Sizce oglum otizmilimidir

ecemmm34

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2025
1
1
1
24
Oğlum 5 ay sonra ıkı yasına gırıcek doğduğundan berı hep cızgı fılm izletmek zorunda kaldım tek buyurun bır aydır cızgı fılm ızletmeyı kestım oğlum gülerek ellerını çırpıyor karnına vuruyor ve ısmıne ara sıra dönüyor cızgı fıln ızletmwyı kestıgımden berı kendı kendıne konuşuyor ve araba tekerlerını döndürüyor çok sevıyo arabaları ellerını cırpması ve araba tekerlerını ı dondurmesı kafamı çok karıstırıyor gunlerdır psıkolojım bozıldu onun dısında sıcak bır seyı ona doğru götürdüğünde kacıyor ve elını fırına götürdüğünde cız dıyorum yapma dıyorum ellerını cekıyor kacıyor ve kapıyı aç dıyorum kapıya vuruyorum kapıyı acıyor kendımı saklıyorum oğlum gel burdayım dıyorum gelıp benı buluyor bısey ısedıgınde ellerkmı tutup götürüyor ve ellerımı o seyın ustıne koyuyor ona sadılıp öpüyorum oda agzını yanagıma götürüyor öpmeye calısıyot sonra ısırıyor akşam onu uyıturken öpüyorum onu oda gülümsüyor ve bazen onunla oynadıgımda yanagımı cekıyor ellerıyle yaklasık bır aydır ellerını çırpıyor ve araba tekerlerını ı dönüyor bazende basını salıyor çok korkuyorum doktora götürsem doktor ıyıce abartır kötü bısey der dıye götürmek ıstemıyorum sızce bu normalmı sızınde cocıgunuz bebegınız böyle yapar mıydı

Hareketleri gayet normal geldi bana. Tepki veriyor çünkü.
Çizgi film çocukların beceri motorlarını tam olarak engelliyor maalesef. İzletmeyin.
Dökün oyuncaklarını önüne keşfetsin. Kalem kâğıt verin oynasın.
Lego alın,hafıza geliştirici oyunlar var onlardan alın oynasın.
Ve sürekli konuşturun.

Doğduğundan beri Çizgi film izletmek zorunda kaldım derken. Ne yapıyorsunuz o sırada ? Ekranı sizin izlediğinizde dahil tamamen kapatın. Şimdi bir doktora gidin ve kaybettiğimiz bu zamanı telafi edip cocugunuzun duygusal ihtiyaçlarını ve karşılıklı iletişim eksikliğini giderin. korkarak olacak iş değil bu ne kadar erken okadar iyi. 19 aylık biz iki kelimeli cümlelere geçmiştik . Bol bol kitap okuyun oyunlar oynayın . Uyarın 5 duyusunu da. İsmiyle Seslendiginizde bakıyor mu? Göz teması var mı ? Siz odadan çıkınca tepki veriyor mu yada girdiğiniz de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…