umarım geç kalmamışımdır yönlendirme açısından. üniversite mezunu bir işsiz olarak sana tavsiyem ENDÜSTRİ MÜH.
endüstri müh. bir arkadaşıma ne iş yapıyorsunuz dedim
piç meslek bizimkisi dedi. çok güldük ama her yerde çalışırsın.
şaka bir yana her alanda çalıştıran, her kadıya uyumlu anahtar gibi bu meslek. sorsan end.müh ne iş yapar diye kimse doğru düzgün cvp vermez zaten çünkü alan geniş.
bir arkadaşımın akrabası LCW'de, İstanbul ana merkezde çalışıyor departmanını unuttum. mezun olur olmaz buldu işini. LCW'de torpil olmadığını kesinlikle söyleyebilirim ben de 2. müdürlük için başvuru yaptım ve referansım bile olmadığı halde kabul edildim.
çok samimi arkadaşım geçen yıl mezun oldu ocak ayından beri THY'de kabin planlamada çalışıyor tabi torpili sağlamdı ama bölümü olmayanın torpili olsa n'olur?
ankarada yaşıyorsan bilirsin OSTİM diye bir yer var, bir erkek arkadaşımız orada askere gidene kadar geçici iş buldu "1800 tl maaşla geçici iş. "
endüstri müh alanı çok geniş, muhasabeci gibi muhasebe öğreniyorsun, iktisat-işletme dersleri alıyorsun ünv.ye göre değişebilir ama uluslarası ilişkiler falan da alınabiliyormuş sanırım tam bilmiyorum onu ama beni dinle pişman olmaz. hele ki, gazi! benim üniversitem. eğer aklını kullanıp kendini de sevdirrisen çok iyi yerlere de gelirsin. Gazi'li olmak bir ayrıcalıktır gerçekten. bana dua edersin mezun olur da iş bulursan ve beni hatılarsan bir yemek sözün olsun bana.