Herkese merhaba.
Son birkaç gündür canımı sıkan bir konuyu sizinle paylaşmak istiyorum. Yadırgamadan yardımcı olmaya çalışırsanız çok sevinirim.
Benim bir erkek kuzenim var ve biz farklı şehirlerdeyiz. Çalıştığı zamanlar genellikle şehir dışına çıkıyor. 10 yıllık evli ve 10 yıldır çocukları olmuyor, sorun eşinde. Eşiyle beraber bebek sahibi olmak için her tedaviye başvurdular ama olmuyor. Kuzenim de artık eşiyle beraber tedavi işinden vazgeçtiler hem maddi hem manevi durumdan yıprandıklarından dolayı. Son birkaç yıldır kuzenim artık kendi çevresinde dalga konusu olmuş çocuğu olmuyor diye. Herkes dalga geçiyor ve o da 'milletin içine çıkamıyorum, herkes çocuğum olmuyor diye dalga geçiyor. Artık bıktım, ben evleneceğim' diye tutturmuş. Annesi bu böyle söylenmeye başlayınca kızmış. Ama hani çok da bişey dememiş açıkçası sadece kızmış. Bu arada benim görümcem onun eşinin eltisi oluyor ve karşı binalarda oturuyorlar. Yani görümcem kuzenimin abisiyle evli. Ben bunları da ondan duydum. Görümcem de yaklaşık 18 yıldır evli ve o da bebek sahibi olamıyor. Dilerim Rabb'im isteyen herkese gönlüne göre hayırlısını versin inşAllah.
Ve ben dün öğrendim ki kuzenim eşinden gizli bir şekilde imam nikahıyla evlenmiş
İnanır mısınız bilmiyorum ama görümcemin bile haberi yoktu hatta o civardaki kimsenin haberi yok bundan
sadece annesinin ve ablasının haberi var. hatta ablası bunlara evini açmış
birde benim öğrendiğim kişi yani abimin eşi, annemlerin, babamın haberi falan da var ama onlar bu durumu benim ailemden de saklıyorlar yani bildiklerini bilmiyorlar.
Ben dün öğrendiğimde hemen görümcemi aradım hatta biraz ağzını aradım önce biliyor mu diye. Sonra belki biliyor da söylemiyordur diye ona söyledim ve o da şok oldu. Nasıl böyle koca ve saçma bir hata yapabilir diye ikimiz de bir süre inanmadık. Ama bu saçma olay maalesef gerçekmiş
Şimdi tıkandığım noktaya gelelim. Olayı ben ve görümcem biliyoruz. Eşi bilmiyor. Görümcemle bugün bu konu hakkında baya konuştuk ve ben sizlere de sormaya karar verdim. Sizce görümcem bu olayı eltisine direk anlatmalı mı yoksa eltisine kendisinin izi olmadan bir şekilde kulağına duyurmalı mı?
Kendisi direk anlatsa benim de ona söylediğimi anlayacaklar ve onların arasında bu sefer benle görümcem 'fesat, dedikoducu, kötü insan' damgası yiyeceğiz
Görümcem zor durumda kalacak. Ama anlatmasa kendisi de bu oyunun içindeymiş, ona karşı haksızlık yapıyormuş gibi kötü hissediyor. Hatta görümcemle konuştuğumuzda kadın ev temizliğine girişmiş eşi geliyor diye. Düşünsenize kadın herşeyden habersiz eşinin yolunu gözlüyor
Ben bu adamın yaptığına, ablasının annesinin falan onun bu yaptığı işe destek çıkmasına çok kızdım. çocuğunun olmamasının onlar için daha hayırlı olduğuna inanarak, herşeyle özellikle eşiyle mutlu olmasını bilip hayatı böyle yaşamak varken gidip başkasının salakça sözlerine kulak asıp karısına ihanet etmesine çok hemde çok kızdım. Kim kızmaz ki böyle bir şeye hatta yaptığı şey affedilebilir bile değil. Keşke önce eşiyle anlaşsalardı en azından boşansaydı da karısına böyle gizliden bir ihanet etmeseydi
Neyse Anlayacağınız görümcem direk yüzüne karşı söyleyemeyecek ama kendisi olduğunu belli etmeden eltisine bu durumu nasıl duyurabilir?
Umarım fazla karışık olmamıştır, uzun oldu lütfen kusura bakmayın.