2023 ün kış ayından sol orta parmakta pütürlük ve kaşıntı vardı ilk başta ne olduğunu bilmiyordum ama gittikçe kabarcıklar büyüme başladı aile hekimi bir krem verdi ama etki etmedi daha sonra yazın ortalarında artık bütün elime yayılmış içi sıvı dolu kabarcıklar kapladı bütün elimi ve kaşıntıdan uykularımdan uyanıyordum ayak tabanlarımda da başlamıştı cildiye için gittiğimde egzama dedi ve momecal adında bir krem ve hap verdi kullanmam için 3 hafta sonra kabarcıklar gitmişti ama kremi kullanmayı bıraktığım gibi tekrardan geri geldi ama bu sefer kabarcıklar yoktu parmak yüzeyim pul pul ve parçalanıyor derim dökülüyordu ve yine tüm elime gün geçtikçe yayılmaya başladı yine cildiye için gittiğimde bana bu sefer hamazinc verdi ama bir şekilde yine tekrarlıyor ve eski haline dönüyor bunlar olurken aynı şekilde sağ kulak memeside aynı durumdaydı onun için M - furo kremi verdi 10 gün kullanımdan sonra eski durumuna göre çok iyiydi ama 4 gün sonra pullanma kaşıntı ve bölgede ki renk değişimi geri geldi yine bunlar olurken aynı zamanda ¹kol dirseklerim de kaşınan kabarcıklar çıktı. bacaklarımda ve koltuk altımda ise daha farklı yaralar çıkmaya başlamıştı çıkma süreleri yine aynı şekilde (¹cildiye 20 gün geçemezse biyopsi alacağız dedi pazartesi sonuçları yazarım) yazın başı bu sürede b12 iğnesi kullanıyordum ama alın yanaklar boyun sırt ve kollarımda sivilceler olmaya başladı yüzüm ve boynum da akne ye döndü ve (kaşıntı ve acı) var onun içinde sabahları SivEx adında bir serum verdi akşamları ise adaderm jel krem sürüyorum yüzüme ama yine de aktif sivilcelerim çıkmaya devam ediyor 3 tane daha iğnem var ama bunlar olduktan sonra vurulmadım psikolojik olarak çok etkiliyor vücudumda bu seneye kadar herhangi bir şey çıkmamıştı sivilce dahil ve kimse net birşey söylemiyor sedef egzama mantar stresten üzüntüden karaciğerden tutun da böbrekte sıkıntı olabileceğine kadar söylediler tabi işin ehli değil çoğu söyleyenler çoğu kişide kullandığım kremler işe yarar iken bende geçirmedi bile artık canımı çok sıkıyor bu durum lütfen eğer durumunuz benimki gibi yaralarınız benziyor veya fikriniz varsa benimle paylaşın ( ilk fotoğraf bana ait değil ama ilk oluşunda bütün elim bu şekildeydi ) Eki Görüntüle IMG_20231104_175356_168.webp