Sizce önce tek tek ailelerle tanıştırmak gerekir mi?

tilsim0104

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2010
30
0
mrblar;

İlk defa başlık açarak paylaşımda bulunmak istiyorum. Çünkü olumlu ve dikkate alarak sanki karşınızdaki kişiyi tanıyor gibi içten ve samimi yorumlarınızdan oldukça etkilendim. Benim kendi konuma geçmek gerekirse; artık belli yaşa gelmiş işimizi elimizde almış aklı başında insanlarız. Şimdiye kadar herzamn ailemi ve kendi sert tavrıma ve kendi yarattığım kalıbımın dışına çıkmadan saygımı kaybetmeden hareket ettim. Nitekim pişmanda değilim hem ailem hem arkadaş çevrem hem iş çevrem olmak üzere saygıyı sonuna kadar hak ettiğimi üşünüyorum. Özel bir şirkette insan kaynakları sorumlusuyum ve ayrıca siyaset ağırlıklı köş yazarlığı yapıyordum. İlişki kısmına gelirsek uzun zamandır hiç kimseyi hayatıma kabul edemezken 6 ay önce bir ilişkiye adım attım. gayet kendinden emin işinin en iyisini yapan beyfendi birisi, bizim şirkete bağlı bir şirkette işletme şefi (makine müh.) olarak çalışıyor. İlişkinin nasıl devam ettiğinin ikimzde farkındayız ve kendisi 3 ay sonra beyaz eşya almak istedğini belirtti ve biz beyaz eşya taksitide girdik birlikte ortak altın hesabı açıp birikim yapmaya karar verdik ve bu şekilde devam ediyoruz. Ben aileme anlattım aynı şekilde oda ama onun ailesi farklı bir ilde. Her neyse bizim birlikte gitmemiz gereken il dışında olan ve çok yakın arkadaşlarımızın nikah şahidi olacağımız bir düğün var temmuzun 15inde. Ama benim annem hayatta şehr dışına izin vermedi şimdiye kadar vermezde. Gizli bir şeyde yapamam hem kendime hem ailemde saygımdan ki yola çıkacağız ne olur ne olmaz. Ben bu konuda ne yapacağımı bilmiyorum önce onu tek olarak ailemle tanıştırmak doğru mu sizce? yada ben bu düğüne gitmeyeyim mi?
Bir de şu var ki ikimizinde düşüncesi düğünle nişanın arası uzun olmasın ve istemeye gelmeden önce tanışalımdı. ama ablası çok hızlı bir şekilde görücü usulü tanıştı ve nişanlandı ekimdede düğünleri var. şimdi maddi olarakta bu sene içerisinde onlar için iki düğünün ağır olacağını düşünerek çok yorum yapmıyorum. Nitekim bu sene düğün olmaz yani seneye nisan mayısa kalır peki bu zamanda ben hala söz nişan yapmadan bu şekilde ilişki olarak mı devam edeyim( yani benim ailemde bi yerde hadi demez mi) yoksa biz bu adı koyma işini yapalı mı diyeyim?

Kusura bakmayın çok uzun oldu ama daha net ve muallakta kalmamanız için detaylı bilgi verdim. Umarım hepimiz için herşeyin hayırlısı olur... Hep mutlu ve hakkettiğimiz gibi yaşamamız dileğiml...

Son düzenleme:

canım oncelikle birlikte hesap açmanızı ortak eşyalar almanızı doğru bulmadım şimdiden. hayat bu nolur nolmaz yani. ilişkiniz ciddi de olsa şu anda ciddi bir adım yok ondan diyorum.
soruna gelirsek şehir dışına benim ailemde izin vermezdi. bencede eğer isteme yakın bir tarihte olacaksa tanıştırmanda bir zarar yok. ille bu sene evlenceksiniz diye birşey yok. tanıştırırsın birkaç ay sonra ne zaman uygun olursanız söz yada nişan yaparsınız.

yanlış anlama lütfen ama anlatırken sevgilim diye başlamamışsın..yani nasıl desem çok resmi geldi..

sonrasında okudum,birlikte eşya aldık demişsin..henüz hiç bir durum ortada yokken bu tür bir girişim için

erken olduğunu düşünüyorum...kendinden bahsettiğin kadarıyla ayakları yere basan birsin..madem çok aykın arkadaşın

nikah şahidi olacaksın neden söz hakkın yok evde? geçen yıl aynı durumu ben yaşadım,gidicem dedim kimse neden gidiyorsun

şehir dışı demedi..ayarladım uçak biletimi selamlarımız ilet dediler sadece..hani bu konuda fikrini belirtemeyen bir insanın ilişkisi

için ne kadar yaptırımı olur düşündürücü..aileni ya da seni yargılamak değil amacım ,tekrar belirteyim..anlattıklarından yola çıkıyorum

nihayetinde..iki düğün bir arada ağır gelebilir, fakat madem kararlısınız bu yolda yürümek için tanışma,söz ,ve ardından nişanı takip eden bir

süreçle bu durumu pekiştirebilir; gelecek yıl içinde düğünü konuşursunuz..hem her dönemi yaşamış olursunuz hem de düğün için zaman oluşmuş

olur..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…