Sizce psikolojik bir vaka mıyım ?

malesef yok canım sorularının cevabını özel mesajında bulabilirsin..

canım psıkolojık sorun degıl de yetıstırılmenle alakası vardır kucukken tutucu yetıstırıldıysen onu deme ayıp buna dokunma sunu yapma dıye guvensız yetıstırıdıldıysen boyle olman cok dogal Ama aşamayacagın bır sey degıl bol bol kıtap oku her seyden bılgı edınmeye calıs kı gırdıgın ortamda dıyebılecek bır seylerın olsun dıs gorunusunde bakımlı ol aynaya bak kendını guzel gordukce guzel hıssettıkce yuruyusunde bıle guven olacak emın ol. Kendıne sureklı ben oyleyım boyleyım deme bıraz olumlu yanlarını gormeye calıs bır de unıversıteyı aılenden ayrı mı okudun yoksa yanlarında mı?

ben tutucu yetiştirilmedim aslında ya, böyle olmamda suç bana ait, üni.teyi başka bir şehirde okudum ailemden uzakta..

ben tutucu yetiştirilmedim aslında ya, böyle olmamda suç bana ait, üni.teyi başka bir şehirde okudum ailemden uzakta..

uzman yardımı alman gerekli. etraf böyle söylediği için değil, sen de artık bundan rahatsız olmalısın ki bizlerle durumunu paylaştın. tanı koymak basit bir şey değil. bunu ancak psikologlar ve psikiyatrlar yapabilir. sosyal fobiden tut da antisosyal kişilik bozukluğuna kadar varan bir yelpaze olabilir durumun. önemli olan senin gidip yardım almaya hazır hale gelmen. kimbilir bir kaç seansla kendini daha iyi hissedebilirsin. yardım almak çok önemli. git ve tüm hissettiklerini paylaş. asla zarar görmezsin.

evet bundan çok fazla rahatsız oluyorum..bazı insanlar vardır depresyondayken bile dışardan depresyonda oldukları anlaşılmaz, şen şakrakdırlar,dışardan herşey normal gibi görünür, ben de tam tersi, aklım neyse onu zikrime de yansıtıyorum, dün yine biri ''sessiz ama derin arkadaşım'' dedi bana, ya nasıl moralim bozuldu o cümleye anlatamam..yeter artık bu imajdan kurtulmam gerek benim..

Bunun psikolojik bir sorun olduğunu sanmıyorum. Yeryüzünde milyarlarca insan var ve herkes farklı bir kişiliğe sahiptir. Birden bire neşeli bir insan kişiliğine bürünmeniz oldukça zor, zaten adı üzerinde kişilik bu. Buraya kadar oldukça karamsar konuşmuş gibi görünebilirim. Ama telaşlanmayın. :) Güven konusuna gelince..Kendinizi başka bir insanın gözünden görün. Binlerce insanın içinde yürürken uzaktan görün kendinizi. Hayalinizde canlandırın bunu. İnsanların içine karışmış yürüyorsunuz... Herkesin aynı et parçasından olduğunu göreceksiniz. Aynı et, aynı organlar vs vs. Hiç bir fark yok. Kimse kimseden üstün değil. Sadece bazıları üstün olduklarını sanır. Ama öyle değildir. : ) Gidip vücut röntgeni çektirsinler bakalım neleri farklı neleri üstün, sadece sahip oldukları mallar farklı olabilir. Zaten 'İnsan' denen ırk yeryüzünde bir tane olduğuna göre diğer insanlardan hiç bir farkımız yoktur. O yüzden kendinize rahatça güvenin şimdi. Güvenmemeniz için bir sebep yok ortada. Bu laf çok klasik olsa da bir o kadar da doğru o yüzden tekrardan yazacağım; Bu yaşam size bir kere verilmişse yaşama olumlu gözlerle bakmak gerekir. Her ne kadar kötü olaylar yaşadık yada yaşıyor olacaksakta kabuğumuza çekilip saklanarak bu hayatı mahfetmemek değerini bilmek lazım.
Ayrıca şunuda yazmak isterim ki toplum içinde çok konuşmak neşeli insan olmak değildir, yada sahte gülücükler saçmak. Dışarıda masum çocukları, bebekleri, yaşlı mutlu çiftleri ve sokakların masum canlıları hayvanları izlemek, komik filmler seyretmek, pozitif şarkılar dinlemek, sahip olduğun şeylerin değerini bilip hatırlamak mutlu olmanın en basit yöntemlerinden sadece bir kaçıdır. Bunları görünce içinde iyi şeyler hissediyorsan zaten neşeli ve pozitif bir insansındır. : )

evet ama bende bir bozukluk olduğu belli..normal insanların erkek arkadaşları oluyor, normal süreçlerden geçiyorlar..sözleniyorlar, evleniyorlar, birşeyler oluyor..bende hiçbir şey yok..bir erkekle çıkma aşamasına gelemiyorum..bu bir problem olmalı..bende var bir anormallik mutlaka..

Anormallik mi? Normal insan da anormal insan da yoktur her insan farklı özelliklere sahiptir :) Neye göre normal neye göre anormal ¿ Sen de benim gibi anlaşabileceğin özellikte bir insanla karşılaşmamışsın demek ki.. Benzer insanlar ancak birbirini anlar demek ki sadece daha farklısın pek çok kişiden belki de daha özel ve güzel

Son düzenleme:

pozitif ve yapıcı yaklaşımın için teşekkür ederim..

ahh bende eskiden böyleydim sonra ne olduysa tam tersi oldu kimse laf söyleyemiyor hani laf sokma anlamında çünkü kesinlikle altta kalmam şimdilerde hafızam fil gibi, çenem kalaşnikof gibi, dışardan zaten özgüvenimin tavan olduğunu söylüyorlar bi bakışım bile yetiyormuş.. kesinlikle haksızlığa tahammül edemem kalp bile kırarım o anki sinirimle.. ama gel gör ki ben kendimi böyle sanmıyorum.. hani ben normal baktığımı düşünürken biri gelip lie hayırdır neden sinirlisin diye sorar. peki ben psikolojik vaka mıyım? bana göre hayır? günümüz şartları beni bu hale getirdi

ben yazsam ancak bu kadar yazabilirdim aynı ben.diksiyon kursuna gittim ama daha aktif bir şeyler lazım sanırım.yaratıcı drama mantıklı gözüküyor ama gözüm korkmuyor değil.

ben yazsam ancak bu kadar yazabilirdim aynı ben.diksiyon kursuna gittim ama daha aktif bir şeyler lazım sanırım.yaratıcı drama mantıklı gözüküyor ama gözüm korkmuyor değil.
Bilmem farkında mısın ama 2012 yılında açılmış bir konuyu hortlattin

Konu sahibi 5 yılda sorunu cozmustur muhtemelen :)

Bilmem farkında mısın ama 2012 yılında açılmış bir konuyu hortlattin

Konu sahibi 5 yılda sorunu cozmustur muhtemelen :)
farkettim ama resmen aynı sorunları yaşıyorum belki o yıldan bu yıla sorununu nasıl çözdüğünden bahseder diye düşündüm.birazda iç dökmek olsun diye yazdım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…