sizce

Yapar tabi ki. Ama düzgün hesaplama yaparlarsa. Her istediğini alıp her istediğin yere giderek olmuyor. Gerçi aylık 200bin geliri yoksa kimse yapamaz.

Gelir ve gidere bağlı.Evin kira olup olmaması,eskiden gelen borç var mı yok mu,işe ulaşım giderleri,yemek giderleri, düğün masrafları,aidat vs kalem kalem bakmak lazım.Minumum borç varsa ve akıllıca harcamalar yapılırsa çok yüksek meblalar olmasada birikim yapabilirsiniz.Ama harcama kalemleri çoksa tabi zor.

Ailem memur emeklisi ve birikim yapabiliyorlar ama neden? Cunku zamaninda evler arabalar vs hep alindi, dolayisiyla buyuk borc yaratacak sebepleri yok.

Su an yeni evlenecek iki duz memur (hemsirede ayni maasi aliyor diye biliyorum) birikim yapabilir, ama uzun yillar herseyden kismalari gerekir.

günümüz şartlarında memur maaşı gayet iyi bir maaş. Evlenirken borç yoksa gayet geçinip birikim yapar. Abim tek polis maaşı ile ev bile alıyor cesaret edip. Ne kadar gelir o kadar gider yaşam tarzına bağlı. Bizim için birikim hayal mesela başaramıyoruz. Anca borçlanırsak oluyor. Finansal planı ona göre yapmak gerekiyor

siz ne iş yapıyorsunuz neden başaramıyorsunuz

Yaşam tarziniza bağlı.Ne sıklıkla kıyafet alırsınız ne sıklıkla dışardan yersiniz pahalı zevkleriniz varmı?bunlar hep gider Biz tek kişinin çalismasiyla ki memur değil.Ev aldık araba aldık( çokta matah değil ama idare eder)Ama bu süreçte çok sıkıntı çektiğimizde oldu.Malesef birikim yatirirm ttarzi birşeyler yapmak istiyorsanız bı yerden mutlaka kismaniz gerekiyor.

Bu zamanda düzenli birikim yapmak biraz zor.
Akılda olmadık masraflar çıkabiliyor hayatta, sağlık sorunları vs. gibi.
Ama mantıklı bir yol izlenirse neden yapılamasın.

Borçla mı evleneceksiniz?
Düğün masrafı vs var mı?
Kıralık ne kadar olacak tutacağınız ev?
Araba var mı?
Bayağı bır tutumlu olmanız lazım birikim için.
Bır maaş gıdecek bır sekılde.
Ekstra masraflar cıkmaması lâzım.
Bır kaç yıl çocuk düşünmemenız de lazım birikim için. Çocuk bayağı masraf.

Tek memur maaşı ile arkadaşım istanbulda yaşayıp, kendine memleketinden tokiden ev aldı.
Bu sizin tamamiyle yaşam şartları standartları, zorluğa gelebilecek misiniz gelemeyecek misiniz tutumlu musunuz değil misiniz buna bağlı bence.
Burada özel sektörde çalışıp birikim yapanda vardır, devlette çalışıp yapamayanda kişiye bağlı bence tamamen.

siz ne iş yapıyorsunuz neden başaramıyorsunuz
Harcıyoruz yani borç olmadıkça biriktirmiyoruz benim maaşım 60 bin ama harcamayı seviyorum gezmeyi tozmayı giyinmeyi anca borç olursa o sorunluluk var geçen sene sıfır araba aldım hala 50 bin aylık taksit ödüyorum eşimle. Eve de 30 ödüyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…