne kavusurlar saglıkla gelırler dedıgını yapıcam canım sureklı dua edıyorum kalbımın ustune asım kalbımde rahatlasın cok tşkler.

cok saolun kızlar cvplarınız ıcın yoksa deliriyorum sandım tek dusunen ben sanıyordum ama sızde de varmıs hamılelık psikolojisi bu olsa gerek gercekten.inş bebeklerıme saglıklı bi şekılde kavusuruz..

aynı tedirginlik bendede var :çok üzgünüm:.ilk bebeğimde hiç öyle bi duyguya kapılmamıştım hatta aklımın ucundan bile geçmemişti ama şuanki gebeliğimde aynı duyguları bende hissediyorum sanki sakat doğacak yada düşecek nebilim ölü doğacak gibi korkularım var ilk 3 ayıma kadar düşük tehlikesi var olması ve bundan önce ilkten sonra 1 düşük yapmam ve psikolojimi çok etkiledi hep aynı olucak diye tedirginim
aslında şuan doktorum gayet iyi ve tehliken geçti artık bebeğin çok sağlıklı ve iyi desede içimden o korkuyu atamıyorum :KK43: buyüzden sizi çok iyi anlıyorum :KK43:
ama inşallah allahım hepimize sağlıklı sıhhatli bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip etsin:Saruboceq:zemuszemus

:Saruboceq:Ben de çok korkuyorum .İlk bebeğimi 1.5 aylıkken kaybettim.Yaşım 36.Bu ikinci gebeliğim ve sürekli olarak ona da (ALLAH CC korusun hepimizi) birşey olacak diye korkuyorum oturup ağlıyorum kimi zamanda .Burada en azından benimle aynı duyguları paylaşan insanlar var ve bu beni bir nebzede olsa rahatlatıyor arkadaşlar.Çevremdeki insanlara bu duygularımı hiç anlatamıyorum gibime geliyor çünkü.Hepimizin sağlıkla bebeklerimize kavuşmamız dileğiyle.........:Saruboceq::nazar:

canim bende ikinci bebek bende korkuyorum bazen.Ama kafama takmiyorum.Allah isterse korur diyorum hep.Her şey Yüce Yaratanın elinde degilmi?

Ben de ilk gebeliğimde düşük yaptım, 8 haftalıktı. İkinci gebeliğimde aynı şey olacak mı diye çok korktum, hatta sırf bunun için şu hamile dopplerinden aldım, evde her an kalp atışlarını dinleyebileyim diye. Bir gün kalp atışını duymasam yapacak bir şey kalmayacaktı, ama beni rahatlatıyordu işte, her gün doktora gidip ultrasona giremeyeceğime göre. :) Hatta eşim dalga geçiyordu benle, eve uygun fiyatlı ultrason bakalım istersen diye, ama o beni anlayamazdı, ben anneydim çünkü... Rahmime ilk düştüğü andan beri anneydim, 9 ay boyunca da acaba bir şey olur mu korkusu yaşadım. Hele ilk dönemde aşırı kanamam olduğunda herşey bitti dedim, ama Allah bana oğlumu bağışladı çok şükür...O yüzden seni çok iyi anlıyorum, her anne bebeği için aynı endişeleri taşıyor, yalnız değilsin. Şimdi maşallah 9 aylık oldu oğlum, ama doğunca da farketmiyor, hala aman hastalanmasın aman bir şey olmasın diye üzerine titriyorum. Biliyorum ki hayatımız hep bizim için asla büyümeyecek bebeklerimizin sağlığı ve iyi bir geleceği olması için endişeli geçecek. Sen yüreğini ferah tut, sağlıkla ve hayırla bebeğini kucağına almanı diliyorum...

evet arkadaşlar, insan sürekli birşey olacak mı diye düşünüyor. dün galiba midemi üşütmüşüm bütün gün karnım ağrıdı. inanın korkudan doktora gitmedim. ya birşey olduysa diye. çok şükür iyiyim. Allah hepimize sağlıkla bebeklerimizi kucaklamak nasip etsin. ben 3. ayın içindeyim nasıl geçecek 7 ay bakalım.

X