• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce sanal otizm mi gerçek otizm mi?

Branneogrtmn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2020
8
2
36
Herkese merhabalar, oğlum 19 aylık ve geçen hafta atipik otizm teşhisi koydular. Gittiğim 2 doktor da atipik otizmli olduğunu söyledi. Floortime ile eğitime 3 gün önce başladık. Atipik otizm belirtileri var ama çevremdekiler sana otizm üzerinde duruyor. Çalıştığım için oğlumu kayınvalideme bırakıyordum. Bu zaman zarfında sürekli ekran izletmiş. Sizce bu durum sanal otizm yapar mı? Şuanda işimden ayrıldım. 2 haftadır ekranlarımız da kapalı biraz ilerleme de var gibi. Buna benzer bir durum yaşayan var mı yorum yaparsanız sevinirim.

Herkese merhabalar, oğlum 19 aylık ve geçen hafta atipik otizm teşhisi koydular. Gittiğim 2 doktor da atipik otizmli olduğunu söyledi. Floortime ile eğitime 3 gün önce başladık. Atipik otizm belirtileri var ama çevremdekiler sana otizm üzerinde duruyor. Çalıştığım için oğlumu kayınvalideme bırakıyordum. Bu zaman zarfında sürekli ekran izletmiş. Sizce bu durum sanal otizm yapar mı? Şuanda işimden ayrıldım. 2 haftadır ekranlarımız da kapalı biraz ilerleme de var gibi. Buna benzer bir durum yaşayan var mı yorum yaparsanız sevinirim.
Benım oglum 6 yasında 3 yas 4 aylık atıpık otızm tanısı kondu 3 yasına gore cok ıyı durumda cok sukur darısı sızede olsun tv tablet telefondan uzak tutun bunların ıcınde olursa tamamen kapatıyorlar kendını

Sanal otizm diye bir tanı yok. Uyaran eksikliği diye de yok aslında. Tanı grubunda değil yani bunlar. Ama çalışmalar çeşitli uyaran eksikliklerinin ve yoğun ekran kullanımlarının sosyal beceri eksikliğine neden olabileceğini gösteriyor. Bu beceri eksikliği de otizm belirtilerine benziyor zaten. Otizm oğlan çocuklarında daha hafif seyreder, kız çocuklarına göre tedavi oranları daha yüksektir. Düzenli özel eğitimle ve sosyalleşme ile çok fayda sağlarsınız. Henüz kreş için küçük ama haftanın belli günleri oyun gruplarına götürebilirsiniz. Ergoterapist ile de görüşebilirseniz daha da iyi olur. Ama otizm çalışan bir ergoterapist bulmanız lazım. Bu çok önemli. O size ne tarz oyunlar oynamanız gerektiğini söyleyecektir. Bu oyunlarla zaten duyu becerilerini uyarıp geliştireceksiniz. Bunun yanında floortime uygulayan terapistiniz zaten evde oynamanız gereken oyunlar hakkında bilgi verecektir. Terapistinizin sertifikalarını kontrol ettiniz mi? Bu çok önemli.

Bu süreçte tanıya takılmadan erkenden önlem almak daha önemli.
Sanal otizm diye bir şey duymadım ben ayrıca.
Eğitim aldığınız insanların alan mezunu olmasına dikkat edin diploma ve sertifikalarını mutlaka sorgulayın kontrol edin.
Ve ekranı çok çok kisitlayin.
Mutlaka taklit ederek oyun oynayın mış gibi yaparak nesneleri kullanarak oyunlar kurun evde.
Instagram da özel eğitim mezunu pek çok öğretmen var takip edin onları güzel bilgiler veriyorlar.

Yoğun dikkat dağınıklığına en iyi gelen şey yoğun anne ilgisi ve öğretici oyunlardır.
Süreç zor fakat imkansız değil.
Ve ilerleyen yaşlarda çocuğunuzun farklı olumlu yönlerini keşfedeceksiniz.
Kısacası bir çocuğu yeniden kodlayacaksınız...
Yüzme ve hayata adapte oyunları çok güzel oluyor.
Pediatristler bu konuda çok yönlendirici oluyor.

Back