• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket sizce ötenazi serbest olmalı mı?

Szice ötenazi serbest olmalı mı?

• Ankete Katılan
    45

xuxfxuxrxuxkten_teyyare

♥ I'm With You ♥
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2008
261
0
96
Ankara
Arkadaşlar hep merak etmişimdir..Acaba ölümcül bi hastalığım olsa ve çok acı çeksem ötenazi de serbest olsa bu seçeneği kullanırmıydım diye..
şimdi sizlere sormak istiyorum..

Sizce ülkemizde ötenazi serbest olmalı mı?

Serbest olmalı bence.Kimse ölmeyi istemez,ama çaresi olmayan ,kişiye ızdırap veren amansız hastalığa yakalanan insanların bunu isteme ve de uygulatma hakları olmalı.Çok acı çeken ,her geçen gün eriyen,dağ gibi bir adamken 25 kiloya düşen yakınımı düşündükçe'' evet ,olamalı'' diyorum...

ben istermiydim bilmiyorum o ani yasamadan bilinmez.....

Ülkemizde serbest olmasini isterdim sonucta isteye bagli birsey herkezde uygulanacak diye birsey yok

Neden yasak onuda bilmiyorum acikcasi..Elbetteki mantikli bir aciklamalari vardir.

bende karsıyım serbest olmasına, hastalıklardan dolayı cok acı ceken insanlar var ama bu ınsana kendı hayatını sonlandırma hakkı saglamaz. Eger bir Allaha, Tanrıya, Yaratıcıya vs vs ınanıyorsam (ki bu tum dınler ıcın gecerlı) böyle bir fikri benimsemem soz konusu olamaz. Ayrıca bircok ulkede serbest değil. Yani olayın sadece manevi değil insan hakları boyutu da var.

bence serbest olmamalı..
bazı arkadasların da dedıgı gıbı bu da bır nevı ıntıhar..
evet cok acı ceken caresız kısıler olabılır belkı ama..
yıne de bunun yasal hale getırılmesını ıstemem..
inanclı bırı olarak konuya baktıgımda yasal olmaması da ıyı dıyorum hanı ınsanlar ole bırsey secemıyorlar..

Allah kımseyı o duruma dusurmesın tabı cok kotu :çok üzgünüm:

allah ın verdiği canı allah alır kimsenin böyle birşey yapmaya hakkı yok herşeyin bir sebebi var sebepsiz çekilen bir acı da yoktur allah şifa versin herkese ne olursa olsun umutsuzluk güzel birşey değil

Hiçbirşey kesin değildir tıpta hergün yeni bir gelişme oluyo..Şuan için bi tedavisi yoksa bu ilerde de olmayacağı anlamına gelmez bence..Ben ötanaziye karşıyım..Dini açıdan bakarsak da Yüce Allahın verdiği canı sadece Allah almalı diyorum

bence kesinlikle ötenazi seçme hakkı olmamalı ayrıca allahın verdiği canı ancak allah alır . verilen hastalıklarda çekilen acılar günahlara kefaret olur bir insan çektiği acıya sabredip tabi çaresini arayayak sabretmekten bahsediyorum isyan etmezse rabbine sığınırsa günahsız ölecek ve cennete gidecek ... geçici dünya hayatında insan başka ne isterkiii

o acıları yaşamadığımız için bilemiyoruz.ama bu konuda o çekilen acıyı gördüğüm için,evet serbest olmalı.....................

yaşamanın sadece nefes almaya dönüştüğü; hatta onu bile yardımsız yapılamadığı zaman; dayanılmaz ve geri dönülmez acılar çekildiğinde serbest olmalı diye düşünüyorum.

Muzaffer K., 56 yaşında ve akciğer kanseri... Kanser, akciğerini sardıktan sonra, başka organlara da sıçramış. ılaçlarını alıyor almasına; ama ameliyat olması gerekiyor. Aylar önce konuştuğumuzda, “Doktorlar üç ay ömür biçti ama ameliyat olursam bu süre uzayabilirmiş” diyordu. Muzaffer Bey, ameliyat umuduna, ameliyatla yaşamının bir süre uzaması umuduna sıkı sıkıya sarıldı. Ne de olsa sosyal güvencesi vardı. Yıllarca bir fabrikada işçi olarak çalışmış; az biraz maaşla zar zor ev geçindirmiş, çocuk okutmuş; SSK primleri de tıkır tıkır ödenmişti. Muzaffer Bey, bir türlü hava dolmayan ciğerlerine aldırmadı, “Ne de olsa ucunda yaşam var” diye SSK kuyruklarında saatlerce, günlerce bekledi. Sıra ona geldiğinde, bilgisayarın ardındaki genç kadın, ölüm iğnesinden daha acı sözleri bir çırpıda söyleyiverdi: Ameliyat bir yıl sonra... Muzaffer Bey’in o kadar vakti yok, ama ameliyat tam bir yıl sonra! ışte bu, pasif ötenazi türünden sadece biri.

bencede serbest olmamalı..
acı cekerek olmektense kendı olumune son vermek bir çeşit ıNTıHARDIR...
Allah almıyor o canı sen kendı elınle son verıyorsun..

kaderimde varsa boyle bi hastalık acı cekerek olmek.. beklerım elbet.. Rabbim ne zaman canımı alırsa ozaman toprak olmak için o anı beklerım...

Back