Sizce? Rapor Almak Veya Almamak

Sanırım bu ay sonu istifamı vereceğim arkadaşlar

istifa etmeyin, issiz kalacaksaniz, neden edesiniz.

bu sefer de hayir demeyi dneyin.
Hatta mudurunuzle acik acik konusun.
Artik mesai saatlerine uygun calisicam ve mesai yapmayacagim, yoksa sagligim etkilenmeye basladi yazin.
yazili olsun hem, eger istifa etmeye sonradan karar verirseniz o maili de referans olarak yazarsiniz.

hemen vaz gecmeyin.

genelde calisan dik durursa, mudur de aklini basina alir. Zaten isini iyi yapan birisiniz, onlarin korkmasi lazim sizi kaybetmekten.

Herşeyden önce rapor konusundaki yanlış algınızdan vaz geçin. Doktorunuz dinlemelisin diyorsa, sağlığınız bunu gerektiriyorsa rapor almak bir kötülük, kasıt veya art niyet değildir

İşini sahiplenmek ve kazancınızın hakkını vererek çalışmak insani bir görevdir evet. Ama bunu yaparken aşırı, ısrarcı ve gereksiz özveri hatta fazla tevazu iş hayatında önemsenmemenizi sağlar.

Ve iş hayatınızda rapor almamak, izin kullanmamak, mesai dışında fazladan çalışmak, başkalarının işlerini üstlenmek, eve iş götürmek gibi durumlar karşılıksız olarak ve üst yönetimce sizden özellikle gerekçesi sunularak rica edilmedikçe takdir, onay, madalya bekleyeceğiniz durumlar değildir

Günü gelir yapmasaydı olur, günü gelir ne işi varmış o saatte denir, günü gelir kim istedi ki sizden bunu, haddinizi aşmayın bile denir. Özetle aşırı ve gereksiz özveriniz ile shçlanabilirsiniz bile. Bunca yıllık iş hayatımda değişik düzeylerde öyle çok buna benzer durumlarla karşılaştım ki anlatsam saatler sürer

Son olarak şunu ekliyorum ki ; iş hayatınızda asli görevinizi yapmanın yanı sıra yasal haklarınızı bilmek ve bunları gerektiği gibi kullanmak zaten olması gerekendir. Bunları yaparken kişilerin hakkınızda ne konuştuğu ne söylediğini bu derece önemsemek sizin bir an önce kurtulmanız gereken bir yanlışınız. Bu durumdan bir an önce kurtulmaya çalışın. Gerekiyorsa uzman yardımı alın
Emin olun iş hayatınızın da özel hayatınızın da bariz bir şekilde kolaylaştığını ve rahatladığını göreceksiniz

İş bulamadığım için ne yazıkkı işsiz kalacağım evet ama yoksa aklımı kaybedeceğim

Ne güzel özetlemişsiniz çok teşekkür ederim.
Mevcut durumda olmamın sebebi üstüm aslında. Cünkü oda aslında yapmaması gereken ne varsa onu üstleniyor gece yarılarına kadar çalışıyor. Bana yakınsada kendi üstüne Asla bunu belli etmiyor.
Bendede beklentisi bu yönde. Asla sesimi çıkartmıyım asla söylenmiyim her şeyi kabulleneyim. Ama yapamıyorum inanın 1 senede cok farklı bi insan oldum özel hayatımda. Her anlamda etkiledi beni.
Daha cuma günü bizimle asla alakası olmayan bi projeye sırf asıl bölüme ait olan işlemleri o bölüm çalışanları külfet gibi görerek kabul etmedikleri için zorunlu şekilde dahil edildim.
İstemediğimi söyledim ama ne fayda yapmak zorundayız gibi bi dönüş aldım.
Yani müdür pasif bunların üstü gmy konuyu kendisine mi taşımalıyım?
İşten kaçan söylenen gibi bi imaj çizmek istemiyorum yeni başladı göreve benim iş ahlakımı performansımı vs bilmiyor sonucta

Aslında yukarıdaki yorumum bu söylediklerinizi ve sorularınızı da kapsıyor. Neden bir üstünüz olabilir ama buna karşı çıkmayıp kendisine izin veren, hala"beni tanımıyor şöyle düşünsün istemem böyle algılasın istemem" diye adeta "boynum kıldan ince " mantığıyla haklarınızı savunup sınırınızı çizmeyen sizsiniz

Firma da değiştirseniz özel sektörde sıkça karşılaşılan bir durumdur bu. Üstünüz olan kişi daha üst yönetime ve işverene kendisini başarılı ve vazgeçilmez göstermek için çalışanlara görevleri olmayan işler yükler. Siz eğer kesin bir şekilde ve kendinizden emin bir şekilde "hayır bu benim görev tanımıma uygun değil ve yapmak zorunda olduğumu düşünmüyorum. Ben çalışkan ve işimi hakkıyla yapan bir insanım ama bu durum başkalarının sorumluluğunda olup yapmadıkları işleri üstlenmemi gerektirmiyor. Benim görevim olmayan konuların bana yönlendirilmesi konusunda hassasım. Arzu ederseniz ve sizi aşan bir durumsa üst yönetimle de görüşebilirim bu durumu "demeyi bilmelisiniz
Kişinin sizin hakkında düşüncesinin ne önemi var, bakın şu an biz de kendisi için olumlu düşünmüyoruz bu onun umurunda mı sizce
Ha bu konuda baskı ve zorlama halinde üstünüze gelirse alırsınız görev ve yetkilerinizin yazılı olduğu belgeyi, üst yönetime " son derece özverili ve başarılı bir şekilde görevimi yapmakta olduğum halde yeni gelen amirinizce görevim olmayan konularda psikolojik baskı ve mobing uygulanıyor. Yazılı olarak gerekeni yapmadan önce size bildirmek istedim" dersiniz

Bana kaybolan özgüvenimi geri verdiniz diyebilirim Yüreklendim bi an,
Düşünüyorum şuan ben buradan ayrılıyor olsam sil baştan bi eleman yetiştirecekler 4 ayrı bölümün yapması gereken işleri tek bi kişiye yükleyecekler üstelik asgariden hallice bi ücretle.
Ben bu şartlar altında farklı bi firmadada çalışabilirim oysa onlar bu şekilde 3-5 kişiyi ikna edip belki kalıcı hale getirebilirler.
Zaten benim üstüm kararlı çalışanlarını koruyan bi tavır alsaydı şuan bu pozisyonda olmazdım.
gmy ye duyurmadan aman iş verilsin okaliptüs yapar aman Zaten iş sayıları az gibi şeyler geçiriyor aklından.
Oysaki nerede iş sayım az insanlar bi havuz sistemi ile çalışıp sistemden işlemlerinin log kayıtlarını tutabiliyor ama benim yaptığım işlemler
Hem Sayılabilecek şeylerden değil manuel işlemler hemde evrak işleri.
Onlar iş yapıyor okaliptüs boş oturuyor kafası beni çileden çıkaracak

oooo siz böyle düşünürseniz daha çok iş kitlerler size. kendinize güvenin ve hayır demeyi gerektiğinde rest çekmeyi bilin. onlar kaybeder
Rest çektim sonuç ne oldu söyleyeyim mi
Kbkma bizim bölümün gerektirdiği gibi iş yükün var iş sayın az görünüyor ekstra işlerde gelecek. Bunu dedi ya iş sayımı ölçemediğini böyle bi mekanizma yok manuel işlemlerde diyen insan şimdi iş yapmıyorsun demeye getirdi inanamıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…