Anket Sizce ülkemizde kadın erkek eşitliği var mı?

sizce ülkemizde kadın erkek eşitliği varmı?

• evet

OY: 7 5,9%
  • hayır

OY: 99 83,9%
  • emin değilim

OY: 12 10,2%

• Ankete Katılan
    118
Eğer bir ülkede kadınlar bile erkeklerin kendilerinden üstün olduğunu düşünüyorsa eşitlikten bahsetmek kadar saçma bişi olamaz...keşke değişse bazı şeyler..EĞİTİM ŞART!

bu ülkede biz kadınlar bile eşit değilken erkeklerle eşit olmayı nasıl bekleyebiliriz ki? :1no2:

Türkiyedeki aile yapısı geçmişte olduğu gibi günümüzde de ataerkil düzendedir ve eşitlik yoktur. Olsaydı bazı illerimizde hala erkeğin yanında kadının yemek yemesi birşey içmesi ayıp sayılır mıydı , kızlarımız tecavüze uğradığı halde günahkar sayılıp öldürülür müydü?

:1shok: :1shok: :1shok:
Erkeklerin nefsi daha zayıf olabiliyor bazı konularda,kadınların da nefslerine söz geçiremediği alanlar olduğu gibi..Yanlız bu apayrı bir husus..
Genelleme yapmamız doğru olmaz hele ki ilk cümledeki beyin ve yeri hakkındaki ifade hoşuma gitmedi:delphin:
Eşlerimiz babalarımız abilerimiz erkek kardeşlerimiz daha nicelerinin beyinleri ,orada mı,küllin yanikafamçokkarıştı
Bu tamamen inanç ve karakter meselesi..Bana göre ağır ve kısmen yersiz bir ithamgamyoncuiremsu

sen eşinin, babanın ve kardeşlerinin aile ve yakın çevre dışındaki bayanlara tamamen masumane bi gözle baktıklarına gerçekten inanıyosan söyelenecek bir söz yok bizim toplumuzmuzdaki erkelerin böyle bi yapısı var malesef benim de babam var erkek kardeşim var bence bunu inkar etmenin bi gereği yok öncelikle bu gerçeği kabul etmemiz gerek erekler kadınları cinsel meta olarak görürler, en güvenilir iş yerlerinde bile bu böyledir, en elit, en kaliteli görünen ortamlarda bile kadın erkek için cinsel metadan başka hiç bir şey ifade etmez evimdeki kadın namusumdur anlayışı erkeklerin kafasından silinmediği sürece eşitlik söz konusu bile olamaz
erkekler kadınlarla ilgili konularda değerlendirme yaparken cinsel ön plandadır, kadınlar ise tamamen mantık ve duygu çerçevesinde değerlendirme yaparlar bir kadın bir erkeği en yakın dostu gibi görebilir ama bir erkek bir kadın için bunu uzun süre koruyamaz

tabii ki de hayır böyle birşey yok hangi eşitlik işe girerken hamileliğinizden ne zman hamile kalmayı düşündüğünüze kadar sorulan özel sorulardamı okula gitmek isteyipte başörtüsünden alınmamakta mı yada kız çocuğudur okusada olur okumasa diye düşünmektemi hangisinde daha sayayım mı???

malesef eşit değil üzgünüm
eşit olmaması kadın zayıf olduğu anlamına gelmez
çogu zaman akıl olarak erkekten daha zekidir

Ben de ortası diyorum..Daha bu ülkedeki kadınlar kendi kıymetlerini bilmezken erkeklere nerden bildirecekler kıymetlerini...Erkek yapınca doğal karşılayıp kadın yapınca tukaka edilen o kadar çok şey var ki..Üstelik bu tukaka yı yapanlar,erkeğin yaptıklarını da doğal görüp hoş karşılayanlar da kadınlar............

Back