Anket Sizce ülkemizde kadın erkek eşitliği var mı?

sizce ülkemizde kadın erkek eşitliği varmı?

• evet

OY: 7 5,9%
  • hayır

OY: 99 83,9%
  • emin değilim

OY: 12 10,2%

• Ankete Katılan
    118
Dünyada yok ki Türkiye'de olsun... =((( lakin türkiye de daha çook hissediliyor

bu arada şunu eklemeden geçmeyeyim, ileride bir zaman eşit olacağına inanıyorum.. ben göremesem de en azından belki hani çocuklarım görebilir.

bunun için de ilk iş bana düşüyor, babam, ağbim, eşim ve oğluma yaklaşımım annem, ablam, eşimin kızkardeşi ve kızıma olan yaklaşımımdan farklı olmamalı..

hadi artık büyüyüp karakteri oturanlardan umudu azcık kessek de oğlumu öyle bir yetiştirmeliyim ki "sen erkeksin, erkek dediğin şudur budur" vari öğretilerden geçmesin.. kadın ve erkeği eşit görsün..

yine bütün iş kadınlarda..

oğlum da büyüyecek ve kendi çocuklarını "erkek üstündür" vari büyütmeyecek... eşine ve diğer kadınlara karşı yaklaşımı diğer erkeklerden farksız olacak, anlayışı eşit olacak..

bu ankete evet diyenlerin aklına şaşarım :44:
maalesef hayır.
dünyada yok zaten doğarken eşit doğmamışız ki dünyadan ne beklicez

Kadın-Erkek eşitliği mi?
Tecavüz'e uğruyoruz, töreye, namus cinayetlerine kurban gidiyoruz, cinsel ve fiziksel şiddet görüyoruz, işyerinde tacize uğruyoruz, 11'nde çocuk gelin oluyoruz.

Hayır eşit değiliz, eşit değiliz çünkü tecavüze uğradığımızda kuyruk sallayan, kendi rızasıyla birlikte olan olarak anılıyoruz, cinayete kurban gittiğimizde namusumu temizledim diyen katillerimizin sırtını sıvazlayan çok oluyor, şiddet görüyoruz hak ettin deniliyor, çocuk gelin oluyoruz kız kısmısı evlenmeli diyorlar. Kafasına vurulup ezilen, kadın olmaktan utanması gereken, hak ediyor ki dayak yemiş, göz süzmüş, orasını burasını göstermiş ki tecavüz edilmiş gözüyle bakılan biz kadınlar, erkeklerle hiç eşit değiliz, olmayacağız da:ssz:

Kesinlikle hayır.Var diyenler doğudaki kadınlarımızın hayatlarını bir incelesinler tekrar vicdanları el verirse var desinler.Mune durumu çok güzel anlatmış zaten.

esitlik mi? yahu buna evet diyenler ne düsünerek evet dediler cok merak ediyorum. Ne esitligi yahu ne esitligi? türkiyenin kadına bakıs acısına gore erkeklerin 982492782492 adım arkasındayız...

dünya üzerinde kadınların %45i şiddet görüyor her 10 dakika bir kadın tecavüze uğruyor aynı işi yapan kadınlar erkeklere göre dah az maaşla çalışıyor. birçok doğu ülkesinde tecavüze uğrayan kadınlar öldürülerek cezalandırılıyor. eski tarihlerde kadınlar yakılarak öldürüldü dünyada bu kadar zulüm gören kadınları görmezlikten gelemeyiz eşitlik aynı olmak değildir aynı haklara sahip olmaktır özgürce sokakta gezebilme düşüncelerimizi söyleyebilme en önemlisi sırf bizden güçlüler diye yönetilmeye ezilmeye razı olmak zorunda kalan hayatlarını bi köle gibi yaşayan kadınların yaşama hakkı olmasıdır. allah kadınları erkeklere emanet etmiştir koruyan gözeten sıfatıyla, güçlerini birleştirip kadınları ezsinler diye değil onların bu dünyada sahip olduğu aynı haklara sahibiz. bütün insanlar eşittir ayrımcalıkları aciz cahil Allahtan korkmayan sapık düşünceli insanlar yapar.

Back