• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce ne karar vermeliyim?

Eşim bir şirkette çalışıyor. çalıştığı departman dışından, Şirketin iki kadın muhasebecisi ve bir adam serviste tartışmış diğerleriyle. O servise binmek istemiyormuş. Eşim de kendi arabasıyla gidip gelir. Patronu bir miktar para karşılığı (aylık benzin gideri) rica etmiş bu adam ve kadınları sabah alıp akşam götürmesini.Aynı ilçede oturuyoruz. Kadınlar 40-45 arası yaşında evli, yani ergen değiller ama iki kadın yanyana gelince ne bilim laçkalık olur mu acaba? eşim de laubaliliği sevmeyen biri aslında ama haftanın 5 günü sabah akşam dipdibe ne bilim.. Bana sordu, sen ne dersen o, önemli olan senin içinin rahatlığı, seni üzecekse asla yapmam dedi.( hamileyim bir de) Olmaz dedim. Tamam dedi. Ama acaba abarttım mı diye sorayım dedim işte..
Hamile olmanız ile konunun ne alakası var Allasen. Yani şöyle konularda hamileliği dipnot olarak düşmek ne saçmalık.

Eşim Ögretmen. Doğunun köy gibi bir kasabasında arkadaşlarını götürüp getirdi. Yol uzun yokuş , Kışın ortasında servisleri de yoktu. İki tane de o zaman bekar kadın öğretmen de vardı. Ben böyle hiç düşünmedim
Şu konuda haklılar tabi . Kaza falan olması durumu sakıncalı olurdu. Allah korudu. Orda biz zorunluyduk. Şuan metropol bir sehirdeyiz. Şuan ben de istemem açıkçası. Minibüs otobüs metro bir çok ulaşım aracı var. Orada yoktu
Konu sahibinin gündemi insanların buna ne kadar zorunlu olup olmadığı değil ki, kadınların kocasına yılışma ihtimali. Köy, ilçe, şehir fark eder mi? Önemli olan kocası.

Olayın uygun veya uygunsuz olma durumuna girmiyorum. Bence eşinize yapılan teklif eşinizi salak yerine koymaktan başka bir şey değil. Birine iki kişinin özel şoförlüğünü yaptıracaksanız benzin parasına mı yaptırılır? Servis şoförü benzin parasına mı yapıyor bu işi? Bir miktar para verirsin öyle yaptırırsın. Yolunun üstü olsa da bir şey değiştirmiyor. Sonuçta bu iki kişinin sorumluluğunu alacak eşiniz. Hem kendini hem onları zamanında işe yetiştirmekle mükellef olacak. Üstelik bu işin hastalığı, ücretli veya ücretli izni var, sabah uyanamaması var. Ben sizle değil eşinizle empati kuruyorum. Beleşe iki çalışanın sorumluluğunu almazdım. Benim için ek gelir olacaksa düşünebilirdim. Diğer türlüsü resmen enayilik.

Son düzenleme:
O konuda size katılıyorum. Ben zorunluluk çerçevesinden baktım olaya 👍
Aslında zorunlu olup olmadıklarını da bilemeyiz. Şehir merkezindeki her yer ulaşıma müsait olmuyor. Evleri durağa uzak belki, sefer olmayabilir, sefer sıklığı az olabilir, yaşadığım şehirdeki gibi otobüsler saate göre değil kafalarına göre çalışabilir vs. Böyle bir yerde yaşadığım için o mağduriyeti biliyorum. Konu sahibi zorunluluktan dem vursa izah etmeye çalışırım zaten ama sadece kadınların kocasına asılma ihtimalinden bahsetmiş. Kadınlar duysa belki de bi taraflarıyla gülecek ama işte…

Hamile olmanız ile konunun ne alakası var Allasen. Yani şöyle konularda hamileliği dipnot olarak düşmek ne saçmalık.
Hamıle olmasının konuyla şöyle alakası var hamılelıkten dolayı daha hassas ve duygusal bır donemde şuanda,kastettıgı bu

Aslında zorunlu olup olmadıklarını da bilemeyiz. Şehir merkezindeki her yer ulaşıma müsait olmuyor. Evleri durağa uzak belki, sefer olmayabilir, sefer sıklığı az olabilir, yaşadığım şehirdeki gibi otobüsler saate göre değil kafalarına göre çalışabilir vs. Böyle bir yerde yaşadığım için o mağduriyeti biliyorum. Konu sahibi zorunluluktan dem vursa izah etmeye çalışırım zaten ama sadece kadınların kocasına asılma ihtimalinden bahsetmiş. Kadınlar duysa belki de bi taraflarıyla gülecek ama işte…
O kadar müşkülleri varsa geçimli olup servisten atılmasalardı mesela. Kadınların kocasına asılma ihtimalini de düşünebilir. Burada evli olmasına aldırmadan milletin kocasına asılıp buraya yüzsüzce yazanları görmedik mi? Zaten bu ihtimalin de ötesinde bu adam servis şoförü değil, izin alsa gecikse onların sorumluluğu da olacak sırtında.

Ben şahsen bana malımı başkasının kendi malı gibi kullanmasını istemem. Belki bir çoğu beğenmeyecek bu yorumu ama benim malım kıymetlidir. Hani acil durum olur bir iki ws olabilir ancak, öyle sabah akşam benim arabamı ( eşimin arabası da benim sayılır🫢) başkasının şahsi malı gibi kullanmasından rahatsız olurum. Çünkü azıcık titiz biriyim, kirlendi mi saç mı döküldü ay sinirim bozulur benim.

Rahatsız olma sebebinizden eşinizden ziyade araba madem niye kadınların yaşları, laçkalık vb durumlar konuşuldu anlamadım. Şu an bambaşka bir cevap verdiniz

Eşim bir şirkette çalışıyor. çalıştığı departman dışından, Şirketin iki kadın muhasebecisi ve bir adam serviste tartışmış diğerleriyle. O servise binmek istemiyormuş. Eşim de kendi arabasıyla gidip gelir. Patronu bir miktar para karşılığı (aylık benzin gideri) rica etmiş bu adam ve kadınları sabah alıp akşam götürmesini.Aynı ilçede oturuyoruz. Kadınlar 40-45 arası yaşında evli, yani ergen değiller ama iki kadın yanyana gelince ne bilim laçkalık olur mu acaba? eşim de laubaliliği sevmeyen biri aslında ama haftanın 5 günü sabah akşam dipdibe ne bilim.. Bana sordu, sen ne dersen o, önemli olan senin içinin rahatlığı, seni üzecekse asla yapmam dedi.( hamileyim bir de) Olmaz dedim. Tamam dedi. Ama acaba abarttım mı diye sorayım dedim işte
Hayatta herşey olabilir. Ben yapılmaması taraftarıyım. Sorumluluk neden alsın ki? Kazası var bilmem ne

Rahatsız olma sebebinizden eşinizden ziyade araba madem niye kadınların yaşları, laçkalık vb durumlar konuşuldu anlamadım. Şu an bambaşka bir cevap verdiniz
Hahahaa konuyu açan ben değilim🤣 ben istemezdim diye yorum yazdım. Sonra sizin yorumunuzu görünce kendimce sebeplerimi yazdım. Ayrıca eşim sabah akşam erkek arkadaşlarına şoförlük yapsa onu da istemem. Ne alaka? Her gün sabah akşam benim arabamda niye milleti taşısın ki?

Hamıle olmasının konuyla şöyle alakası var hamılelıkten dolayı daha hassas ve duygusal bır donemde şuanda,kastettıgı bu
Tamamda, mevzu evli barklı 40 lı yaşlardaki iki kadının servis şoförlüğü.
Bunun gebelik ile alakası yok. Ben gebe değilim ve istemem şahsen. Kazası var belası var banane kim neyle giderse gitsin derim.
Ha benim kocam da böyle düşünür. Banane elalemin kadınından nasıl giderse gitsin der.
Kendisi de kimseye şoförlük yapmaz.
Gebelikteki hormonları en iyi ben bilirim çünkü çok çocuğum var benim.
Gebe olmasa da ben böyle bir durumu kabul edeceğini sanmıyorum.
Evet kimse kimsenin karısına ya da kocasına ayılıp bayılmıyor. Herkes namusu ile para kazanmanın derdinde ama konu sahibinin soruyu sorarken acaba iki kadın bir araya gelirse laçkalaşırmı vs den sonra hiçbir temenni cümlesi işe yaramaz.

Herşey olabilir Margaret Hale Margaret Hale . Asıladabilir. İlişki de laçkalaşabilir ya da dümdüz yolda giderler.
Ama şimdi önümüz kar-kış.
Sorumluluk almaya değer mi.
Yengemin son. Model Honda civic hurda oldu öyle. Milleti ilçedeki iş yerine taşıyacam derken. Bereket versin araba sağlamdı da kadına birşey olmadı.
Şimdi konu sahibi gebe, kocası neden ailesine harcaması gereken zamandan tasarruf etsin ki diye düşündüm bende.
Düşün adam eşini doktora götürecek o gün izin almış ya da 2 saat izin almış e diğer hatunlar napacak.
Önce onları götürüp sonra mı eşini götürecek.
Valla neresinden tutarsan tut elinde kalacak cinsten bir konu.

Hahahaa konuyu açan ben değilim🤣 ben istemezdim diye yorum yazdım. Sonra sizin yorumunuzu görünce kendimce sebeplerimi yazdım. Ayrıca eşim sabah akşam erkek arkadaşlarına şoförlük yapsa onu da istemem. Ne alaka? Her gün sabah akşam benim arabamda niye milleti taşısın ki?

Ay pardon, yani bilgilendirme için teşekkür ederim ama ben konu sahibine sormuştum. Siz istemeyebilirsiniz orası size kalmış zaten

Eşim bir şirkette çalışıyor. çalıştığı departman dışından, Şirketin iki kadın muhasebecisi ve bir adam serviste tartışmış diğerleriyle. O servise binmek istemiyormuş. Eşim de kendi arabasıyla gidip gelir. Patronu bir miktar para karşılığı (aylık benzin gideri) rica etmiş bu adam ve kadınları sabah alıp akşam götürmesini.Aynı ilçede oturuyoruz. Kadınlar 40-45 arası yaşında evli, yani ergen değiller ama iki kadın yanyana gelince ne bilim laçkalık olur mu acaba? eşim de laubaliliği sevmeyen biri aslında ama haftanın 5 günü sabah akşam dipdibe ne bilim.. Bana sordu, sen ne dersen o, önemli olan senin içinin rahatlığı, seni üzecekse asla yapmam dedi.( hamileyim bir de) Olmaz dedim. Tamam dedi. Ama acaba abarttım mı diye sorayım dedim işte..
Bir kadın olarak kararınızı takdir ettim. Herşeyden öte dertsiz başınızı ağrıtmaya hiç gerek yok . Eşinizin sizin kararlarınızı önemseyip önce size danışmasıda çok yerinde olmuş . İçinize dert olacak bir karar vermemişsiniz en doğrusunu yapmışsınız .

En doğru kararı vermişsiniz . Bir tanıdığımin başına geldi . İş arkadaslarini götürürken kaza oluyor adam ölüyor ve ailesi bir ev parası aldı . Yani şey demiyorlar kader olmuş iyilik yapıp götürdü falan . Hayatınız kararır çünkü yasak normalde . Eşiniz bosversin

Doktor kontrolü vs. gibi izin durumları da sıklaşabilir , sürekli o kişilere haber vermesi gerekir mesela. Ben de bir ara yapmıştım ama en azından araç şirketindi ve geçici bir süreydi yine de zor oldu benim için. Sabah bir saat işim olsa veya hasta olsam karşıki taraf e şimdi ben ne yapacağım diyor kendince haklı olarak.

Kadınların laçkalık yapacağını düşünmeniz aslında içselleştirilmiş cinsiyetçilik, fakat kararınız doğru. Patron çok meraklıysa parayı kadınlara versin, çünkü bir süre sonra para vermeyi bırakabilir de, belgesiz bir şey sonuçta, rica minnet vs. Kocanız belgesi olmayan işi niye başına alsın ki?
Ama kadınlar hakkında böyle düşünmeniz hatalı bence, niye iki kadın yan yana gelince laçkalık olsun...
Kadınlara üzüldüm ama hem patron umursuyor hem de yaşları kendi başlarının çaresine bakacak kadar büyük. Bu kadar önemseyen patron başka yöntem bulur onlar için, içiniz rahat olsun.

Back
X